trafic

 

joi, 4 iunie 2015

Pe 7 iunie: Radu Preda la TNB

0 comentarii

Duminică 7 iunie 2015, ora 11.00, la Sala Atelier a TNB, domnul Radu Preda, Președintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) va susține ultima conferință a stagiunii 2014 – 2015, având ca temă: Cum a fost ucisă o lume? Argumente pentru înființarea unui muzeu al comunismului la București. Preț bilete 16 lei.

Despre conferință

“Prin întinderea geografică, durata în timp, numărul de peste o sută de milioane de victime și efectele care marchează și azi țările care au trăit coșmarul totalitar, comunismul este cel mai sângeros experiment social cunoscut de istorie. Cunoașterea lui este, de aceea, o lecție esențială. Prin contrast absolut, cele petrecute în comunism ne pot învăța să iubim și mai mult libertatea. Un muzeu al comunismului în București ar fi spațiul pedagogiei prin excelență. Și al realismului: contactul cu istoria dictaturii proletariatului are puterea unei terapii. Ne poate vindeca de nostalgie, mai ales pe cei în vârstă, dar și de indiferență, mai ales pe cei tineri.

Conferința își propune, plecând de la câteva exemple biografice, să parcurgă cele câteva reguli care ar putea sta la baza Muzeului Comunismului din România (MCR)”. Radu Preda

Despre Radu Preda

Președinte Executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Începând cu 1999, predă la Facultatea de Teologie Ortodoxă a UBB, unde, în prezent, este conferențiar. Cursuri ocazionale la Institutul Catolic din Paris, la Universitatea din Viena, la Școala de Vară a Universității din Florența. Profesor invitat al Universității “Leibniz”, Hanovra și al Universității din Viena. Prelegeri ocazionale la Universitatea din Mainz.



sursa: tnb.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.