trafic

 

sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Sfânta Tecla: profanarea mormântului

1 comentarii
Cele 12 călugărițe ortodoxe răpite din Mănăstirea Sfânta (Mare) Tecla, sunt încă deținute de sirienii rebeli.
Acestia le-au răpit în timpul unui raid, al teroristului Abu Jafar, lider al Batalionului Martirului Abu Taan, în decembrie 2013. Jafar a jefuit mănăstirile din zonă și a vândut bunurile în Liban.
Pe 12 ianuarie, Jafar și familia sa au fost găsiți uciși, probabil din cauza rivalităților dintre facțiunile aflate în conflict.

Odată cu moartea sa, noi rapoarte au început sa apară, vizavi de ceea ce s-a întâmplat în mănăstiri, inclusiv despre profanarea și jefuirea mormântului Sfintei Tecla, prima femeie martir. Soarta călugărițelor rămâne, încă, incertă. 
Publicația libaneză Calam raporta că "jihadiștii au jefuit mormântul Sfintei Tecla".

Conform Părintelui Macarie Gulwma, secretar al Patriarhiei Antiohiei și a Întregului Orient, a melkiților catolici, care a făcut o declarație pentru RIA Novosti, luptătorii Al-Nusra și Free Sham au luat clopotele bisericilor din Maaloula, au incendiat iconostasul Mănăstirii ortodoxe Sfânta Tecla și pe cel al Mănăstirii catolice melkite Sfântul Serghie, și au jefuit mormântul Sfintei Tecla, după ce l-au săpat. Au ars toate crucile și le-au distrus.

Același martor s-a plâns de faptul că a fost furată statuia de bronz a lui Iisus Arhiereu, care se afla în Mănăstirea ridicată de Fundația ortodoxă Sfântul Pavel, din Siria. Statuia era sculptată de către celebrul sculptor rus Aleksandr Rukavanikov.
Pr. Makarios s-a arătat indignat față de martiriul acestui oraș: "Ne-au furat simbolurile noastre cele mai importante, chiar și clopotele care ne chemau la rugăciune. Oamenii Al-Nusra ne-au ars casele. Vor să distrugă și ultimul vestigiu al creștinismului și să anuleze existența acestuia".

sursa: lonews.ro

Un comentariu:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.