trafic

 

marți, 20 iunie 2017

Petiție: În apărarea lui Radu Gyr

0 comentarii
Memoria singurului poet din lume condamnat la moarte pentru o poezie (Ridică-te, Gheorghe! Ridică-te, Ioane!) are nevoie să fie apărată chiar și după 27 ani de la Revoluția din Decembrie 1989, cea care ne-a adus libertatea.

Iată despre ce este vorba.

””Către: Primăria Municipiului Cluj Napoca 
Domnule Primar, Domnilor Consilieri locali,
Am luat cunoștință cu surprindere și indignare de proiectul de hotărâre prin care urmează a fi schimbată denumirea străzii Radu Gyr din Municipiul Cluj Napoca, în urma solicitării Ministerului Afacerilor Interne şi intervenţiei Institutului Național pentru Studiul Holocaustului în România “Elie Wiesel”, intervenţie pe care noi o considerăm abuzivă si neîntemeiată. În numele Fundaţiei “Ion Gavrilă Ogoranu”, înfiinţată la iniţiativa luptătorilor anticomunişti care au supraviețuit represiunii, având ca obiect de activitate, conform statutului, “cinstirea şi păstrarea vie a memoriei luptătorilor pentru libertatea şi demnitatea naţiunii române în decursul deceniilor de represiune prin care a trecut România în ultimul secol”, vă comunicăm poziția noastră argumentată, pe care o supunem atenției Consiliului Local privitor la proiectul hotărârii de schimbare a numelui străzii Radu Gyr cu numele artistului maghiar Szervatiusz Jeno. Ne solidarizăm, pe această cale, cu poziţia adoptată în acest caz de preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, dl Octav Bjoza, subsecretar de stat în cadrul Secretariatului de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor anticomunişti. ””


Citiți Petiția mai jos. Semnați. Să-i ajutăm pe slujitorii marxismului cultural să aibă o bază de date cu naționaliștii autentici. 

Doamne ajută!

https://petitieonline.net/petitie/09206149


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.