trafic

 

miercuri, 22 aprilie 2015

Declaraţie istorică a lui Serghei Lavrov

0 comentarii
Pe Aktual 24 am citit azi declaraţia lui Serghei Lavrov, ministru de externe al Federaţiei Ruse, conform căreia cel mai mare inamic al Rusiei este gruparea Statul Islamic, si nu Statele Unite ale Americii. 

‘Eu cred ca Statul Islamic este cel mai mare dusman al nostru la ora actuala’, a afirmat Serghei Lavrov intr-un interviu acordat pentru trei posturi ruse de radio, intrebat fiind care este principala amenintare pentru Rusia — NATO, SUA, China sau Statul Islamic.

Serghei Lavrov a subliniat in continuare ca divergentele dintre Rusia si SUA, relatiile dintre cele doua tari fiind la cel mai scazut nivel de la incheierea razboiului rece in contextul crizei ucrainene, ‘sunt probleme intre state ce vizeaza ordinea mondiala si ele trebuie rezolvate prin negocieri’.

Referindu-se la China, ministrul rus de externe a afirmat, dupa cum relateaza RIA Novosti, ca nu vede nicio amenintare venind dinspre aceasta tara. Singura amenintare pentru Rusia dinspre Est este sistemul global de aparare antiracheta al SUA, a afirmat Lavrov in interviul mentionat.

‘Nu vad nicio amenintare din partea Chinei. In general, dinspre Est nu vad nicio amenintare decat una singura: apararea antiracheta, sistemul global al SUA, care este creat atat pe teritoriul Statelor Unite, cat si pe cel european’, a subliniat seful diplomatiei ruse.

Islamiştii radicali din Uniunea Europeană susţin acum recunoaşterea sistemului lor de drept, Sharia, în ţările gazdă. Spre deosebire de dreptul european de sorginte creştină, în Sharia nu există noţiunea de persoană. Fără Rusia valorile creştine nu vor putea fi apărate, dar vorbele frumoase trebuie susţinute de fapte pentru ca Europa să mai existe. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.