trafic

 

sâmbătă, 5 august 2017

Abecedar de alăptare

0 comentarii
Semnalez inițiativa actriței Ioanei Picoș, de a le oferi mamelor fără experiență un ghid de alăptare, disponibil gratuit online.

http://abecedardealaptare.ro/


Ca medic de familie recomand doar alăptarea la sân în primele 6 luni de viață a copilului.

Read more...

joi, 6 iulie 2017

Comemorarea Nicoletei Nicolescu

0 comentarii
Slujbă de pomenire a Nicoletei Nicolescu, prima comandantă a Cetăţuilor de Fete (1933-1936), şi a Luciei Trandafir, comandanta Cetăţuilor de Fete între 1936 și 1940, va avea loc sâmbătă, 8 iulie, la ora 10, la Biserica Sf. Ilie Gorgani din București. 

Nicoleta Nicolescu a fost asasinată la 10 iulie 1939, fiind torturată bestial în beciul Siguranţei carliste şi aruncată de vie în cuptorul Crematoriului Cenuşa.


Lucia Trandafir, logodnica lui Victor Dragomirescu (comandantul studenţilor legionari, ars de viu în crematoriul Cenuşa, în 1939), a fugit în Germania după lovitura de stat a generalului Antonescu (ian. 1941), ajungând ulterior în SUA, unde a profesat ca medic, murind la 3 iulie 1980, în Lakewood, statul Ohio, SUA.
Read more...

miercuri, 5 iulie 2017

Comemorare Gogu Puiu

0 comentarii

Read more...

duminică, 25 iunie 2017

Cazul Smicală: Al doilea protest la Ambasada Finlandei din București

0 comentarii
UPDATE 27.06.2017: ~Din cauza schimbărilor politice -şi în Finlanda, şi în România!- suntem, din păcate, nevoiți să amânăm PROTESTUL pentru susținerea Cameliei Smicală şi a copiilor săi, care trebuia să aibă loc pe data de 29 iunie, în Bucureşti. O nouă dată va fi anunțată imediat ce mediul politic va deveni mai stabil.~ (sursa: George Alexander, pe facebook)


Continuăm lupta pe 29 iunie, de ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel, cu un nou protest în fața Ambasadei Finlandei!

Aşteptăm românii să vină masiv la Bucureşti, pentru Maria şi Mihai Smicală.

Dacă nu pot, să organizeze proteste pe plan local, în ţară sau străinătate, în pieţele centrale sau la prefecturi şi primării şi să ne transmită aici protestul lor. Maria şi Mihai ar putea fi copiii noştri! 

Libertate pentru Copiii Smicală! Vom reveni cu detalii.

(sursa: Facebook)

Read more...

joi, 22 iunie 2017

Numele străzii Radu Gyr din Cluj-Napoca rămâne neschimbat, deocamdată. Ancheta lui Ion Spînu

0 comentarii
Consilierii locali ai municipiului Cluj Napoca au hotărît să retragă hotărârea de modificare a numelui străzii Radu Gyr. Hotărîrea fusese propusă ca urmare a unei solicitări a Ministerului Afacerilor Interne, la presiunile Institutului Naţional pentru Studiul Holocaustului în România „Elie Wiesel”, care îl acuzase pe poetul Radu Gyr de crime de război.
Problema străzii Radu Gyr a fost luată prima pe ordinea de zi, fiind invocaţi miile de cetăţeni care deja semnaseră petiţia iniţiată de Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu, zecile de organizaţii civice care protestaseră, precum şi personalităţi ale vieţii publice şi culturale care s-au alăturat acestor demersuri. Toată această mobilizare a societăţii civile a determinat Consiliul Local Cluj Napoca să retragă, cel puţin pentru moment, proiectul de hotărîre luat la presiunile Institutului Elie Wiesel.
Totuşi, lupta nu s-a încheiat. Cei care au participat la şedinţă ne-au declarat că s-a pus problema solicitării forurilor abilitate în vederea lămuririi statutului poetului.
Mulţumim tuturor celor ce s-au implicat, susţinând cauza poetului Radu Gyr, camarazi, simpatizanţi, cetăţeni, organizaţii civice, personalităţi publice, feţe bisericeşti! Împreună, am făcut dovada că românismul nu a pierit, că moatirii noştri  sunt vii, că putem opri abuzurile!
(sursa: buciumul.ro)
Citiți și ancheta ziaristului Ion Spînu de la Cotidianul, publicată azi:
http://m.cotidianul.ro/la-cluj-se-schimba-azi-numele-strazii-radu-gyr-cu-numele-szervatiusz-jeno-302720/

Conform acestuia, 
”„În mod surprinzător, nu mai este invocată contestata Lege 217/2015, promovată de Crin Antonescu, deşi aceasta conţine modificările OUG 31/2002, prin care Mişcarea Legionară a fost inclusă între organizaţiile fasciste! Legea 217/2015, modifică OUG 31/2002, adăugînd la art. 2 al acesteia următorul aliniat:
f) prin Mișcarea Legionară se înțelege o organizație fascistă din România care a activat în perioada 1927-1941 sub denumirile de «Legiunea Arhanghelului Mihail», «Garda de Fier» și «Partidul Totul pentru Țară».
Acest aliniat nu exista în OUG 31/2002, astfel încît „baza legală” a Hotărîrii Consiliului municipal Cluj este una falsă întrucît această OUG 31/2002 nu include Mişcarea Legionară între „organizaţiile cu caracter fascist, rasist sau xenofob”, acest lucru fiind introdus de Legea 217/2015, aşa cum se vede în textul citat mai sus!””


Read more...

miercuri, 21 iunie 2017

0 comentarii
Apărătorii ortodoxiei românești vor fi omagiați, duminică, 25 iunie, ora 18.00 la Parohia Apărătorii Patrie II - Sfântul Ambrozie, din cartierul bucureștean Berceni (pe Sos. Olteniței nr 111).
În contextul Anului comemorativ al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română, Parohia Apărătorii Patrie II - Sfântul Ambrozie organizează conferința ”Despre sfinții închisorilor în memorialistica detenției și istoriografie. Mărturia lui Dumitru Uță, deținut politic la Aiud, aflată în dosarul CNSAS”. Invitați: domnul Răzvan Codrescu și dr. Alina Ioana Dida.
Conferința va aduce mărturii concrete, pentru o înțelegere mai profundă a valorii creștine a jertfei în Biserică, a puterii credinței și a dăruirii față de semenul nostru.





Read more...

marți, 20 iunie 2017

Petiție: În apărarea lui Radu Gyr

0 comentarii
Memoria singurului poet din lume condamnat la moarte pentru o poezie (Ridică-te, Gheorghe! Ridică-te, Ioane!) are nevoie să fie apărată chiar și după 27 ani de la Revoluția din Decembrie 1989, cea care ne-a adus libertatea.

Iată despre ce este vorba.

””Către: Primăria Municipiului Cluj Napoca 
Domnule Primar, Domnilor Consilieri locali,
Am luat cunoștință cu surprindere și indignare de proiectul de hotărâre prin care urmează a fi schimbată denumirea străzii Radu Gyr din Municipiul Cluj Napoca, în urma solicitării Ministerului Afacerilor Interne şi intervenţiei Institutului Național pentru Studiul Holocaustului în România “Elie Wiesel”, intervenţie pe care noi o considerăm abuzivă si neîntemeiată. În numele Fundaţiei “Ion Gavrilă Ogoranu”, înfiinţată la iniţiativa luptătorilor anticomunişti care au supraviețuit represiunii, având ca obiect de activitate, conform statutului, “cinstirea şi păstrarea vie a memoriei luptătorilor pentru libertatea şi demnitatea naţiunii române în decursul deceniilor de represiune prin care a trecut România în ultimul secol”, vă comunicăm poziția noastră argumentată, pe care o supunem atenției Consiliului Local privitor la proiectul hotărârii de schimbare a numelui străzii Radu Gyr cu numele artistului maghiar Szervatiusz Jeno. Ne solidarizăm, pe această cale, cu poziţia adoptată în acest caz de preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, dl Octav Bjoza, subsecretar de stat în cadrul Secretariatului de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor anticomunişti. ””


Citiți Petiția mai jos. Semnați. Să-i ajutăm pe slujitorii marxismului cultural să aibă o bază de date cu naționaliștii autentici. 

Doamne ajută!

https://petitieonline.net/petitie/09206149


Read more...

miercuri, 10 mai 2017

Cazul Smicală: Protest la Ambasada Finlandei

0 comentarii
De Sfintii Imparati Constantin si Elena, dupa slujba, incepand cu orele 13.00, va asteptam la Ambasada Finlandei, str. Atena nr. 2 (București), la doi pasi de MAE, pentru a solicita eliberarea copiilor dnei dr. Camelia Smicală. De la Ambasada Finlandei, in jurul orelor 15.00, ne vom deplasa la Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei pentru a depune un protest vizavi de starea de letargie aratata fata de doi cetateni romani, minorii Mihai si Maria, abuzati fizic si psihic de sistemul de protecție a copilului dintr-un stat strain.
Se anunta mitinguri simultane de solidaritate in intreaga tara. Pana acum, dupa Deva si Piatra Neamt, sunt stabilite demonstratii la Cluj-Napoca, Brasov, Iasi si Constanta. Invitam romanii din toata tara si din lume sa se ralieze acestor actiuni si sa-si arate compasiunea fata de o mama vitregita de un regim cu iz totalitar. Iesiti, chiar si in fata Bisericilor, sau un pietele centrale ale localitatilor, cu un simplu mesaj de solidaritate pentru Camelia Smicală si copiii ei, mesaj care ulterior poate fi trimis MAE, Ambasadei Finlandei si Familiei Smicală.
Fie ca Sfintii Imparati Constantin si Elena sa mijloceasca aducerea in patria lor a celor doi micuti!
Cititi si dati mai departe!
Doamne, ajuta!
In numele organizatorilor,
Asociatia Civic Media
si Asociatia Oina
(lista ramane deschisa; pentru conformitate, ziaristul Victor Roncea.)

Read more...

sâmbătă, 29 aprilie 2017

Petiție online pentru dr. Camelia Smicală

0 comentarii
Dr. Camelia Smicală a fost condamnata la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru ca a susținut public ca este victima unor abuzuri ! Este vorba de un caz din Finlanda. 
In anul 2015 circa 20 mii de copii din Finlanda au fost luați de la părinți de către Protecția Copilului, din acest stat.

Camelia Smicală estte acuzata ca "s-a opus prin violenta autorităților " care i-au luat abuziv cei doi copii minori, pe care și ii tin izolați de un an de zile, ingradindu-le drepturile! 
Sute de români solicită anularea unei hotărâri pe care o consideră injusta și prin care i se interzice acum inclusiv dreptul de a profesa ca medic!
Cei doi copii minori, Maria (de 10 ani) și Mihai (11 ani), striga după ajutor, vor acasă, vor sa fie împreuna (sunt în doua case de copii diferite și au scris inclusiv scrisori la ONU ! 
Autoritățile romane cunosc situația.  Unii se implica. Iar cazul a ajuns inclusiv in atenția organismelor internaționale! 
Pe 3.05 Finlanda e chemată la ONU tocmai pentru discuții care sa anuleze astfel de acuzații care i se aduc!
Această petiție online a fost semnată și de deputatul Mircea Lubanovici.

Citiți mai multe aici:

https://www.petitieonline.com/romanii_o_susin_pe_dr_camelia_smicala
Read more...

marți, 18 aprilie 2017

Parada mașinilor de epocă

0 comentarii




(sursa: retromobil.ro)

Ca in fiecare an clubul celor ce dețin mașini de epocă organizeaza RETRO PARADA PRIMAVERII in numeroase orase din tara (26). Evenimentul va avea loc pe 22 aprilie. 



La Galati vom asista la o premiera, prima expozitie din Romania organizata pe ... apa, vehiculele istorice urmand a fi gazduite de un bac. 
La Timisoara reprezentantul judetean dl Vlad Capotescu va lansa in cadrul expozitiei gazduite de Piata Operei o lucrare care trateaza istoria automobilismului banatean. 
La Carei expozitia va beneficia de o locatia cu totul speciala, Parcul Dendrologic. 
Giurgiu revine anul acesta in lista oraselor organizatoare ale evenimentului. 



Read more...

luni, 17 aprilie 2017

Sună sirenele: Exercițiul PROCIV

0 comentarii


Sursa: Departamentul pentru Situații de Urgență
Read more...

joi, 6 aprilie 2017

Idee și pentru alții: Concurs interliceal - Sfinții Închisorilor

0 comentarii

CONCURSUL INTERLICEAL DE ARTE PLASTICE
“SFINȚII ÎNCHISORILOR”, BOTOȘANI, 2017

Concursul se adresează elevilor din clasele IX-XII din municipiul Botoșani, fiind structurat pe două secțiuni, grupe de vârstă: a. (IX-X) și b. (XI-XII). 

Scut Botoșănean, în parteneriat cu Muzeul Județean Botoșani și cu profesorii de artă plastică specializată de la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”, organizează CONCURSUL INTERLICEAL DE ARTE PLASTICE cu subiectul de lucru ”SFINȚII ÎNCHISORILOR”.

Scopul: Concursul își propune atragerea unui număr cât mai mare de elevi de la liceele din municipiul Botoșani pentru a face cunoscută istoria recentă României și a dezvolta un simț al apartenenței față de acest neam.

Lucrările vor fi aduse pe adresa: Liceului de Artă „ŞTEFAN LUCHIAN”, B-dul Mihai Eminescu Nr.69, etajul III, atelierul de Modelaj, până la data de 15 mai 2017, având trecute pe spatele lucrării următoarele: numele și prenumele autorului, clasa, liceul, titlul lucrării, tehnica, numele și prenumele profesorului îndrumător.


Cele mai bune lucrări vor fi premiate, pe categoriile sus-menționate,astfel vor fi: 2xPremii I, 2xPremii II, 2xPremii III, 2xMențiunea I, 2xMențiunea a II-a, 2xMențiunea a III-a, 30xDiplome de participare. Premii în valoare totală de 2000 de lei și materiale de lucru pentru creație.
Read more...

luni, 3 aprilie 2017

Modele de ieri pentru tinerii de azi

0 comentarii

Read more...

miercuri, 29 martie 2017

Despre partidul-stat

0 comentarii
Redau infograma care sintetizează principalele articulații vizibile ale sistemului de putere din România (partidul-stat), active în perioada 1989-2016.

(sursa: pagina de Facebook a lui Marian Munteanu)




Read more...

duminică, 26 martie 2017

Conferință despre maternitate

0 comentarii

Read more...

sâmbătă, 25 martie 2017

Despre dragostea părinților, cu pr. Nicolae Tănase

0 comentarii

Read more...

joi, 23 martie 2017

Festival de Muzică Religioasă

0 comentarii

Read more...

marți, 21 martie 2017

Pomenirea Martirilor din Balcani

0 comentarii
Joi, 23 martie, la ora 11, la Biserica Sf. Gheorghe Nou din București va avea loc pomenirea Martirilor din Balcani.

Evenimentul este organizat de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni, Societatea de Cultură Macedo-Română și Fundația pentru Românii de Pretutindeni.

Pe data de 23 martie 1914, pr. Haralambie Balamace a fost martirizat (jupuit de viu și străpuns cu baioneta), alături de trei aromâni, de către greci. Totul a avut loc la Corcea (acum, orașul Korița din Albania), iar motivul l-a reprezentat faptul că părintele slujea lui Hristos în limba română și activa pentru identitatea românească.

Acești 4 români fac parte dintr-o serie de 1000 români din Balcani, care au fost uciși fără judecată de către greci, pentru că luptau pentru cauza românească.


Read more...

marți, 14 martie 2017

Conferință: Religie și secularizare

0 comentarii


Citiți mai multe pe villanoel.ro.

Read more...

luni, 13 martie 2017

Curs despre Imperiul Bizantin

0 comentarii
Academia Privată anunță un curs de 3 ore, intitulat Imperium și Sacerdotium în conflict. Studiu de caz: Imperiul Bizantin (330-1453), susținut de Ionuț Tudorie.

Dată curs: 01-04-2017.
Oră începere curs: 10:00 - 13:00.
Tari: 75 lei.
Loc: La sediul Academiei Private; poate fi urmărit și ONLINE.

Citiți mai multe pe academiaprivata.ro.
Read more...

joi, 9 martie 2017

Conferință: Preoți în închisorile comuniste

0 comentarii

Read more...

miercuri, 8 martie 2017

Curs de bioetica, online

0 comentarii

Read more...

sâmbătă, 4 martie 2017

40 de ani de la cutremurul din 1977

0 comentarii
Vă recomand un articol scris acum câțiva ani.

http://www.rostonline.ro/2016/09/ceva-despre-cutremurul-din-1977/





Read more...

marți, 28 februarie 2017

Dan Puric în turneu

0 comentarii
Incepand de maine, plecam in tara…

Turneul National “SA FII ROMAN” debuteaza maine la Bucuresti, la Palatul Copiilor, la ora 20.

Urmeaza : 2 martie – Galati, 3 martie – Focsani, 4 martie – Buzau, 5 martie – Pitesti, 6 martie – Craiova, 7 martie – Ploiesti, 8 martie – Constanta.


Read more...

sâmbătă, 25 februarie 2017

Evenimente la Biserica Icoanei din București

0 comentarii
În perioada 27 februarie – 5 martie 2017, la Duminica Ortodoxiei (prima din postul Sfintelor Paşti), la biserica Icoanei din Bucureşti va avea loc a X-a ediţie a manifestării religios-culturale intitulată ICOANA - FEREASTRĂ SPRE DUMNEZEU.

Marţi, 28 februarie, ora 18.00, la biserica Icoanei va avea conferinţa cu tema „Pocăinţa în textile Canonului Mare”, susţinută de Pr. Prof. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Andrei Şaguna din Sibiu.

Miercuri, 1 martie, Icoana Maicii Domnului Iordăniţa, salvată din biserica schitului românesc de la Iordan, va fi adusă de la Ierusalim la Bucureşti şi va fi aşezată spre închinare la biserica Icoanei din București începând cu ora 8.00, unde va rămâne până luni, 6 martie, ora 19.00.

Joi, 2 martie, ora 18.30, la biserica Icoanei va avea conferinţa cu tema „Despre sfintele icoane”, susţinută de părintele Diac. Prof. Adrian Sorin Mihalache de la Universitatea Ioan Cuza din Iaşi.

Sâmbătă, 4 martie, la ora 16.00 va fi oficiată slujba Vecerniei, iar de la ora 18.00 va avea loc procesiunea Lumina Ortodoxiei în jurul parcului Icoanei din apropiere. În timpul procesiunii, peste 100 de preoţi şi mii de credincioşi vor purta lumânări aprinse şi vor cânta imne bisericeşti. Un detaşament din cadrul Poliţiei Locale Sector 2, în uniforme de gală, va purta torţe aprinse.

Duminică, 5 martie, după Sfânta Liturghie oficiată pe o scenă montată în curtea bisericii Icoanei, de la ora 13.00, va avea loc procesiunea Icoana - fereastră spre Dumnezeu în jurul parcului Grădina Icoanei la care vor participa peste 100 de preoţi şi mii de credincioşi. Procesiunea se va încheia cu sfinţirea icoanelor purtate de credincioşi.

Vineri, 10 martie, ora 11.00, la Teatrul Metropolis va fi prezentată piesa de teatru creştin Brâncoveanu, Ivireanul, iubire de Biserică şi neam.



Read more...

duminică, 12 februarie 2017

Lansare de carte

0 comentarii

Read more...

joi, 9 februarie 2017

Curs de economie pentru toți

0 comentarii

Economia, în lumea contemporană, nu mai dă pace nimănui. Așa încât un curs de economie cu față umană, simplu și util, nu strică nimănui. Mai ales nu le strică deloc celor care n-au studiat deloc economia. Dar garantăm că nici cei care au impresia că știu destule nu se vor plictisi. Garantăm surprize chiar și pentru avansați.
Cursul se va desfășura pe perioada a opt întâlniri, la sediul Academiei Private.

Planul celor 8 întâlniri (pe scurt):
  1. Misterul prețurilor. Sau despre fundamentele economiei și despre faptul că discuția trebuie începută de undeva
  1. Sistemele economice. Sau despre unde-i mai bine, până la urmă, să trăiești: în capitalism, în intervenționism sau în socialism?
  1. Despre oamenii de afaceri, adevărați și falși. Și despre corporații. Și, vrând-nevrând, despre politicieni.
  1. Economia sectorului public (I). Sau dacă e adevărat că la stat mai mult se stă…
  1. Economia sectorului public (II). Inevitabil, câte ceva despre taxe și impozite
  1. Despre bani. Și dacă aduc sau nu fericirea
  1. Mult, mai mult, tot mai mult? Despre creșterea economică
  1. Ce sunt crizele economice și dacă ne putem sau nu feri de ele. Are legătură cu băncile, bineînțeles…

(sursa: academiaprivata.ro)
Read more...

sâmbătă, 4 februarie 2017

Conferință despre pr. Vasile Țepordei

0 comentarii
În spiritul recunoștinței și al datoriei, ca o pildă vie a valorilor și reperelor neamului românesc pentru generațiile de azi și de mâine, Parohia Mărcuța și Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina, organizează în ziua de joi, 16 februarie 2017, ora 18.00, la Centrul Cultural din cadrul Bisericii Mărcuța, o Seară Cultural – Duhovnicească din seria:

MĂRTURISITORI AI NEAMULUI ROMÂNESC ȘI AI ORTODOXIEI DIN BASARABIA ȘI BUCOVINA. Moment dedicat cinstirii memoriei preotului Vasile Țepordei.

Vor conferenția:
Dr. Constantin CORNEANU – istoric,
Dr. Ion CONSTANTIN – istoric,
Dr. Gabriel MICU – diplomat,
Marian CLENCIU – președinte ACPBB,
Gabriela IELENICZ – istoric.

Programul va cuprinde și un concert susținut de cantautorul Octavian MÎNDRUȚĂ. Evenimentul va fi transmis Live pe romaniabreakingnews.ro.

Parteneri ai evenimentului sunt Asociația Culturală „LA NOI LA ROMÂNI”, Asociația Europeană de Studii Geopolitice și Strategice „Gheorghe I. Brătianu” și Institutul Frații Golescu pentru românii de pretutindeni. Parteneri media: România Breaking News – RBN Press, TRINITAS TV, Ziarul Lumina și TOC Press.

(sursa: parohiamarcuta.ro)


Read more...

joi, 2 februarie 2017

Pomenirea Luciei Grecu

0 comentarii
Sâmbătă, 4 februarie 2017, ora 10:00, la biserica Sf. Ilie Gorgani din București va avea loc slujba de pomenire a comandantei legionare Lucia Grecu, asasinată de Siguranţa lui Carol II la sfârşitul lui ianuarie 1939 şi incinerată la Crematoriu.

Lucia Grecu, născută la 13 februarie 1913, a fost una dintre primele comandante legionare, care din 1936 a înlocuit-o pe Nicoleta Niculescu în funcţia de comandant pe ţară al organizațiilor de fete. În timpul prigoanei carliste a fost responsabilă de menţinerea comunicării cu Comandamentul de prigoană, aflat în Germania.

Siguranţa o bănuia că este în legătură cu Horia Sima, motiv pentru care a mobilizat un efectiv de peste 200 de ofiţeri şi subofiţeri pe urmele sale. Lucia Grecu a fost arestată la 29 ianuarie 1939.

Sofia Cristescu-Dinescu schiţează un portret al celei dintâi tinere legionare care a fost martirizată: “Lucia Grecu era studenta la chimie. O faţă micuţa de statura, cu figura deschisă, cu două codiţe care îi dădeau aerul de elevă. Era veşnic cu zâmbetul pe buze. Lucrase împreună cu locotenentul Dumitrescu. A fost arestată. După o anchetă extrem de dura a urmat moartea, Au aruncat-o apoi pe fereastră, simulând o sinucidere. Toată lumea trecută prin Anchetă ştie ca nu este posibil să sări de bună voia pe fereastra de la Siguranţă, căci anchetele se desfăşurau în camera cu gratii, iar cineva te supraveghează neîntrerupt.”

O altă mărturie cutremurătoare despre martiriul Luciei Grecu este aceea a unui camarad care a fost martor atunci când trupul neînsufleţit al tinerei a fost aruncat de la etaj din sediul Poliţiei Capitalei, aflat pe Calea Victoriei: “Îşi amintea bine data: era aproape de patru şi jumãtate, în dupã amiaza zilei de Duminicã, 5 Februarie. Tocmai restabilise legătură cu Comandamentul Legionar din prigoanã şi aflase cã Lucia Grecu din „Cetãţuile de Fete” fusese arestatã de Siguranţã. Era nedumerit pentru cã doar cu o sãptãmanã înainte o întâlnise şi-i predase informaţiile pe care le avea, privind reorganizarea subteranã, în clandestinitate, a cuiburilor şi frãţiilor de cruce. A fost o întâlnire scurtã, numai 5 minute, în tramvaiul 7. Trei staţii, apoi ea a coborît la Mântuleasa, fãcandu-se nevãzutã pe strada cu acelaşi nume.
Mãsurile de precauţie erau extreme. Nu observase nimic suspect. Lucia cunoştea bine oraşul şi ştia sã se debaraseze de eventualii urmăritori, agenţi ai Siguranţei. Era o fire precautã şi sursă cea mai importantã de informaţii a Comandamentului din prigoanã în legãturile cu lumea legionarã rãmasã prin minune incã liberã. Centrul legionar Bucureşti trebuia reactivat în tainã şi numai aceste legături secrete depindeau de reuşitã, în mijlocul miilor de agenţi porniţi la vanãtoare de legionari ,sau numai de suspecţi legionari!”


(sursa: buciumul.ro)


Read more...

sâmbătă, 28 ianuarie 2017

De la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării,

0 comentarii

Săptămâna aceasta, la Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării s-a analizat “dosarul cetăţeniei române”. La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne: Dan Mihai Chirică, secretar de stat și Dumitru Florin Baba, director, Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date (DEPABD), doamna Corina Moraru, chestor de poliție, director, Direcția Generală Pașapoarte și Ovidiu Iane, secretar de stat la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

S-a discutat despre situaţia persoanelor cărora nu le este recunoscută cetăţenia română, deşi anterior au folosit documente de identitate româneşti. 
Dosarul „cetățenia română” se referă la problema minorilor care își „pierd” cetățenia în urma unui „conflict instituțional” dintre Autoritatea Națională pentru Cetățenie și Direcția Generală Pașapoarte. Conform practicii legale valabile până în luna februarie 2015, cetăţenia română era recunoscută în cazul minorilor ai căror părinţi au redobândit cetăţenia română, fără a fi nevoie de o cerere separată. De asemenea, persoanele cu vârsta de peste 18 ani aveau dreptul să solicite recunoaşterea cetăţeniei române în baza faptului că erau minori atunci când unul dintre părinți au obținut cetăţenia română. 
Conform procedurii actuale, minorii nu pot obţine automat cetăţenia, înscrierea acestora în certificatul de cetăţenie al părinţilor fiind obligatorie. Prin urmare, tuturor copiilor minori care şi-au perfectat certificatul de naştere, paşaportul şi/sau cartea de identitate în baza vechii proceduri şi care solicită în prezent, după expirare, reînnoirea actelor, le este refuzat acest drept, întrucât nu pot prezenta certificatul de cetăţenie.
(sursa: cdep.ro, Comunicatul Comisiei)
Astfel, mii de cetăţeni români şi-au pierdut cetăţenia, deşi au acte emise de autorităţile române, respectiv certificat de naştere şi paşaport, care dovedesc contrariul. 
La ședința de miercuri a Comisiei, s-au creat premise reale pentru soluţionarea problemelor prin modificarea prevederilor legislaţiei la iniţiativa Ministerului de Interne (aceasta reprezentând cea mai simplă modalitate pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor oamenilor în cel mai scurt timp). Urmează ca și reprezentanții ANC să fie invitați la Comisie.
Un alt subiect discutat în Comisie a fost cel al abuzurilor comise de Protecția Copilulului în țările nordice. S-a discutat cazul celor doi copii minori ai Cameliei Smicală, care au fost luaţi din îngrijirea mamei şi plasaţi abuziv într-o instituţie de protecţie a copilului din Finlanda. La iniţiativa lui Matei Adrian Dobrovie (USR), dl. Ovidiu Iane, secretar de stat MRP, a fost invitat la şedinţa Comisiei pentru a prezenta demersurile oficiale în cazul d-nei Smicală. Pentru a o ajuta pe doamna Smicală s-a hotărât reluarea contactelor cu autorităţile finlandeze de către noua Comisie şi reluarea demersurilor pentru o vizită a unui grup parlamentar român în Finlanda. S-a discutat, de asemenea, despre posibilitatea de a legifera o procedură de acordare a asistenţei juridice de către statul român pentru reprezentarea românilor din afara granițelor în faţa instanţelor internaţionale. (sursa: pagina de facebook deputat Matei Adrian Dobrovie)


Read more...