Pe 10 dec. a.c. Raportul Estrela va fi supus la vot în plenul Parlamentului European.
Deși pe 22 oct. raportul a fost retrimis Comisiei pentru drepturile femeilor și egalitatea de gen (FEMM), Comisia nu a organizat nici o dezbatere despre acest raport, doar l-a cosmetizat și l-a readus în Parlament, ceea ce reprezintă un atentat la democrația europeană.
De altfel, raportul tratează teme ce țin de familie, de sănătatea publică și de educația copiilor, domenii în care PE nu are competențe.
Acest raport este în contradicție cu legislația internațională, europeană și națională. El încalcă principiul fundamental al subsidiarității, al dreptului la obiecția de conștiință și al dreptului primordial al părinților de a-și educa copiii.
Există cel puțin 4 motive pentru a respinge acest raport:
1. dreptul părinților de a-și educa copiii și educația sexuală este atacat frontal. Familia este atacată frontal, cum veți putea constata dacă citiți raportul integral; ce spune el: „invită statele membre să ofere servicii în materie de sănătate sexuală și reproductivă (SSRD) adaptate adolescenților, care să fie în conformitate cu vârsta, gradul de maturitate și evoluția capacităților lor, să fie nediscriminatorii pe motive de gen, stare civilă, dizabilități sau orientare/identitate sexuală, și care să fie accesibile fără acordul părinților sau al tutorilor legali;
- invită statele membre să asigure pentru toți copiii și adolescenții o educație obligatorie, adaptată în funcție de vârstă și care să țină seama de problemele de gen în materie de sexualitate și relații, și care să fie furnizată într-un mediu comun pentru ambele sexe”; Textul propune educație sexuală obligatorie încă din școala primară: „invită statele membre să asigure introducerea educației sexuale ca disciplină obligatorie în programele școlare pentru învățământul primar și secundar”;
2. dreptul la viață al unei persoane nu poate fi superior dreptului la viață al altei persoane. Principiul protejării vieții umane încă de la concepție a fost reafirmat de către Curtea de Justiție Europeană prin hotărârea C 34/10. Pentru Inițiativa Cetățenească Europeană Unul dintre noi au semnat peste 1,8 milioane de cetățeni, dintre care peste 130 mii cetățeni români. Raportul este o pledoarie pentru avort, pentru avort plătit din bani publici și contra consilierii pre-avort, deși nu există dreptul la avort în dreptul internațional; în această exprimare cuvântul drept nu are acoperire juridică.
3. politica în ceea ce privește avortul nu ține de competențele UE, ci doar de competențele statelor membre, care au diferite moduri de a aborda această problemă. Raportul nu respectă principiul subsidiarității.
4. Obiecția de conștiință a profesioniștilor din sănătate este pus sub semnul întrebării în raport, deși este recunoscută și de Constituția României și a altor state membre. Ce spune raportul este edificator și pentru cele afirmate mai sus: „(Comisia) subliniază că, chiar și atunci când este legal, avortul este adesea împiedicat sau întârziat de obstacole care stau în calea accesului la servicii corespunzătoare, cum ar fi recurgerea generalizată la obiecția pe motive de conștiință, perioadele de așteptare nejustificate din punct de vedere medical sau consilierea părtinitoare; subliniază faptul că statele membre ar trebui să reglementeze și să monitorizeze recurgerea la obiecția pe motive de conștiință în profesiile-cheie pentru a se asigura că asistența în materie de sănătate reproductivă este garantată ca drept fundamental, garantând, în același timp, accesul la servicii legale și creând sisteme de trimitere publice și de bună calitate; subliniază faptul că dreptul la obiecția pe motive de conștiință este un drept individual și nu o politică colectivă și că sfaturile și consilierea trebuie să fie confidențiale și nemoralizatoare; își exprimă îngrijorarea în legătură cu faptul că personalul medical este obligat să refuze servicii în materie de SSRD în spitale și clinici bazate pe religie în întreaga UE”.
CUM NE PUTEM OPUNE REZOLUȚIEI ESTRELA?
Europarlamentarii români trebuie să știe că toți cei care au semnat ICE Unul dintre noi, și nu numai ei, au așteptări în consecință; ei urmăresc procesul legislativ și îi vor sancționa pe cei care nu vor ține cont de de voința populară, mai întîi la votul din mai 2014.
Până atunci, să le trimitem mail-uri europarlamentarilor români și să le cerem să voteze împotriva raportului Estrela la ședința de marți.
Aveți aici o listă cu adrese de mail:
Doamne ajută!
Europarlamentarii români trebuie să știe că toți cei care au semnat ICE Unul dintre noi, și nu numai ei, au așteptări în consecință; ei urmăresc procesul legislativ și îi vor sancționa pe cei care nu vor ține cont de de voința populară, mai întîi la votul din mai 2014.
Până atunci, să le trimitem mail-uri europarlamentarilor români și să le cerem să voteze împotriva raportului Estrela la ședința de marți.
Aveți aici o listă cu adrese de mail:
PPE (Populari)
marian-jean.marinescu@europarl.europa.eu,
sebastianvalentin.bodu@europarl.europa.eu,
theodordumitru.stolojan@europarl.europa.eu,
iosif.matula@europarl.europa.eu,
iuliu.winkler@europarl.europa.eu,
oana.antonescu@europarl.europa.eu,
elena.basescu@europarl.europa.eu,
petru.luhan@europarl.europa.eu,
monica.macovei@europarl.europa.eu,
rares-lucian.niculescu@europarl.europa.eu,
cristiandan.preda@europarl.europa.eu,
traian.ungureanu@europarl.europa.eu,
csaba.sogor@europarl.europa.eu,
laszlo.tokes@europarl.europa.eu
SOC (Socialiști)
corina.cretu@europarl.europa.eu,
victor.bostinaru@europarl.europa.eu,
minodora.cliveti@europarl.europa.eu,
georgesabin.cutas@europarl.europa.eu,
vasilicaviorica.dancila@europarl.europa.eu,
ioan.enciu@europarl.europa.eu,
catalin-sorin.ivan@europarl.europa.eu,
ioanmircea.pascu@europarl.europa.eu,
dacianaoctavia.sarbu@europarl.europa.eu,
claudiuciprian.tanasescu@europarl.europa.eu,
silviaadriana.ticau@europarl.europa.eu,
ALDE (Liberali)
adinaioana.valean@europarl.europa.eu,
norica.nicolai@europarl.europa.eu,
renate.weber@europarl.europa.eu,
ovidiu.silaghi@europarl.europa.eu, o.silaghi@gmail.com,
contact@hellvig.ro, eduard.hellvig@europarl.europa.eu,
Non-afiliați
adrian.severin@europarl.europa.eu,
tudorcorneliu.vadim@europarl.europa.eu,
dandumitru.zamfirescu@europarl.europa.eu,
Doamne ajută!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariul dvs. așteaptă moderarea.