trafic

 

joi, 3 iulie 2014

Copii aflaţi în închisoare în România - fragmente dintr-un Raport

0 comentarii
În momentul realizării primei anchete a copilului, în doar 2% din cazuri a fost prezent asistentul social şi în numai 6% din cazuri a fost prezent un avocat, conform copiilor intervievaţi. 

Aproximativ 68% dintre copiii incluşi în eşantion au spus că au fost purtaţi în cătuşe în public, dintre care aproximativ 20% au spus că au fost încătuşaţi alături de un adult. 

Mai mult de jumătate dintre copiii intervievaţi (57%) au spus că nu li s-au comunicat drepturile pe care le au, la momentul reţinerii; 63% dintre aceştia au declarat că nu li s-a spus că pot face reclamaţii. 

42% dintre copii au declarat că au primit avocat imediat ce au fost aduşi la poliţie, aproximativ 30% că au primit avocat după o perioadă de timp (în prima zi sau în aproximativ o săptămână), în timp ce aproape 27% că nu au avut avocat pe perioada desfăşurării 
anchetei poliţiei. 

Aproximativ 30% dintre copii au împărţit camera din arestul poliţiei cu adulţi. 

Aproximativ 22% dintre copii au declarat că au fost victime ale abuzurilor fizice în arestul poliţiei, cele mai multe comise de către ofiţeri de poliţie, procurori sau gardieni (procentul este de patru ori mai mare decât abuzurile fizice ai căror autori sunt ceilalţi suspecţi din arest).

Peste 33% dintre copii nu sunt vizitaţi de membrii familiei, iar 35% nu au primit niciodată pachet.

Aproximativ 30% dintre copiii intervievaţi au declarat că au fost victime ale abuzurilor fizice (inclusiv viol), cele mai multe comise de către ceilalţi copii deţinuţi; proporţia actelor violente comise de personalul unităţilor este de două ori mai mică decât a celor care au loc între copii. Două treimi dintre copiii abuzaţi fizic nu au raportat actele de violenţă unui adult, cei mai mulţi de teama repetării abuzului. 

sursa: unicef.ro (Raport special privind respectarea drepturilor copiilor privaţi de libertate în România)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.