trafic

 

luni, 21 septembrie 2015

Joi: Romania si noile provocari ale actualei crize europene

0 comentarii


Centrul de Drepturile Omului și Migrație, în parteneriat cu Centrul de Oratorie și Dezbateri, din cadrul Universității Româno-Americane organizează workshop-ul „România și noile provocări ale actualei crize europene” care va avea loc la Universitatea Romano-Americană din București în data de 24 septembrie 2015.

Centrul de Drepturile Omului și Migrație a fost înființat cu scopul de a promova educația și cercetarea științifică prin dezvoltarea parteneriatul între mediul academic și actorii cheie implicați în realitățile practice ale societății europene. În acest sens, Centrul a dezvoltat 4 clinici juridice în domeniul drepturilor omului și al migrației, a organizat numeroase dezbateri, a implementat proiecte și programe specifice domeniului său de activitate în parteneriat cu actori naționali și străini. Centrul organizează anual Concursul Național de Drepturile Omului și Migrație care reunește aproximativ 50 de studenți români ce studiază în marile centre universitare naționale și europene, fiind susținut de UNHCR - Reprezentanța în România, Ambasada Statelor Unite, Ambasada Germaniei, Ambasada Olandei și Ambasada Israelului la București.

Prin prezenta dezbatere informală, Centrul de Drepturile Omului și Migrație își propune:
să ofere o perspectivă mai clară asupra termenilor „migrant” și „refugiat”, a principiilor de drept internațional care guvernează acest domeniu, a acquis-ului european în materie de azil și migrație, dar mai ales,
să contribuie la realizarea unui parteneriat informal între societatea civilă și autoritățile române.

La discuții vor participa reprezentați ai organizațiilor internaționale cu atribuții în acest domeniu, ai autorităților române și ai ONG-urilor, reprezentanți ai ambasadelor, cercetători, profesori și studenți. Participanții sunt încurajați să ia parte la dezbateri și sunt rugați să respecte cu rigurozitate regula Chatham House.

Pentru detalii suplimentare privind participarea la eveniment vă rugam să contactați organizatorii la adresa de email cdom@rau.ro până pe data de 23 septembrie, ora 12:00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.