trafic

 

marți, 23 iulie 2013

Evenimente culturale

0 comentarii

American Corner Bucureşti vă invită la Filmul de după-amiază, în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 14:00, în perioada iulie-septembrie (cu excepţia perioadei 15-30 august, când Biblioteca Naţională a României este închisă pentru igienizare).  Veţi putea viziona filme americane nominalizate sau premiate de Academia Americană de Film, cu actori îndrăgiţi şi recunoscuţi pe plan mondial, în roluri care le-au adus nominalizarea sau premierea din partea aceleiaşi Academii Americane de Film. Filmele sunt subtitrate în limba engleză. 

Între 23 iulie şi 18 august, în Parcul Tineretului se află Caravana Metropolis, cu filme bune văzute în aer liber. În serile de marți și până duminică, de la ora 21:30, Asociația Culturală Metropolis îi invită pe bucureșteni la proiecții de film faine. Filmele alese sunt atât internaționale, cât și românești, premiate la festivaluri internaționale de film și împacă bine pe toată lumea, atât pe amatori, cât și pe cinefilii înfocați. Intrarea este liberă.

Institutul European pentru Democrație Participativă Qvorum organizează masa rotunda Consultarea actorilor non-instituționali în procesul decizional la nivel național și european, vineri, 26 iulie, ora 10.00, la Hotel Capital Plaza (Bulevardul Iancu de Hunedoara 54).

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate ARCEN lansează un inedit traseu cultural al Capitalei în cadrul proiectului Cu bastonul prin București, sâmbătă, 27 iulie, ora 11.00, în fața Cercului Militar Național. Proiectul Cu bastonul prin București revine în acest an, în perioada 27 iulie – 8 septembrie, oferind bucureștenilor 16 tururi-ghidate gratuite, desfășurate timp de 8 săptămâni pe un traseu de 2 km, în fiecare sâmbătă de la ora 11.00 și duminica de la ora 18.00, având ca punct de pornire Cercul Militar Național și punct final pe Bulevardul Magheru. ARCEN îi invită atât pe bucureșteni, cât și pe turiști, să ia parte gratuit la tururile-ghidate pietonale Cu bastonul prin București cu scopul de a încuraja cultivarea memoriei Capitalei şi încurajarea redescoperirii orașului, propunând un traseu cultural care să contribuie la dezvoltarea unui topos afectiv al Bucureștiului.

Se anunţă un nou spectacol aviatic în Capitală. Este vorba de cea de-a cincea ediţie a show-ului Bucharest International Air Show, care se va desfăşura pe 27 şi 28 iulie pe Aeroportul Băneasa. Evenimentul are loc sub patronajul regelui Mihai I. Curioşii vor putea admira demonstraţii de măiestrie în aer. Cu acest prilej se va sărbători şi Centenarul Aeronauticii Militare, dar şi 90 de ani de la înfiinţarea Aeroclubului României. Pentru a doua oară, în cadrul Bucharest International Air Show va fi organizată o expoziţie de aviaţie. Vor fi prezenţi producători de aeronave, proprietari de aparate de zbor, furnizori de servicii de aviaţie, şcoli de zbor, aerocluburi sau furnizori de echipamente şi articole de aviaţie. Intrarea spectatorilor este liberă. 

Ada Kaleh, insula visului și a uitării, este expoziția de fotografie ce se va deschide pe 2 iulie la MȚR.

Festivalul Strada Armenească are loc între 2 şi 4 aug.

Expoziția de fotografie Copilăria regală poate vizitată la Arhivele Naționale până în dec. 2013.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.