trafic

 

luni, 29 iulie 2013

Evenimente culturale

0 comentarii
În august, pe strada Căldărari (lângă Hanul lui Manuc) are loc Târgul de Carte, Arte și Tradiții, un proiect marca “Dalles Revolution”.

American Corner Bucureşti vă invită la Filmul de după-amiază, în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 14:00, în perioada iulie-septembrie (cu excepţia perioadei 15-30 august, când Biblioteca Naţională a României este închisă pentru igienizare). Veţi putea viziona filme americane nominalizate sau premiate de Academia Americană de Film, cu actori îndrăgiţi şi recunoscuţi pe plan mondial, în roluri care le-au adus nominalizarea sau premierea din partea aceleiaşi Academii Americane de Film. Filmele sunt subtitrate în limba engleză. 

Între 23 iulie şi 18 august, în Parcul Tineretului se află Caravana Metropolis, cu filme bune văzute în aer liber. În serile de marți și până duminică, de la ora 21:30, Asociația Culturală Metropolis îi invită pe bucureșteni la proiecții de film faine. Filmele alese sunt atât internaționale, cât și românești, premiate la festivaluri internaționale de film și împacă bine pe toată lumea, atât pe amatori, cât și pe cinefilii înfocați. Intrarea este liberă.

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate ARCEN lansează un inedit traseu cultural al Capitalei în cadrul proiectului Cu bastonul prin București. Proiectul Cu bastonul prin București revine în acest an, în perioada 27 iulie–8 septembrie, oferind bucureștenilor 16 tururi-ghidate gratuite, desfășurate timp de 8 săptămâni pe un traseu de 2 km, în fiecare sâmbătă de la ora 11.00 și duminica de la ora 18.00, având ca punct de pornire Cercul Militar Național și punct final pe Bulevardul Magheru. ARCEN îi invită atât pe bucureșteni, cât și pe turiști, să ia parte gratuit la tururile-ghidate pietonale Cu bastonul prin București cu scopul de a încuraja cultivarea memoriei Capitalei şi încurajarea redescoperirii orașului, propunând un traseu cultural care să contribuie la dezvoltarea unui topos afectiv al Bucureștiului.

Festivalul Strada Armenească are loc între 2 şi 4 aug.
  
Expoziția de fotografie Copilăria regală poate vizitată la Arhivele Naționale până în dec. 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.