trafic

 

duminică, 10 august 2014

Un site ortodox ia apărarea mafiei

1 comentarii


Sub titlul Puşcăria salvează România? Cazul Voiculescu - semnificaţie, implicaţii, site-ul ortodox războintrucuvânt.ro publică pe 9 aug. o apologie a mafiei autohtone, care nu ar trebui să fie deranjată de cei îndrituiţi să aplice legea în România. Citiţi articolul integral aici.

Voi comenta câteva lucruri din articolul semnat, cu curaj, "Cuvântul ortodox".

1. "Asadar, procesul ICA in care a fost implicat Dan Voiculescu a luat sfarsit, ultimul complet de judecata transand pe repede inainte, intr-o vineri din luna august, in care mai toata lumea e in vacanta. Condamnarile sunt socante si fara precedent, daca ne gandim ca infractiunile economice, chiar si cele mai grave, pana acum, nu au fost pedepsite cu mare severitate."

Procesul a început în urmă cu 6 ani. Tergiversarea procesului prin tot felul de proceduri discutabile nu a reuşit să-şi atingă scopul: depăşirea termenului de prescriere - dec. 2014. Cercetările penale au ajuns la concluzia că Statul a fost prejudiciat cu 60 milioane euro într-o operaţiune de inginerie financiară. (E doar o întâmplare că ultima şedinţă a avut loc în luna august.) Ce înseamnă "condamnare şocantă” în acest caz? În condiţiile actualei legi, ce pedeapsă ar fi fost potrivită pentru această infracţiune? Oare de ce "până acum" infracţiunile economice nu au fost pedepsite "cu mare severitate"? Nu cumva pentru că în rândul celor care aplicau legea se aflau mulţi corupţi? Cui i-a folosit faptul că infracţiunile economice nu au fost anchetate şi pedepsite, ani de zile, aşa cum spune legea?

2. "Pentru multi de acest gen (sau, mai bine zis, speta), condamnarea e dovada “justitiei independente” (de parca a fost condamnat un om care ar avea toate atributele si parghiile puterii reale din Romania)."

DV şi grupul lui s-a folosit de bani furaţi pentru a-şi crea un trust media şi a influenţa opinia publică şi mediul politic cu scopul de a-şi proteja afacerile şi de a obţine monopol. Prin acte de corupţie instituţii ale statului au ajuns să fie căpuşate de reprezentanţi ai mafiei. Grupul DV nu se diferenţiază prin nimic de celelalte grupuri ale mafiei; doar acţionând şi politic aceşti domni pot evita concurenţa de pe piaţa liberă pentru afacerile lor. 
Da, a fost condamnat unul dintre oamenii care a deţinut o mare putere în mass media şi în mediul politic. 

3. "Acest construct nu este elaborat doar pentru a face “popular” procesul; ci pentru ca, la nivel simbolic, el intr-adevar trebuie sa fie un reper si un inceput al unei operatiuni mai vaste de “deratizare“, pentru a cita un redactor al Hotnews. La un prim nivel, asta inseamna distrugerea unor retele structurate politico-patronale autohtone cu conexiuni puternice in lumea serviciilor care au, inca, acces la resurse, care pot construi mega-afaceri si trusturi mediatice. Problema acestor retele si trusturi: se infrupta din resurse din care vor sa se infrupte alti oligarhi, mai puternici si mai corporatisti, nu sunt de “incredere” pentru stapanii euro-atlantici si agentii lor executanti de aici, iar proprietarii lor factuali, pe deasupra, au ambitii in lumea politica."

Cine contribuie la protejarea capitalului autohton când intră în concurenţă cu cel extern, dacă nu instituţii puternice ale statului, una dintre ele fiind justiţia? Nu mafia „autohtonă” ne poate proteja (sau dezvolta) economia şi nu ea poate aduce prosperitate. Nu cred că ne dorim o ţară în care infractorii noştri intră în competiţie cu infractori străini şi statul se dovedeşte incapabil să ne ofere condiţiile în care să ne putem afirma, prin muncă şi talent; în acest caz, un contract pe plantaţia unui "mogul" ar fi singura opţiune de supravieţuire. Ce autonomie individuală poţi obţine într-un mediu fără domnia legii, care să asigure condiţii de concurenţă echitabile?
Pentru autorul articolului, procurorii şi judecătorii din România sunt doar "agenţii executanţi" ai unei puteri corupte externe. Este cea mai gravă afirmaţie din articol, care mă face să mă îndoiesc de buna-credinţă a autorului. (vezi pct 5.)

4. "Nu statul “corupt” e cel mai mare rau, ci statul “intransigent”, transformat intr-un organism de represiune si guvernare prin frica, prin politie si servicii secrete. Odata inzestrat cu putere absoluta asupra vietilor oamenilor, in numele “statului de drept”, abuzurile nu vor mai avea limita."

Statul aflat la dispoziţia mafiei e cel mai mare rău. Statul în care se legea se aplică pentru toţi la fel este visul celor care îl admiră (sau pretind că îl admiră) pe Vlad Ţepeş. 
Grupuri din "structura politico-patronală autohtonă" au devalizat economia naţională şi au corupt structurile statului. Acum justiţia se află într-un proces de reformă care a depăşit un prim prag critic.

5. "Nu, in Romania nu se da batalia “independentei justitiei”, nici cea impotriva “privatizarilor frauduloase” sau a “pilonilor securitatii”. Se da o batalie intre doua complexe securistico-mafiote – una cu racordare euro-atlantica, alta de extractie autohtona. E o batalie pentru resursele tarii si pentru mintile oamenilor."

În România se dă şi un război pentru justiţie, în care DNA a înregistrat deja câteva victorii. Statul corupt se vede zdruncinat din temelii şi cuvântul "drept" produce emoţii.

Grupul DV a avut, şi are, la dispoziţie un trust media prin care a putut să "promoveze" procesul şi să distorsioneze adevărul. Direcţia Naţională Anticorupţie are doar procurori care au dovedit că îşi fac meseria şi un site pentru informarea cetăţenilor. DNA a ajuns o hârtie de turnesol care îşi schimbă culoarea când ia contact cu cei care doresc ca actele de corupţie să fie trecute cu vederea, indiferent de motiv. 

Pentru a înţelege pe cine deranjează DNA şi de ce, vă recomand să citiţi pna.ro, de unde redau câteva date.

- DNA se află printre primele 5 instituţii anticorupţie de la nivelul UE.

- Conform Eurobarometrului, DNA are o rată de succes la investigatii (în materia infracţiunilor de anticorupţie) de 34%, în timp ce media în UE e de 26%.

- Într-un singur an, DNA a înregistrat peste 4000 dosare, în care sunt cercetaţi (şi) miniştri, primari, procurori, deputaţi, judecători etc. Circa 300 dosare au fost deja finalizate.

- Printre persoanele condamnate se află: 4 miniştri şi foşti miniştri, 3 procurori, 5 judecători, un fost eurodeputat, 11 primari şi 4 deputaţi.

6. Nu e prima oară când într-un articol de pe acest site, ce se pretinde ortodox, detectez lipsa bunei-credinţe şi a obiectivităţii. Probabil au mai observat şi alţii, de vreme ce traficul de pe site a scăzut mult în ultimii doi ani; din top 10, site-ul a coborât la locul 300 (pe trafic.ro, domeniul Spiritualitate).Un comentariu:

Anonim spunea...

da....dar parca imi pare rau de dr. Gh. Mencinicopschi condamnat la opt ani inchisoare si la confiscarea locuintei

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.