trafic

 

joi, 30 octombrie 2014

Boicotaţi magazinele H&M!

1 comentarii
(preluare de pe Active News)

Totul a pornit de la un documentar numit Sweat Shop, realizat de cotidianul norvegian Aftenposten pentru a arăta lumii cum și unde sunt fabricate produsele celui mai cunoscut lanț de magazine de îmbrăcăminte din lume, gigantul suedez H&M.
Trei tineri bloggeri norvegieni din domeniul modei au fost trimiși de publicația citată, în Cambodgia, una dintre țările în care compania H&M produce majoritatea articolelor vestimentare. Timp de o lună, cei trei au trăit lângă muncitorii care lucrează în atelierele de confecție a hainelor, exact în aceleași condiții ca ei, în case dărăpănate și mizere, simțind pe pielea lor ritmul draconic de muncă, cu ture epuizante.
Prin acest demers, ziarul Aftenposten a dorit să le arate tinerilor occidentali de unde provin hainele pe care ei le poartă zilnic și pentru care trudesc din greu oameni dintr-o țară în curs de dezvoltare, devenită de ani buni un teren de exploatare pentru cele mai mari branduri ale modei. Unde sclavia este legală, muncindu-se între 16 și 18 ore pe zi, pe un salariu mult sub ceea ce se poate numi ”salariu minim”. În condiții igienico-sanitare jalnice și fără nicio protecție, scrie site-ul informarexresistere.fr.
Una dintre tinere a ales însă să spună tot adevărul, pornind din proprie inițiativă o campanie de informare a lumii întregi asupra condițiilor inumane de muncă din atelierele in care se fac hainele H&M. Meritul lui Anniken Jørgensen, în vârstă de 17 ani, este că, încălcând omerta, a reușit să scoată la lumină drama celor care muncesc în atelierele groazei.
Tinerele cambodgiene lucrează de dimineața până noaptea, niciodată mai puțin de 16 sau 18 ore, până la epuizare, pe un salariu de 80 de dolari pe lună, in cazul cel mai bun. Pentru că există și situații in care nu sunt plătite cu lunile.
Când îndrăznesc să protesteze, pentru a cere 4 dolari în plus, protestele lor sunt înăbușite în sânge. Anniken povestește că multe dintre fetele de 18 ani pe care le-a întâlnit in Cambodgia începuseră să muncească de la vârsta de 9 ani.
Grație filmulețului postat de ea pe internet, care a devenit viral, mulți internauți au anunțat că vor boicota hainele gigantului H&M.
Sclavia din secolul XXI este un fenomen prea puţin cunoscut în România. Firmele cu adevărat prestigioase au certificate prin care dovedesc că produsele sau serviciile lor sunt slave-free.

Read more...

miercuri, 29 octombrie 2014

Gabriele Kuby îşi lansează cartea despre teoria genului

0 comentarii

Read more...

Diavolul în politică

0 comentarii

Read more...

marți, 28 octombrie 2014

Arhimandritul Zaharia Zaharou vine la Bucureşti

0 comentarii

Read more...

luni, 27 octombrie 2014

Evenimente culturale

0 comentarii






Joi, 30 octombrie 2014, ora 18, la Facultatea de Litere a Universității din Bucureṣti (Amfiteatrul”N.Bălcescu”, et. I ) la lansarea cărții scriitorului AUREL HANCU, „IOAN ALEXANDRU - monografie critică “.
Participă Sorin Lavric - critic literar, scriitorul, Horea Gârbea preeṣedintele A.S. Bucureṣti, Silviu Despa - de la Grupul Civic „I.Alexandru”, pr. prof. dr.Aurel Hancu , autorul cărții.
În noaptea de 21 Decembrie 1989 la București, poetul Ioan Alexandru a purtat Crucea și Icoana Mântuitorului Iisus Hristos printre soldați, răniți și participanți la Revoluție, din Piața Romană pâna în Piața Unirii.
Ioan Alexandru este co-fondator al Grupul de Rugăciune din Parlamentul României și fondatorul Mișcării Pro Vita.



Conferinţa "Ingineria în perioada monarhiei" are loc vineri, 31 octombrie, orele 18:00, în București, la Muzeul Țăranului Român (lângă Piața Victoriei), sala Horia Bernea. Intrarea este liberă. 
Tema "Ingineria în perioada monarhiei" este, susţinută de:
Dr.Ing. Mihai Mihăiţă (preşedinte AGIR), „Căile ferate în perioada monarhiei”.
Dr.Ing. Mircea Ignat (INCDIE ICPE-CA, specialist în istoria electrotehnicii româneşti), „Ingineria electrică în perioada monarhiei”.
Prof.Dr.Ing. Valentin Ceauşu (preşedinte Asociaţia de Istoria Mecanicii), „Învăţământul tehnic în perioada monarhiei”.


Mica Saptamană de Muzica Veche, editia a VI-a, are loc la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, Sala POD

intre 5 - 9 noiembrie 2014.



Pe 5 nov, ora 19, la Centrul Sf. Petru şi Andrei are loc conferinţa "Eforturile ecumenice ale lui Toma de Aquino pe tema Filioque".





Read more...

vineri, 24 octombrie 2014

Târg de carte

0 comentarii
Saptamana viitoare, in capitala debuteaza o noua editie a celui mai important targ de carte cu discount din Romania: KILIPIRIM. Evenimentul va avea loc intr-un nou spatiu, la Unirea Shopping Center, etajul 2, Aripa Calarasi, in perioada 29 octombrie – 2 noiembrie, zilnic intre 10.00 si 22.00, intrarea fiind libera.

Read more...

joi, 23 octombrie 2014

27 octombrie este şi ziua copilului nenăscut

0 comentarii
În 1967, în Marea Britanie  s-a înfiinţat prima asociaţie din lume dedicată luptei pentru viaţă, SPUC (Society for the Protection of Unborn Children), Societatea pentru Protejarea Copilului Nenăscut.

Pe 27 octombrie SPUC comemorează 47 de ani de la legalizarea avortului la cerere în Marea Britanie. Asociaţia propune un moment de reculegere pentru cele 8 milioane de copii care nu s-au născut din cauza acestei "proceduri", în aceşti 47 de ani.

În 2013 în Anglia şi Ţara Galilor s-au efectuat peste 190 mii avorturi la cerere. Cea mai înaltă rată a avorturilor s-a înregistrat la femeile de 22 de ani. Circa 98% din avorturi sunt finanţate de sistemul public de sănătate (NHS).

80% din avorturi au afost efectuate de femei care au declarat că sunt necăsătorite. SPUC va continua să militeze pentru protejarea copilului nenăscut şi a familiei naturale, văzută ca întreg dedicat creşterii copiilor şi apărării membrilor ei aflaţi în neputinţă.

sursa: SPUC


Read more...

miercuri, 22 octombrie 2014

Evenimente culturale

0 comentarii
Asociația Europuls vă invită la dezbaterea "Actor pasiv sau proactiv: cum sunt reprezentate interesele româneşti la Bruxelles?" pe 24 Octombrie 2014, orele 09 - 12.00 la Spațiul Public European.

Printre invitații la dezbatere se numără Angela Filote, Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, George Ciamba, Secretar de Stat (MAE), Victor Boștinaru, Membru ai Parlamentului European, Gabriela Macoveiu, Director Comunicare, ADR Nord-Est, Laura Florea, Președinte Asociația Registrul Român de Lobby, Radu Magdin, CEO Smartlink Communications.

Vorbitorii vor discuta percepțiile actuale privind imaginea României în Uniunea Europeană, românii prezenți la Bruxelles, modul în care se stabilesc interesele românești și poziția de țară.







  • Vineri 24 octombrie, ora 17,00, la Muzeul de Istorie a Bucureştiului (Palatul Suţu) – “Spărgătorii Cortinei de Fier. Paraşutările SUA în România comunistă (1951-53)” – dezbatere istorică şi lansarea cărţii “Vânătoare de spioni” de Ioan Ciarnău – cu participarea autorului. Intrarea liberă.

  • Sâmbãtã 25.10.2014, ora 10,00, Fortul 13 Jilava – pelerinaj si comemorare: IN MEMORIAM luptătorii anticomunişti paraşutaţi de aviaţia SUA (1951-1953). Penitenciarul Jilava, str. Sabarului nr.1, Com. Jilava, jud. Ilfov. Detalii pentru transport organizat, participare, protocol la mail: ogoranu@gmail.com.

Asociaţia Română de Istorie Socială are plăcerea să vă invite, în cadrul Serilor de Istorie Socială, la conferinţa "Pledoarie pentru o istorie a muncii în România. Cadrul interbelic", susţinută de lect.dr. Alexandru-Murad Mironov. Manifestarea va avea loc luni, 27 octombrie 2014, ora 17, la Sala de Consiliu (et. 1) a Facultăţii de Istorie, Universitatea din Bucureşti


Asociația Home of Strings vă invită la un Recital Clasic de Toamnă, un prilej pentru a celebra arii extraordinare ale unor uriași compozitori ca W.A.Mozart, G.Donizetti, G.Puccini, G.Verdi, T.Giordani, V.di Chiara. Ȋn plus, vom asista la monoloage extrase din opere de H.Ibsen, A. Busuioc. Așadar, Vineri, 24 octombrie, la ora 19:30 la Institutul Italian de Cultura (Aleea Alexandru, nr.41) îi vom asculta pe Maria Ungheanu (soprană), Rodica Bunea (mezzosoprană), Andreea Georgiana Balaban (soprană), Maria Panainte (actrita) , Iulian Ochescu (pianist). Intrarea este liberă.

Pe 27 oct., la ora 19, la Librăria Bastilia (Piaţa Romană nr. 5) EFOR şi Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer continua seria de dezbateri referitoare la consolidarea statului de drept și vă invită la o discuție informală și deschisă alături de Excelența Sa Werner Hans Lauk, Ambasador al Republicii Federale Germania la București, Laura Ștefan, Expert anticorupție, Expert Forum și Thorsten Geissler, Director al Programului Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer. Vom aborda câteva teme esențiale legate de stabilitatea statului de drept în România și în regiune:
• Statul de drept ca siguranță a progesului democratic în România
• Cum prevenim deraieri de la procesul de consolidare a statului de drept?
Lupta împotriva corupției: abordare de sus în jos sau de la bază spre vârf?

Dezbaterea se va desfășura în limba engleză. Numărul de locuri disponibile este limitat, vă rugăm să confirmați prezența la adresa de e-mail septimius.parvu@expertforum.ro. 






Read more...

joi, 9 octombrie 2014

Pe 15 oct.: Conferinţă despre basarabenii şi bucovinenii din GULAG

0 comentarii

Read more...