trafic

 

miercuri, 12 decembrie 2012

Evenimente culturale

0 comentarii

În perioada 6 dec.- 28 febr. Muzeul Naţional de Istorie (Calea Victoriei 12) organizează expoziţia Bing. Magia jucăriilor, un eveniment la care contribuie Asociaţia Colecţionarilor de Jucării Vechi. Vor putea fi admirate jucării din perioada 1895-1930.

La parterul Bibliotecii Centrale Universitare s-a redeschis Galateca, galerie de C'arte şi Cooltură, unde până la sfârşitul lui februarie poate fi vizitată expoziţia Poveşti în imagini. Benzi desenate. Comicsuri. Curator este Alexandru Ciubotariu (alias Pisica Pătrată).

Joi, 13 dec., la ora 15,30, va avea loc concertul de colinde susţinut de Corul Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Justinian Patriarhul". Evenimentul are loc în Aula Magna a Facultăţii de Drept.

Joi, 13 dec., la ora 15, la Institutul de Cercetări Politice (str. Spiru Haret nr. 8) are loc dezbaterea Revoluţie la firul ierbii, prilejuită de lansarea volumelor de istorie orală Tânăr student caut revoluţionar, coordonate de Zoltan Rostas şi Florentina Ţone.

Joi, 13 dec., la ora 19, la Casa de Cultură a Studenţilor are loc un concert de şansonete şi rock alternativ, numit Sărbători de iarnă aCasă. Participă trupele Les Francofolescos Trio şi Tiptil. Intrarea este liberă.

Vineri, 14 dec., este Ziua dedicată studiilor în străinătate la Institutul Francez (Bd. Dacia 77). Participă CampusFrance, DAAD, Comisia Fulbright Româno-Americană şi British Council.

Vineri, 14 dec., la ora 9,30 la Facultatea de Filosofie începe colocviul Sciences et politique dans la Roumanie communiste, ce va analiza influenţa pe care politicul a avut-o asupra diferitelor ştiinţe exacte în România comunistă. Colocviul este organizat de IICCMER în parteneriat cu CERHIO Université d'Angers.

Vineri, 14 dec., la ora 18, Corala "Nicolae Lungu" a Patriarhiei Române şi Grupul Psaltic Tronos ne oferă concertul  După datini, colindăm!, la Biblioteca Naţională (Bd. Unirii 22). Intrarea este liberă.

Vineri, 14 dec., la ora 19,30, Marian Naiman prezintă la Observatorul Astronomic (bd. Lascăr Catargiu nr. 21) o conferinţă despre aselenizări, ilustrată video. Biletul costă 10 lei, pentru adulţi.

În cadrul manifestărilor Crăciun Ţărănesc în perioada 14-17 dec. la Muzeul Ţăranului Român are loc Festivalul Cozonacilor. Intrarea este liberă.

Vizavi, la Muzeul de Geologie (Şos. Kiselff 2), are loc târgul de cristale, bijuterii şi pietre semipreţioase Expo-Cristal. Intrarea costă 8 lei, pentru adulţi. În holul Muzeului se desfăşoară colecta publică de cărţi şi jucării Sacul lui Moş Crăciun, unde până pe 20 dec. pot fi aduse donaţii pentru copiii din centrele de plasament.

În perioada 15-16 dec. la Muzeul Satului are loc Festivalul Florile Dalbe- Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou.

Forumul Românilor de Pretutindeni are loc în perioada 14-17 dec.

Duminică, 16 dec., la ora 11, în cadrul conferinţelor TNB, Paul Cozighian vorbeşte despre Faţa nevăzută a zilelor Revoluţiei Române (...în spatele camerelor de luat vederi, al telefoanelor cu fir şi al uşilor închise). Biletul costă 16 lei.

Festivalul Poveşti pentru copii şi oameni mari, ediţia I, începe pe 17 dec. şi are menirea de a-i încânta pe copii şi pe oamenii mari, implicându-i într-o serie de ateliere ce folosesc arta ca mijloc de comunicare. Festivalul se desfăşoară la Biblioteca Naţională (Bd. Unirii 22) şi participarea la spectacole şi ateliere este liberă, atât pentru copii cât şi pentru adulţi. Mai multe, aici.

Pe 17 şi 18 dec. Facultatea de Ştiinţe Politice organizează conferinţa The role of religion in global politics, susţinută de prof. Bülent Şenay de la Universitatea Uludag din Bursa (Turcia). Prelegerile vor avea loc la sediul Institutului de Studii Politice (str. Spiru Haret 8).

Luni, 17 dec., la Biblioteca Metropolitană (str. Take Ionescu 4), are loc concertul Seniorii şi colindele, susţinut de elevii Scolii nr. 179 şi organizat în parteneriat cu Asociaţia pentru Drepturile Pensionarilor din România. Concertul începe la 11,30 şi intrarea este liberă.

Festivalul Naţional de Muzică Folk Om bun (ediţia a 22-a) are loc în perioada 17- 19 dec., la Teatrul Nottara.


Joi, 20 dec., copiii de la Valea Plopului ne oferă un concert de colinde la Sala Rapsodia (Lipscani 53). Evenimentul caritabil se numeşte Răsună blând spre seară şi este dedicat Asociaţiei Pro Vita Valea Plopului şi Valea Screzii. Mai multe, aici.

În perioada 13-21 dec., Filiala Dimitrie Cantemir a Bibliotecii Metropolitane (str Viitorului 52), în colaborare cu Grădiniţa Licurici, organizează evenimentul Desaga lui Moş Crăciun, un program de dansuri, cântece şi scenete, destinat să-i familiarizeze pe preşcolari cu cartea.

În seara zilei de 21 dec., la ora 19, vom veni cu flori şi lumânări în Piaţa Universităţii, la Fântână, pentru a ne aminti de cei care nu au murit pentru clasa politică actuală, ci s-au jertfit pentru libertatea noastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.