trafic

 

sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Săptămâna viitoare: Documentare despre comunizarea României

0 comentarii
Premiera filmului documentar „În spatele cortinei” va avea loc luni, 2 decembrie 2013, în studioul Horia Bernea din cadrul Muzeul Ţăranului Român. Durata documentarului este de 50 de minute, iar proiecţia va fi urmată de un dialog între prezentatorul evenimentului şi parte din echipa de producţie. La evenimentul care va începe la ora 19:00 vor participa şi mai multe dintre personajele intervievate în cadrul filmului.
„În spatele cortinei” este primul documentar de lung metraj realizat în condiţii tehnice de excepţie care prezintă instaurarea comunismului în România şi câteva din efectele sale tragice asupra populaţiei. Filmul este regizat de Bogdan Mustaţă, care a lansat de curând primul său lung-metraj, Lupu, şi este deţinătorul premiului Ursul de Aur de la Berlin pentru scurtmetraj. Autorul scenariului este istoricul Alin Mureşan, preşedintele Centrului de Studii în Istorie Contemporană, producător şi scenarist al documentarului Demascarea (r: Nicolae Mărgineanu, 2010), şi autor/editor al mai multor volume despre represiunea comunistă şi sistemul carceral din perioada 1945-1964.
„În Spatele Cortinei de Fier. Studiu de caz: România” este un proiect european iniţiat şi dezvoltat de către Centrul de Studii în Istorie Contemporană și Asociația Rost, în colaborare cu mai mulţi parteneri din ţară şi din străinătate. Proiectul este dedicat studierii impunerii regimului comunist și presupune promovarea mai multor produse: filmul documentar „În spatele cortinei”, albumul foto documentar „Rezistența armată anticomunistă”, benzile desenate: „Experimentul Pitești. Umilința” și organizarea unei dezbateri despre comunizarea României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.