trafic

 

miercuri, 24 august 2016

Răzvan Codrescu: ”Erosstihuri”

0 comentarii

Editura Christian publică volumul ”Erosstihuri” cu cele 152 de sonete și false sonete scrise de Răzvan Codrescu.

Din nota autorului am reținut:
”La introducerea în volum, am operat o selecție, am adus unele modificări (versuri și chiar strofe întregi) și am stabilit o nouă ordine a textelor, încadrîndu-le în trei secțiuni care se cer înțelese simbolic („De ziori”, „De amiază”, „De amurg”). Versiunile din volum trebuie considerate cele definitive. 
Am recuperat aici, incluzîndu-le în ciclul ”Erosstihurilor”, și cîteva sonete mai vechi, rămase inedite. Nu am inclus însă (deși poate că s-ar fi cuvenit) și sonetele înrudite tematic din volumele mele precedente (mai ales ”Răsăritenele iubiri. Fals tratat de dezlumire” și ”Rug aprins. O sută de sonete și false sonete”); poate că o voi face cîndva (adăugînd, desigur, și ceea ce s-ar întîmpla să mai scriu între timp). 
Mulțumesc Editurii Christiana pentru disponibilitatea de a-și asuma un nou volum de versuri și prietenului Valentin Dan pentru copertă (pornind de la o sculptură atribuită lui Giacometti) și viziunea grafică. Și le mulțumesc tuturor celor ce, în răspărul vremurilor, vor catadicsi să întîrzie între paginile cărții, poate ca într-un „acasă” al rostirii românești și al neodihnei noastre între pămînt și cer.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.