Domiciliul obligatoriu
Primul volum din proiectul Dimensiunea represiunii din România în regimul communist al cercetătoarei Nicoleta Ionescu-Gură...Mai mult
Foamea ca instrument politic
Vadim Guzun este doctorand al Academiei Române şi diplomat...Mai mult
Dâmboviţa bucureşteană
O carte veche de istorie a Bucureştiului începe foarte inspirat cu cuvintele "un râu"...Mai mult
miercuri, 30 martie 2016
luni, 28 martie 2016
duminică, 27 martie 2016
Ultima oră: Ce spune Marian Munteanu
”Vă așteptați ca peste 90% dintre români să opteze pentru ora de religie în școală?
- Sincer, nu. Eu aș fi mizat pe un procent mai mic, spre 80%. Și aceasta din cauza campaniilor anticreștine care acum încep să-și vadă mai puternic efectul, într-un alt context însă. Ele sunt derulate sistematic în România și întreținute cu bună-știință la nivelul unei largi categorii intelectuale de la noi care, sigur, sub pretextul unui așa-zis rafinament modernist, au întreținut o atmosferă de ostilitate împotriva tradițiilor noastre spirituale și culturale. Pentru că sunt două mari atacuri care s-au dat și continuă azi în România: atacul la Ortodoxie și atacul la Eminescu. Și eu le spun tuturor: acolo unde vedeți că sunt atacate aceste două repere, feriți-vă, acolo este pentru noi, ca români, semnul unei sminteli cumplit de primejdioase. Vă asigur că nu e un cuvânt prea tare. Fiindcă cine atacă esența noastră creștină și românească este dușmanul nostru și vrea să ne distrugă.”
Citiți interviul lui Marian Munteanu, apărut astăzi în ziarul ”Lumina”.
http://ziarullumina.ro/valori-nu-e-nimic-de-adaugat-la-evanghelia-lui-hristos--110561.html
Citiți și Proclamația dată de Alianța Noastră astăzi, referitoare la necesitatea coagulării unei forțe politice naționaliste.
http://www.aliantanoastra.ro/index.html
vineri, 25 martie 2016
miercuri, 23 martie 2016
luni, 21 martie 2016
marți, 15 martie 2016
Duminica Ortodoxiei la Biserica Icoanei din București
„(...) am văzut că din ochii micuţului Iisus, aşa cum era pictat, şi din ambii ochi ai Fericitei Fecioare, a curs câte o umezeală în formă de picătură, nu numai o dată sau de două ori, ci de mai multe ori”, era declaraţia unuia dintre martorii ascultaţi sub jurământ în ancheta referitoare la lăcrimarea icoanei de la Ilişua din ianuarie-iulie 1730.
Această icoană pictată în anul 1673 de pictorul Luca din Iclod, cel care a pictat și Icoana Maicii Domnului cu pruncul, de la Mănăstirea Nicula, va fi adusă la Biserica Icoanei din București și va fi așezată spre închinare, în perioada 18-21 martie 2016.
Icoana Maicii Domnului cu pruncul, care a lăcrimat de 2 ori, arată apropierea apropierea cea mai intimă dintre om și Dumnezeu: obrazul pruncului lipit tandru de obrazul Maicii sale, adică obrazul omului lipt de obrazul Domnului.
Minunea vărsării lacrimilor s-a petrecut în anii 1717 și 1729. Autenticitatea minunii a fost consemnată cu prilejul unei anchete în care au fost audiați 15 martori. Documentul se păstrează in Arhivele Naționale din cadrul Serviciului Județean Cluj.
Lacrimile Maicii Domnului exprimă mijlocirea ei către Fiul său pentru iertarea păcatelor noastre și pentru ajutor în suferință. Mântuitorul primește aceste lacrimi unite cu rugăciunea și în calitate de Dumnezeu dar și în calitate de Fiu ascultător. Pentru aceasta Fiul nu poate trece cu vederea lacrimile pe care Maica Sa și Maica noastră le varsă pentru noi.
Icoana Maicii Domnului de la Mitropolia Clujului este adusă la București cu ocazia sărbătorii Duminicii Ortodoxiei (20 Martie ) zi în care Biserica își arată în mod deosebit cinstirea față de icoanele ortodoxe.
Icoana va fi purtată și în două impresionante pelerinaje pe străzile din jurul Bisericii Icoanei și Parcului Icoanei sâmbătă 19 martie între orele 18.30 -19.30 și duminică după Sfânta Liturghie între orele 13.30 – 14.30.
Evenimentul se află la a IX-a ediție și conform tradiției din ultimii ani vor participa aproximativ 100 de preoți și câteva mii de credincioși.
Programul manifestării
Vineri 18 martie 2016
Ora 15.00 Sosirea Icoanei Maicii Domnului cu pruncul, de la Mitropolia Clujului, și așezarea ei spre închinare la Biserica Icoanei din București
Sâmbătă 19 martie 2016
17.00 – 18.30 Vecernie la Biserica Icoanei
18.30 – 19.30 Pelerinajul „Lumina Ortodoxiei” cu lumânări și torțe aprinse
Duminică 20 martie 2016
10-12.00 Sfânta Liturghie pe o scenă amenajată în curtea Bisericii Icoanei
13.30 – 14.30 Pelerinajul „Icoana – fereastră spre Dumnezeu”
Întregul eveniment se va desfășura cu Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va conduce personal sau printr-un delegat întregul program.
De asemenea, evenimentul beneficiază de susținerea și implicarea Primăriei Sectorului 2.
Luni 21 martie
Sfânta Icoană va pleca spre Mitropolia Clujului în jurul orei 21.
sursa: Biserica Icoanei
Abonați-vă la:
Postări (Atom)