trafic

 

duminică, 15 iunie 2014

Despre spolierea firmelor de stat

0 comentarii
"V-am promis ca, din cand in cand, va explic mecanismele spalarilor de bani, evaziunii fiscale si deturnarii de fonduri. 

Azi : SCHEMA creantelor cesionate de catre societati comerciale cu capital majoritar de STAT in favoarea firmelor private si spalarea banilor in procesul de privatizare. 

O companie de stat A a livrat marfa in val . de 300 miliarde lei unei societati comerciale cu capital de stat B. B nu ii plateste datoria lui A - adica nu plateste creanta de 300 miliarde lei . A cesioneaza creantele pe care le avea B unui srl, C . Societatea de stat B ii livreaza la randul ei firmei private C marfuri in valoare de 300 miliarde lei, iar C trebuia sa le vanda pentru a acoperi datoria de 300 miliarde lei pe care B o avea la A. Dar,  din cele 300 miliarde recuperate , firma privata C nu ii da companiei de stat decat 32 miliarde, iar restul de 268 miliarde raman la srl-ul C . 

Din cele 268 miliarde, patronii lui C cumpara, cu 22 miliarde , 4 fabrici , de la APAPS , si raman in cont si cu 246 miliarde lei . Evident ca : patronii lui C sunt rude , afini cu directorii lui A si B , ori cu presedintii APAPS , ORI cu un fost premier , sau erau chiar angajati ai lui A sau B . 

Rezumat: compania de stat A a fost pagubita cu 268 miliarde lei , compania de stat B a pierdut marfuri in valoare de 300 miliarde lei, iar firma privata C a cumparat prin procesul de privatizare 4 fabrici la un pret derizoriu , prin APAPS , si a MAI SI RAMAS in cont cu un plus de 246 miliarde lei . 

CONCLUZIA SPETEI : distrugerea companiilor de stat s-a facut prin stingerea datoriilor intre societati cu capital de stat prin compensarea creantelor si valorificarea acestora prin firme private in scop de macro-frauda!"

sursa. Ela Simona (facebook)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.