trafic

 

marți, 17 decembrie 2013

Zilele Bibliotecii Naționale

0 comentarii
Zilele Bibliotecii Naționale a României. Ediția a XVI-a. 16-20 decembrie 2013 
16 decembrie 2013

Zilele Bibliotecii Naționale a României din acest an, eveniment ajuns la ediția a XVI-a, se vor desfășura în perioada 16-20 decembrie și vor include:
I. Săptămâna profesională a BNR. Ediția a II-a. Teme: analiza activității BNR pe 2012; perspective și deziderate pentru anul 2014; analiza procedurilor departamentale și interdepartamentale (16, 17 și 20 decembrie).
II. Seria de conferințe Facultatea de Litere din București: izvor de istorie a literaturii, izvor de istorie a cărții și bibliotecii, cu participarea și susținerea departamentelor Studii LiterareStudii culturale și Științele comunicării ale Facultății de Litere din București și prilejuite de împlinirea, în data de 2 noiembrie, a 150 de ani de existență a Facultății de Litere din București (18 decembrie)
Expoziții: 150 de ani de la înființarea Facultății de Litere din București – manuscrise de autor, corespondență și fotografii din Colecțiile Speciale ale Bibliotecii Naționale a României, Candido lectori”: școala bucureșteană de lingvistică – 125 de ani de la nașterea lui Iorgu Iordan, 25 de ani de la moartea lui Alexandru Graur (expoziție virtuală); Text și context: profesorii școlii bucureștene de istoria literaturii, cărții și bibliotecii (expoziție virtuală)
Prin aceste conferințe, expoziții și dezbateri, Biblioteca Națională propune un moment de reflecție asupra relației dintre instituțiabibliotecii și cea a facultății, asupra acestor mari dascăli bucureșteni, cu adevărat creatori de școală filologică și deopotrivă biblioteconomică românească.
III. Momentul aniversar: Portret în racursi: Dan Ion Erceanu, la împlinirea a 70 de ani (19 decembrie). 
Expoziție: Portret în racursi: editorialistul Dan Ion Erceanu(expoziție virtuală)
Lansare de carte: În loc de jurnal. Editoriale de Dan Ion Erceanu în Revista Bibliotecii Naționale a României (1997-2012), volum apărut la Editura BNR în 2013.
IV. Întâlnire cu Moș Crăciun (17 decembrie 2013)

Intrarea este liberă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.