trafic

 

miercuri, 6 iulie 2016

Slujbă pentru Nicoleta Nicolescu

1 comentarii

Sâmbătă, 9 iulie, la ora 9 are loc  o slujbă religioasă pentru pomenirea sufletului NICOLETEI NICOLESCU, asasinată la 10 iulie 1939 de autorităţile dictaturii regelui Carol II. Nicoleta Nicolescu era şefa Cetăţuilor, organizaţiile de fete şi femei ale Mişcării Legionare, şi făcea parte din conducerea acestei organizaţii, având gradul de comandant legionar. 

Era cunoscută ca o fiinţă deosebit de religioasă, ducând o viaţă ascetică, dedicată exclusiv sacrificiului personal. Ea a fost arestată de Siguranţă, fiind anchetată şi torturată în mod bestial, violată şi în final arsă de vie la Crematoriul Cenuşa, conform declaraţiilor personalului crematoriului date la ancheta penală din 1940.


Dictatura regelui Carol II a fost prima din seria de patru din istoria modernă a României, instaurată de monarh la 11 februarie 1938, printr-o lovitură de stat soldată cu anularea Constituţiei democratice a părintelui său, Ferdinand I, promulgată în 1923. 

NOTĂ: Fiind un eveniment cu caracter religios, desfăşurarea acestuia va avea un caracter privat, neavând caracter public. Orice persoană interesată poate participa în acest context.

Slujba are loc la Biserica Sf. Ilie Gorgani, str Silfidelor nr 5.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Unde se face pomenirea, va rog?

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.