trafic

 

joi, 20 decembrie 2012

Evenimente culturale

0 comentarii

Salonul de Carte Bookfest de Crăciun (ediţia I) are loc în perioada 15-23 dec. la Biblioteca Naţională (Bd. Unirii 22). Intrarea este liberă.

Sărbătoarea Iuliei Haşdeu are loc vineri, 21 dec., la ora 12, la Biblioteca Centrală Metropolitană (str. Take ionescu 4), când va fi lansată şi revista Miraj literar. Prezintă Crina Bocşan-Decuseară. Intrarea este liberă.

Vineri, 21 dec., la ora 17, la Muzeul Ţăranului Român are loc vernisajul expoziţiei Războiul împotriva ţărănimii. Anii colectivizării (1949-1962). Expoziţia esta realizată în colaborare cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) şi va putea fi vizitată până în luna mai 2013.

Vineri, 21 dec., la ora 18,30, grupul Datina românească, condus de pr. Vladimir Alexa, va interpreta Colinde tradiţionale. La Librăria Sophia (str. Bibescu Vodă 19).

Până în febr. 2013 la Muzeul Naţional de Istorie (Calea Victoriei 12) poate fi vizitată expoziţia Bing. Magia jucăriilor, un eveniment la care contribuie Asociaţia Colecţionarilor de Jucării Vechi. Vor putea fi admirate jucării din perioada 1895-1930.

Până la 31 ian. la Muzeul Ţăranului Român va putea fi vizitată cea de-a şasea expoziţie a Muzeului Copilăriei De-a facerea lumii. Jocuri şi jucării.

La parterul Bibliotecii Centrale Universitare s-a redeschis Galateca, galerie de C'arte şi Cooltură, unde până la sfârşitul lui februarie poate fi vizitată expoziţia Poveşti în imagini. Benzi desenate. Comicsuri. Curator este Alexandru Ciubotariu (alias Pisica Pătrată).

Crăciunul Ţărănesc are loc la Muzeul Ţăranului Român în perioada 21-23 dec. Intrarea este liberă.

În seara zilei de 21 dec., la ora 19, vom veni cu flori şi lumânări în Piaţa Universităţii, la Fântână, pentru a ne aminti de cei care nu au murit pentru clasa politică actuală, ci s-au jertfit pentru libertatea noastră.


Sâmbătă, 22 dec., la ora 19, la Opera Naţională Română se joacă O scrisoare pierdută de Dan Dediu. Intrarea este liberă, pe baza tichetelor de loc imprimate de ONB.

Duminică, 23 dec., la ora 18, la cafeneaua Tête-à-tête din Parcul Herăstrău are loc un Concert caritabil pentru copiii de la Aşezământul Sf. Mihail şi Gavriil din comuna Slobozia (jud. Giurgiu).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.