trafic

 

joi, 22 august 2013

Parlamentarii conservatori vor vota împotriva parteneriatului civil gay şi vor susţine o petiţie publică împotriva adoptării sale

0 comentarii
Parlamentarii conservatori îşi exprimă dezacordul faţă de proiectul de lege privind parteneriatul civil dintre douăƒ persoane de acelaşi sex, propus de către deputatul Remus-Florinel Cernea.

În viziunea parlamentarilor conservatori, apărarea familiei naturale nu este un act de fanatism, ci un drept la opinie şi cuvânt pe care activiştii pro-familie îl au în egală măsură cu activiştii pro-gay. Considerăm că este o fraudă logică să pui semnul egal între opţiunea pro-familie şi opţiunea anti-gay, pentru că familia creştină nu se defineşte prin raportare negativă la homosexualitate: se poate defini la fel de bine ca raportare negativă la poligamie. Mai mult, statul are prin lege obligaţia să protejeze familia ca instituţie care asigură viitorul prin intermediul copiilor.  Din aceste considerente, conservatorii vor vota categoric împotriva acestui proiect de lege şi vor argumenta public împotriva lui.

Parteneriatul civil reprezintă, în fapt, o legiferare alternativă a căsătoriei homosexuale.  

În acest context, conservatorii vorbesc şi despre legitimitatea şi eventualul sprijin pe care acest tip de iniţiativă l-ar putea avea în Parlament; parlamentarii nu trebuie să piardă din vedere faptul că orice sondaj aratăƒ sprijinul covârşitor acordat de români familiei naturale; nu poţi legifera împotriva opiniei generale.

În acest context, deputatul PC Răzvan Rotaru a anunţat că susţine punctul de vedere al parlamentarilor conservatori, revizuindu-şi sprijinul pe care l-a oferit proiectului lui Remus-Florinel Cernea în perioada în care activa într-un alt grup parlamentar.

Partidul Conservator solicită celorlalte partide parlamentare un punct de vedere asumat privind modul în care vor vota proiectul lui Cernea, anunţâand că pregăteste o petiţie publică care să conţină argumente împotriva acestuia.

În plus, parlamentarii conservatori îşi declară susţinerea faţă de organizaţiile civice şi creştine care apără familia tradiţională.


_______________

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.