trafic

 

marți, 29 septembrie 2015

Festivalul de animatie Anim`Est

0 comentarii


Festivalul Internațional de film de animație Anim’est pregătește, între 2 și 11 octombrie 2015, o ediție aniversară memorabilă, desfășurată la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi laRe:Animation Hub din București. Publicul este invitat să ia parte la o selecție unică de proiecții completată de workshopuri, masterclassuri, nopţi tematice de muzică şi film, petreceri și întâlniri dedicate animaţiei.

Festivalul revine, în 2015, sub sloganul „Anim’est e tradiție” și promite 10 zile de efervescență pe gustul iubitorilor de animație de toate vârstele. În ton cu spiritul festiv al aniversării unui deceniu, ediția va avea o tematică muzicală, pregătind o serie de filme-surpriză, petreceri și live act-uri ale unor artiști consacrați. Institutul Cultural Român se numără și anul acesta printre partenerii festivalului. 

Încă de la prima ediție, Anim’est și-a propus să crească industria filmului de animație autohton, componenta educațională a festivalului căpătând mai multă amploare cu fiecare an. Alături de cele 30 de workshopuri și 15 masterclassuri de animație pentru adulți și copii, misiunea de a dezvolta filmul românesc de animație a dat naștere unui proiect ambițios în afara festivalului, Animation Worksheep, ajuns în 2015 la a cincea ediție.

Celebrarea evoluției animației autohtone, odată cu cei 10 ani de existență ai Anim’est, este marcată în deschiderea ediției aniversare a festivalului de proiecția docu-dramei Muntele magic(2015), în regia Ancăi Damian. Este al doilea lungmetraj de animație românesc de după 1989, primul fiind Crulic - drumul spre dincolo, a cărui regie poartă aceeași semnătură și care a deschis ediția Anim’est din 2011.

(sursa: animest.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.