trafic

 

miercuri, 28 octombrie 2015

Un exemplu de traseism politic la Bruxelles: Monica Macovei

0 comentarii
Ieri, Monica Macovei, europarlamentar candidat pe listele PD și membră a grupului Popularilor Europeni, a părăsit acest grup pentru a intra în ECR, conservatorii reformiști, a treia alianță din europarlament după alegerile din 2014 (sursa aici). Din acest grup face parte și Partidul Lege și Justiție, ce a câștigat alegerile din Polonia zilele trecute.
După ce și-a securizat pensia de eurodeputat, candidând prima pe lista PD în mai 2014 (două mandate sunt necesare pentru obține cei 6000 euro/lună), Macovei e consecventă după cum bate vântul. Nu vede nici o diferență între valorile apărate de Populari și de Conservatori. Acum regăsește la ECR principii și valori pe care le-a sprijinit și dânsa, dar asta se întâmplă după ce în 2014 a refuzat să candideze pe listele Noii Republici pe motiv că „suntem eurosceptici și membri ECR”. E adevărat ca pe atunci euroscepticismul nu devenise mainstream și un partid mic ca NR nu avea cum să fie atrăgător pentru un oportunist.
ECR are interesul să mai aibă un vot în Bruxelles, iar M10 vrea să aibă afiliere europeană.
Monica Macovei nu suflă o vorbă despre faptul că în 2014 a apreciat greșit situația din Europa și grupul ECR. Se dovedește o practicantă a traseismului politic dâmbovițean, promovat și menținut de deputații noștri, ce nu au avut interesul să susțină legitimitatea celor votați în ochii electoratului. Iată că traseismul se dovedește facil și în europarlament, instituție care se laudă că organizată pe principii democratice. Iar Monica Macovei confirmă că nu este un om al integrității.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.