trafic

 

vineri, 14 februarie 2014

Belgia: Prima țară din lume care legiferează eutanasierea copiilor

0 comentarii
Belgia a devenit prima ţară din lume care aprobă eutanasia pentru copii de orice vârstă, după ce Parlamentul ţării a aprobat astăzi legea, cu 86 de voturi în favoare, 44 împotrivă și 12 abţineri. 
Alex Schadenberg, director executiv al Coaliţiei pentru Prevenţia Eutanasiei, a numit decizia “o formă de abandonare”. “Belgia a abandonat bătrânii, iar acum spune că îi va abandona şi pe copii”, a declarat el pentru LifeSiteNews.
Schadenberg a spus că noua lege nu este despre a li pune capăt vieţilor copiilor cu dizabilităţi, ci despre extinderea “categoriilor ce sunt eligibile pentru moarte”. Legea a fost prima oară propusă în decembrie 2012. Legea extinde accesul la eutanasie la cei sub 18 ani care cer eutanasia cu consimţământ parental. Se aplică şi copiilor, dar doar după ce un medic certifică faptul că copilul înţelege pe deplin implicaţiile deciziei sale (!). 
“Este logica oribilă a eutanasiei: odată ce uciderea este acceptată ca răspuns la dificultăţile şi suferinţele umane, puterea logicii pure dictează că nu mai există limite”, scrie Wesley J. Smith despre lege.
Proiectul de lege a fost primit cu proteste de numeroase grupuri, care susţin că extinderea din 2002 a legislaţiei privind eutanasia a provocat deja un dezastru. Schadenberg nu este surprins să vadă legea aprobată, din moment ce întregul proiect privind eutanasia este “împins orbeşte” în Belgia de un guvern care ignoră abuzurile ce au loc în cadrul legal curent. 
“Eutanasia a scăpat de sub control în Belgia de mai multă vreme. Ştim din studii că aproximativ 32% dintre decesele prin eutanasiere nu au avut cereri conform legii. Peste jumătate de morţile prin eutanasie nici nu sunt raportate”, a explicat el. Schadenberg consideră că noua lege va permite medicilor să pună capăt vieţilor celor mai vulnerabili, care sunt consideraţi nepotriviţi să trăiască, fără a suferi repercusiuni.
sursa: catholica.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.