trafic

 

miercuri, 13 mai 2015

Absurd, cu cardul de sănătate

0 comentarii
Pot să aord o consultaţie unui pacient care şi-a uitat cardul acasă. Îi verific calitatea de asigurat pe site-ul Casei şi PRINTEZ dovada: EL FIGURA asigurat la momentul la care l-a examinat. Nu am examinat un om neasigurat pentru care pretind, în mod fraudulos, decontarea consultaţiei de către Casă. Chiar şi pentru un pensionar, care avea un talon de pensie la fişă pentru fiecare an, acum trebuie să am dovadă printată.

(Azi am auzit de un caz: o femeie de 80 de ani nu a fost examinată de specialist, în sistem de asigurări, pentru că pe site ul Casei ea figura neasigurat. Deşi e pensionară de ani de zile, are card de sănătate şi talon, a trebuit să plătească consultaţia. Clinica privată, condusă de un om care sigur nu avea informaţia de mai sus, nu şi-a asumat riscul de a nu-i fi decontat serviciul de către Casă.)

Asemănător, dacă acord un concediu medical, adeverinţa de la locul de muncă şi cardul nu sunt suficiente. Nu ştii ce a semnat patronul, care poate fi un hoţ ce n-a achitat CASS la timp. Trebuie să dovada printată la fişă: pe site-ul Casei omul FIGURA asigurat în ziua şi la ora la care i-am scris concediul.

Până acum aveam mai puţine hârtii la dosarul pacientului. Chiar dacă fişa este electronică, pe lângă ea trebuie să am asemenea dovezi printate. În ţara hoţilor, ANAF ul nu recunoaşte documentele eletronice şi atunci toţi simţim nevoia să fim acoperiţi cu dovezi scrise.

Ori electronica e doar pentru oameni cinstiţi, ori nu ştim noi să ne organizăm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.