trafic

 

marți, 2 februarie 2016

Conferință despre experimentul Pitești

0 comentarii


Pe 6 febr, la ora 18, la Biserica Sf. Chiril și Metodiu din București va avea loc o conferință despre experimentul Pitești.

Invitat va fi domnul Alin Mureșan, director general la Institutului de Investigarea a Crimelor Comunismului și a Memoriei Exilului Românesc, un organism guvernamental care studiază, documentează și susţine conștientizarea publică a istoriei comunismului în România.

”Desigur, întâmplări atât de traumatizante asemenea celor de la Pitești sunt greu de acceptat ca lectură și încă și mai greu de rememorat de către victime. Dacă suntem de acord că s‑a vorbit destul de mult despre acțiune (cu toate că doar în cercurile interesate, întrucât la nivelul totalității populației există în continuare un semnificativ vid de informații), opinăm că nu s‑a vorbit destul de bine despre aceasta. Demersul nostru încearcă să ofere o privire de ansamblu asupra faptelor, beneficiind de surse care nu au fost disponibile în cazul încercărilor de până acum de a creiona un contur general a ceea ce e numit impropriu reeducare.” (Alin Mureșan)

(sursa: situl bisericii)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.