trafic

 

marți, 3 iunie 2014

30 de lei pe lună cotizaţie

0 comentarii
Atât plătesc, ca medic de familie, la Colegiul Medicilor Bucureşti. Toţi ceilalţi medici, indiferent de specialitate, plătesc aceeaşi sumă lunar, dacă sunt în activitate.

Pe an sunt 360 lei. Ajung la Colegiu odată pe an, obligatoriu, pentru a-mi înnoi certificatul de membru, fără de care nu pot profesa. Întrucât am contract cu Casa de Asigurări trebuie să cer şi înnoirea anuală a autorizaţiei de înlocuire (a unui coleg plecat în concediu).

De ce trebuie să duc aceleaşi acte la ambele birouri, de parcă nu ar şti unul de altul şi nici unul de mine? Pentru că nu există o bază de date comună. "Sunt două dosare diferite, în două arhive", mi se explică, fiecare cu COPIA ei de buletin, diplomă, certificat de specialist, certificat de membru, chitanţă de plată a cotizaţiei la zi etc. Dacă am uitat un act acasă, nu pot fi crezută pe cuvânt că îl voi aduce ulterior.

"Colegiul Medicilor din Bucuresti este o organizatie profesionala, nonguvernamentala, cu personalitate juridica, apolitica. 

CMB este independent fata de administratia de stat, locala sau centrala, fata de partidele politice si patronat. 

CMB are deplina autonomie in problemele care il privesc, cu respectarea Statutului Colegiului Medicilor din Romania."

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti este "autonom" şi faţă de membrii săi. De ex., nu afişează câţi medici sunt înscrişi. Dacă ar afişa, aş înmulţi cu 30 lei şi aş afla câţi bani strânge din cotizaţii şi cât la % din bugetul său provine de la membri. Nici nu are afişat un raport de activitate - pentru a şti cum foloseşte aceşti bani.

Sunt membru al Colegiului, dar eu nu ştiu ce buget această instituţie care "îmi apară interesele şi prestigiul" şi cum foloseşte banii mei. De pe site nu pot afla şi m-am lămurit ce "prestigiu" am dacă o funcţionară A COLEGIULUI nu mă poate crede pe cuvânt.

Am încercat să aflu câţi medici sunt în Bucureşti folosind ca sursă numărul de contracte de prestări servicii al CASMB. (Acolo unde trebuie să demonstrezi şi că exişti - cu certificatul de naştere.)

1. Pe anul 2013 au fost 496 de furnizori, specialişti. Luând ca medie 2 medici per furnizori (de fapt, sunt mult mai mulţi), sunt cel puţin 1000 medici. 360 lei x 1000 = 360.000 lei pe an. Colegiul obţine minimum 80.000 euro pe an, doar din cotizaţiile de la specialişti.

2. Numărul medicilor de familie care au contract cu CASMB este de cel puţin 1.000. Alţi 80.000 euro pe an din cotizaţii.

3. Furnizorii de medicină fizică şi de recuperare medicală sunt 84 în Bucureşti. Estimez cotizaţiile lor la 36.000 lei pe an.

4. Furnizorii de servicii paraclinice sunt 141. Nu există laborator fără să aibă cel puţin un medic. Cotizaţiile lor 360 lei x 200 = 72.000 lei. 16.000 euro.

Majoritatea medicilor din spitale nu apar aici. 

Din calculul meu, pe care l-aş putea apropia mai mult de realitate alcătuind un tabel cu medicii aflaţi în relaţii contractuale cu CASMB, reiese că din cotizaţii CMMB încasează cel puţin 200.000 euro pe an. 

Tuturor acestor medici, Colegiul le apără "prestigiul", în intervalul orar 9-17.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.