trafic

 

vineri, 22 martie 2013

Evenimente culturale

0 comentarii


În perioada 18-24 martie, Protoieria 2 Capitală şi Primăria Sectorului 2 organizează programul Icoana, fereastră spre Dumnezeu. Procesiunea cu Icoane din Duminica Ortodoxiei are loc la ora 13. Mai multe, aici.

Marşul pentru Viaţă, cel mai mare eveniment pro-life din România, are loc sâmbătă, 23 martie, cu plecare la ora 12 de la Cercul Militar Naţional. Vineri, 22 vineri, este Ziua de doliu national pentru pruncul nenăscut, un eveniment simbolic dedicat milioanelor de copii care nu au apucat să se nască.

Duminică, 24 martie, la ora 14, la Sala Dalles are loc concertul educativ pentru elevi O fetiţă neînsemnată şi o oglindă fermecată. Coordonator: prof. Smaranda Ilea.

Luni, 25 martie, la ora 17, la Biblioteca Metropolitană (str. Take Ionescu 4) are loc recitalul de pian al Aidei Chiciudeanu. Intrarea este liberă.

La Librăria Predania (str. Vulturilor 8) poate fi vizitată expoziţia de fotografie Monahismul ortodox.

La Muzeul Naţional de Geologie încep cursurile teoretice şi practice despre dinozauri, susţinute de paleontologi şi artişti plastici, pentru copii, în fiecare duminică şi luni. Mai multe, aici.

A treia ediţie a târgului de carte SF şi fantasy Final Frontier are loc în perioada 23-24 martie la TeCaFi (str. Doamnei 9).

Marţi, 26 martie, la ora 18, încep dezbaterile CSIC. Despre Rezistenţa armată anticomunistă din România vor vorbi: Radu Ciuceanu (directorul INST), Ioana Voicu Arnăuţoiu (fiica foştilor luptători din munţi Toma Arnăuţoiu şi Maria Plop), Liviu Pleşa, istoric, şi Ştefan Câlţia, pictor. Moderator va fi Sorin Lavric. Evenimentul are loc la Hotelul Howard Johnson şi intrarea este liberă.

Marţi, 26 martie, la ora 17, la ICR are loc dezbaterea Reflecţii şi propuneri pentru Constituţia României. Intrarea este liberă.

Miercuri, 27 martie, la ora 13, la Academia Română are loc conferinţa Constituţionalismul european.

Miercuri, 27 martie 2013, la ora 17.00, la ICR, în cadrul seriei de dezbateri intitulată Caractere – biografii emblematice ale detenţiei politice din România va avea loc o întâlnire dedicată lui Tudor Greceanu, fost pilot de vânătoare și deţinut politic. Va fi proiectat filmul Tudor Greceanu din seria Memorialul durerii, proiecția fiind urmată de o discuție moderată de Lucia Hossu Longin la care vor participa prof. dr. Manuela Cernat, critic de film, prof. dr. Adrian Cioroianu, istoric, generalul de flotilă Ion Dobran și arh. Emanoil Mihăilescu. Intrarea este liberă.

Joi, 28 martie, la ora 16, încep Şuetele culturale de la Facultatea de Drept. Primul invitat, Theodor Paleologu, va prezenta tema Mai avem nevoie de retorică?. Intrarea este liberă şi se face pe bază de înscriere prealabilă la sueteculturale@yahoo.com.

Duminică, 31 martie, la ora 11, în Aula Academiei Române are loc sesiunea solemnă dedicată împlinirii a 80 de ani de la naşterea poetului Nichita Stănescu.

Până în luna mai la Muzeul Ţăranului Român poate fi vizitată expoziţia Războiul împotriva ţărănimii. Anii colectivizării (1949-1962), organizată în colaborare cu IICCMER.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.