trafic

 

luni, 17 februarie 2014

Evenimente culturale

0 comentarii
La TNB:


Duminică 2 martie, la ora 11.00, la Sala Mică a Teatrului Național, Adriana Babeți va susține conferința cu tema Amazoanele pentru toți. Preț bilete: 20 de lei.
O conferinţă despre amazoane nu poate trăda spiritul eroinelor care sunt aduse în faţa publicului. Prin urmare, ea a fost concepută ca o bătălie, la capătul căreia ar trebui cucerit nu doar subiectul, ci mai ales auditoriul. Aşa a fost construită şi cartea de la care această conferinţă porneşte, Amazoanele. O poveste, apărută nu demult la editura Polirom.

Cu dubla ţintă în faţă, vor fi împresurate treptat cele mai importante teme legate de povestea amazoanelor. Mitul amazonic creat de vechii greci va fi atacat în cercuri concentrice: de la originea numelui, la genealogie (cine sunt părinţii şi proteguitorii amazoanelor, ce obârşii are neamul luptătoarelor) şi până la tărâmurile aflate la graniţa dintre mit şi realitate unde se presupune că ar fi trăit femeile războinice.

Duminică 16 martie, la ora 11.00, la Sala Mică a Teatrului Național, Prof. Dr. Ioan Lascăr va susține conferința cu tema Trecut, prezent și viitor în chirurgia plastică. Preț bilete: 20 de lei.

Duminică 6 aprilie, la ora 11.00, la Sala Mică a Teatrului Național, George Banu va susține conferința cu tema Parisul personal. Locuri și teatre. Preț bilete: 20 de lei. Cu ocazia acestei conferințe, va avea loc lansarea, la TNB, a volumului Parisul personal. Autobiografie urbană de George Banu, apărut la Editura Nemira în 2013.


În ziua de 21 februarie 2014, ora 11.00, în Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu”al Bibliotecii Academiei Române  va avea loc o întâlnire cu profesorul Adrian Bejan de la Duke University (SUA), membru de onoare al Academiei Române, autorul „Teoriei constructale”.
Cu acest prilej va fi prezentată public ediţia în limba română a cărţii „Design în natură - Cum guvernează legea constructală evoluţia în biologie, fizică, tehnologie şi organizare socială”, de Adrian Bejan şi J. Peder Zane.

Pe 24 febr., în Aula Academiei va avea loc conferința Strategia europeană a Dunării.

Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” şi Clasa 1 E vă invită duminică, 23 februarie, să iubiţi româneşte de Dragobete, program inclus în seria de evenimente dedicate “Sărbătorilor tinereţii” şi a începutului de primăvară. Mai multe, aici.

Facultatea de Filosofie, Centrul de Cercetare a Istoriei Ideilor Filosofice, Facultatea de Teologie Ortodoxă “Justinian Patriarhul” şi Centrul de Dialog şi Cercetare în Teologie, Filosofie şi Ştiinţă vă invită la dezbaterea temei “Libertatea morală şi liberul arbitru” în cadrul căreia va fi susţinută conferinţa “Liberul arbitru şi responsabilitatea: o analiză conceptuală”, de către Prof.Univ. Dr. Mircea Dumitru. Conferinţa va avea loc marţi, 25 februarie, ora 18:00, în Amfiteatrul Mircea Florian.

Cercul de Dreptul Uniunii Europene vă invită vineri, 21 februarie, ora 16.00, în Sala C-tin Stoicescu, la dezbaterea cu tema: „Dialogul dintre CJUE şi instanţele naţionale în cadrul procedurii prevăzute de art.267 TFUE”. Prezintă: prof. univ. dr. Camelia TOADER, judecător la CJUE. Moderator: prof. univ. dr. Augustin FUEREA.

Pe 27 febr., la ora 19,15, la Facultatea de Teologie Romano-Catolică va avea loc conferința „Cum a supraviețuit poporul evreu de-a lungul încercărilor istoriei?”, susținută de Rabinul Rafael Shaffer.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.