trafic

 

luni, 6 mai 2013

Evenimente culturale

0 comentarii

Cernobîl, după 27 de ani este expoziţia de fotografii a Institutului Etnografic din Lvov, ce documentează efectele catastrofei nucleare din 1986. Va fi deschisă la Muzeul Ţăranului Român (Sala Acvariu) până pe 12 mai. La Sala Foaier pot fi admirate Ouă încondeiate.

Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism din lume, World Press Photo, ajunge, pentru al doilea an consecutiv, la București. Expoziția va fi deschisă pentru public până pe 26 mai, în Piața Universității.

Expoziţia fotodocumentară Copilăria regală va fi deschisă la Arhivele Naţionale până în decembrie. Intrarea este liberă.

Continuă Mogoşoaia Clasic Fest, maratonul de week-end al muzicii bune. Mai multe, aici.

La Muzeul Naţional de Istorie începe expoziţia Comorile Chinei.


În cadrul Conferinţelor Mircea Vulcănescu de la MŢR tema Nichita, înainte şi după marginalizare va fi susţinută de acad. Sorin Dumitrescu joi, 9 mai, la ora 18, la Studioul Horia Bernea. Maestrul Sorin Dumitrescu va face referire şi la Autodenunţul creştin la CNCD. Intrarea este liberă.

Conferinţa The Europen Left and Its Trouble with Jews, susţinută de prof. dr. Colin Shindler (University of London), are loc joi, 8 mai, la ora 18,30, la FSPUB (str. Spiru Haret 8).

Conferinţa Rolul monarhiei în modernizarea României va fi susţinută de acad. Dan Berindei pe 10 mai, ora 11, la Academia Română. Cu acest prilej, va fi lansată lucrarea Academia Română şi Casa Regală - Două destine paralele 1866 - 1947/48 şi se va dezveli tabloul Regelui Ferdinand, realizat de Valentin Tănase.

Zilele Cehilor din Banat au loc între 10 şi 12 mai la Centrul Ceh, Muzeul Naţional al Satului, Biserica Anglicană şi în Pasajul Universităţii.

Fluturii tropicali vii pot fi admiraţi la Muzeul Antipa până în luna august.

Festivalul Filmului European se desfăşoară timp de trei zile, între 9 și 11 mai, la Cinema Studio şi Cinemateca Eforie. 

Duminică, 12 mai, ora 11.00, la Sala Mică a TNB, prof. dr. Florin Tudose va susține conferința cu tema Visul, de la divinație și interpretare la mașina de citit vise. Preț bilet: 16 lei.

Colocviul Alimentaţie tradiţională versus alimentaţie raţională. Avantaje şi dezavantaje este organizat de Institutul de Antropologie „Fr. Rainer” pe 15 mai la IBA.

Miercuri, 15 mai, la ora 11, la INST are loc masa rotundă 70 de ani de la bătălia Stalingradului şi bătălia de la Kursk. Context internaţional, aspecte politice şi militare. Intrarea este liberă.

La ora 19, la Sala Elvira Popescu va fi difuzat documentarul Marie Curie, au-delà du mythe, subtitrat în engleză.

Pe 17 mai, la ora 10, la Academia Română are loc un simpozion ştiinţific dedicat lui Spiru Haret (1851-1912), organizat de Secţia de Filosofie, Teologie, Psihologie şi Pedagogie.

Noaptea Muzeelor are loc pe 18 mai.

ONG Fest, târgul economiei sociale, are loc pe 17-18 mai în Parcul Tineretului.
Festivalul Turcesc, de artă culinară şi muzică tradiţională, are loc în acelaşi week-end în Parcul Herăstrău.

Expoziţia personală de grafică a lui Bogdan Calciu, Portretul unui oraş, Bucureşti, este deschisă la Biblioteca Metropolitană până pe 25 mai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.