trafic

 

sâmbătă, 5 septembrie 2015

Ne organizăm.

0 comentarii


Realitatea organizatorică şi prezenţa (insesizabilă) în societate a aşa-zisului "partid" Noua Republică dovedesc că am pornit pe un drum greşit.

Vorbe multe, pretenţii mari, trufii penibile, dar fapte puţine.

Nu suntem un partid, ci o aglutinare de frustrări.

Criticăm clasa politică, dar ne comportăm aidoma ei.

Îi chem pe cei care doresc cu adevărat să construiască un partid românesc să mi se alăture.

Cu vorbe mai puţine şi cu mai multă smerenie. 

Cu seriozitate. Fără grabă. Fără vedetism şi fără orgolii.

Doar prin auto-disciplină şi devotament vom putea participa la alcătuirea unui stat care într-adevar să ne reprezinte.

Singurul nostru capital este ataşamentul sincer şi dezinteresat al unui număr mic de oameni la principii şi valori fundamentale - româneşti, europene şi creştine. Dacă aceste resurse vor fi puse în lucrare cu tenacitate, cu răbdare şi cu inteligenţă, vom reuşi.



Depun, pe ordinea de zi a Congresului extraordinar din 19 sept., moţiunea Ne organizăm

[Informaţiile despre Congres le găsiţi aici.]

La şedinţa din 08 aprilie 2015, CEN a luat act de demisia Preşedintelui partidului şi a altor persoane din conducere. Ulterior, s-au mai înregistrat demisii. În partid am rămas atât de puţini membri dispuşi să-şi asume răspunderea conducerii interimare încât prin metodele statutare, de apelare la supleanţi şi de cooptare, organele de conducere au rămas incomplete.

Pe 8 apr. conducerea NR, devenită interimară, a luat decizia de a crea o Comisie de Reformă, formată din oameni din afara partidului, unii foşti membri ai NR, care să elaboreze un nou Statut şi să se ocupe de organizarea Congresului extraordinar. 

Ce nu am reuşit să facem în patru luni: nu am atras suficienţi membri care să fie trimişi la Congres ca delegaţi şi/sau care să-şi prezinte candidatura. Congres reprezentativ pentru NR, care să poată dezbate un statut, şi candidaturi care ar fi trebuit să se materializeze înr-o conducere a NR înregistrată la Tribunal, conducere care să reformeze partidul şi să-l pregătească pentru anul electoral 2016. Decizia conducerii interimare se dovedeşte, după 4 luni, contrazisă de realitate.

Avem două semne ale ofertei insuficiente ale conducerii interimare către cei rămaşi în NR şi către electorat:

- Nici la al doilea apel al preş. interimar nu a răspuns nimeni, ceea ce a dus la desfiinţarea de drept a tuturor organizaţiilor judeţene (cf. art. 10.9 din Statut)

- Din cauza numărului mic de delegaţi înregistraţi la Congres, conducerea a fost nevoită să prelungească termenul de înscriere cu o lună, să renunţe la cotizaţii şi să facă apel la Statutul din 2012, care permite ţinerea Congresului şi cu un număr mic de membri, de ex. 50.


E adevărat, Congresul ţinut cu 50 membri sau mai puţin este legal. Dar cât ar fi el de reprezentativ pentru a dezbate un nou Statut, al unui partid de dreapta? Un partid care pretinde seriozitate şi discutarea problemelor pe fond, nu pe formă.

În al doilea rând, ce ar oferi partidului un asemenea congres, în vederea anului electoral 2016?

Propun:

1. Anularea Rezoluţiei ce se referă la faptul că membrii fostei conduceri nu au dreptul să candideze la acest Congres (luată în şedinţa din 8 apr.).

2. Un vot pentru a hotărî dacă vom dezbate Statutul nou sau vom rămâne cu Statutul din 2012, înregistrat la Tribunal, până la următorul congres extraordinar; propun ca acest congres să aibă loc peste 6 luni.


Dacă votul din Congres stabileşte că rămânem la Statutul din 2012, solicit un vot pentru a stabili dacă pot depune un amendament la Statutul 2012, care să stabilească că putem vota o formă de conducere centrală, numită comitet provizoriu de organizare, format din 5 membri. Comitetul Provizoriu ar fi însărcinat cu conducerea politică şi executivă a NR până la următorul Congres extraordinar, de peste 6 luni, la care vom dezbate un Statut nou. 

Candidez la preşedinţia acestui comitet. 

Misiunea Comitetului ar fi să crească numărul de organizaţii, calitativ şi reprezentativ în teritoriu, astfel încât următorul congres extraordinar să poată lucra atât la Statut cât şi la strategia pentru alegerile generale din 2016.

Dacă vom stabili că ne alegem conducerea pe baza Statutului din 2012, vom trece la votarea acestei conduceri (CEN+CIAN+Preşedinţie). 

Candidez la funcţia de preşedinte al partidului Noua Republică.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.