trafic

 

duminică, 2 februarie 2014

Muzeu interactiv: Orășelul cunoașterii

2 comentarii
Orășelul cunoașterii este un primul muzeu interactiv pentru copii din România, ce se va deschide pe 15 febr., pe str. Pajurei nr. 3.

Oraselul cunoasterii reprezinta un concept nou pentru Romania, dar nu si pentru restul lumii.

Am observat ca atunci cand mergem cu copiii intr-un muzeu cu greu ii poti convinge sa nu atinga exponatele. Noi am creat un altfel de muzeu unde toate exponatele trebuie neaparat atinse, încercate, trebuie să te joci cu ele.

Conceptul de “atinge și învață” stă la baza educatiei in multe tari, fiind astfel experimentat de ani de zile in Anglia, America, Franta, Japonia, Olanda, Canada, Australia.

Se stie ca retinem 20% din ceea ce vedem , 30% din ceea ce auzim si 80% din ceea ce experimentam. Obiectele de oameni mari sunt puse in mainile copiilor, fara a constitui un pericol pentru ei, iar acestia sunt lasati sa interactioneze cu obiectele, sa experimenteze, sa-si urmeze curiozitatea si sa dea frau liber imaginatiei.




sursa: oraselulcunoasterii.ro

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ai intrat pe site-ul lor? Cunoasterea se plateste (din/la) greu... Oare cati/ce parinti isi pot aduce copiii acolo?

Alina Ioana Dida spunea...

Orașelul cunoașterii este o inițiativă privată. Cei care au investit trebuie să-și recupereze banii, să mențină locurile de muncă și să aibă și profit. Așa e în capitalism. Pentru grupuri organizate biletele vor fi mai ieftine.

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.