trafic

 

miercuri, 19 februarie 2014

Festivalul National de Film Cinema % Propaganda

0 comentarii
În perioada 12-16 martie 2014 se va desfăşura la Bucureşti prima ediţie a Festivalului de Film Cinema şi Popagandă ce va avea loc la Cinemateca Eforie din strada Eforie nr. 2, între orele  19:00 – 21:00 cu intrarea liberă. Veţi afla ceva despre perioada comunista prin prezentarea a 10 filme, 5 lungmetraje de ficţiune şi 5 scurtmetraje, şi a încă 15 jurnale de actualităţi reprezentative pentru epoca.
Festivalul Cinema şi propagandă reprezintă un concept absolut original şi inovator, imperios necesar pentru societatea românească de azi. Propaganda (termen prin care înţelegem „orice operaţiune sistematică menită să influenţeze opinia masei şi să determine finalmente atitudini/acţiuni în avantajul sau dezavantajul unei persoane sau al unui grup”) a pătruns în cinema la foarte puţin timp de la naşterea celei mai tinere arte şi nu a mai părăsit-o până astăzi.


Festivalul, ca instrument de educaţie, nu îşi propune să îi stimuleze pe spectatori să folosească propaganda în scop propriu, ci să înţeleagă mecanismele propagandei, pentru a se feri de acest fenomen nociv, dar omniprezent. Implicit, acest festival oferă posibilitatea de a determina revigorarea conştiinţei civice şi responsabilităţii sociale ale românilor, în spiritul adevăratelor valori ale democraţiei şi ale umanismului.

Programul il puteti afla pe propagandafilmfestival,ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.