trafic

 

marți, 3 noiembrie 2015

Despre ocultismul contemporan

0 comentarii


Ieri a început în Grecia o Consfătuire Panortodoxă a Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe şi ai Sfintelor Eparhii privind ereziile şi para-religiile, ce are tema "Fețe ale ocultismului contemporan".

Trăim într-o societate în care domină contrastele şi dezbinările, iar accentul este pus pe relativism moral. Oamenii devin tot mai egoişti şi văd în diferite tehnici sau filosofii oculte o soluţie pentru criza spirituală a lumii de azi. Valorile creştine sunt fie ignorate fie contestate. De aceea Biserica trebuie să găsească un alt mod de pastoraţie, mai potrivit pentru a contracara influenţa curentelor oculte.


Din egoism, omul ajunge să respingă religia instituţionalizată şi preferă să-şi găsească o spiritualitate a sa, proprie. Curentele ocultiste şi o serie de filosofii promit metode spirituale de întoarcere spre interior, de retragere în sine sau de regăsire a eului propriu, care îl stimulează pe om să uite de fratele său, să aibă un orizont strict terestru şi să neglijeze dimensiunea verticală a existenţei. Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.