trafic

 

marți, 24 mai 2016

Revizuirea Constituției: Fapte, nu vorbe

0 comentarii

O premieră istorică la nivel național și european: 3 milioane de cetățeni români au semnat pentru modificarea Constituției, astfel încât aceasta să protejeze familia.

Propunerea legislativă de revizuire a Constituției a fost depusă la Senat luni, 23 mai 2016.

Coaliția pentru Familie, o structură civică formată din zeci de asociații ce promovează valorile familiei, a înregistrat la Senatul României propunerea legislativă de revizuire a Constituției, astfel încât aceasta să protejeze explicit familia și drepturile părinților.


Formularea propusă pentru articolul 48, aliniatul 1 din Constituție, este următoarea: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Proiectul legislativ este însoțit de circa 3 milioane de semnături de susținere, colectate de pe întreg teritoriul țării.

Este pentru prima data în istoria României când un număr atât de mare de cetățeni aderă la o inițiativă în vederea organizării unui referendum pentru modificarea Constituției.

Curtea Constituțională urmează să avizeze în termen de 60 de zile inițiativa.

Parlamentul va dezbate în ambele camere proiectul de lege, pentru a cărui adoptare este necesară majoritatea calificată (2/3 din totalul membrilor).

Pentru revizuirea Constituției este necesar un referendum național. Inițiatorii propun ca referendumul să se desfășoare odată cu alegerile parlamentare din toamnă.

(sursa: Coaliția pentru Familie)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.