trafic

 

miercuri, 11 septembrie 2013

Evenimente culturale

0 comentarii

Ca în fiecare an, de Ziua Crucii, Muzeul Ţaranului prăznuieşte cu expoziţii, târg de icoane, lansări de carte, filme şi muzici tradiţionale. Vă aşteptăm în perioada 12 – 22 septembrie, la cea de a patra ediţie a Zilelor Muzeului Ţăranului. Evenimentul cheie al acestui an este expoziţia Transporturile tradiţionale din România, care va fi deschisă pe 19 septembrie, în sălile Oaspeţi şi Irina Nicolau.

Scriitorul şi fostul deţinut politic Dan Lucinescu lansează vineri, 13 septembrie, ora 18:00, cartea Sfârşit de lumi la Muzeul Ţăranului, în cadrul Librăriei Cărtureşti. La lansare, vor fi prezenţi criticul de teatru şi film Rodica Smaranda Vulcănescu şi scriitorul Radu Cârneci. Sfârşit de lumi este o carte ce prezintă evenimentele dramatice care s-au petrecut după ocuparea României de către Uniunea Sovietică, odată cu data de 23 august 1944. Autorul încearcă să facă înţeleasă tragedia unor generaţii, victime ale regimului comunist care a urmat celui de al doilea război mondial în estul Europei.

Târgul iconarilor şi al meşterilor cruceri are loc în week-end la MŢR.

La Muzeul Satului în week-end este sărbătorit Cârstovul viilor.

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă luni, 16 septembrie, ora 16.00, la Librăria Cărturești MNȚR, la conferința Genomul poporului român în viziunea lui George Emil Palade, susținută de prof. dr. Nicolae M. Constantinescu, Membru de Onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă şi membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale din România.  Profesorul dedică această comunicare împlinirii a 100 de ani de la naşterea lui George Emil Palade, care a primit, în 1974, Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină, împreună cu Albert Claude și Christian de Duve, „pentru descoperiri privind organizarea funcțională a celulei ce au avut un rol esențial în dezvoltarea biologiei celulare moderne”.

Conferinţa internaţională Fenomenul totalitar, între realităţi istorice şi abordări istoriografice are loc între 26-27 la INST şi este prilejuită de împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea Institutului pentru Studiul Totalitarismului.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.