trafic

 

joi, 26 februarie 2015

Noua Republică susține ora de religie în şcoli

0 comentarii

Astăzi, partidul Noua Republică a emis un comunicat de presă în care susține libertatea de alegere a părinților în educarea religioasă a copiilor.

Noua Republică a luat act cu satisfacţie de decizia Curţii Constituţionale prin care au fost respinse cererile privind neconstituţionalitatea prezenţei disciplinei Religie în învăţământul public.
Noua Republică susţine că părinţii, nu birocrații Statului, sunt cei mai în măsură să aleagă ce educaţie primesc copiii lor. Părinții plătesc și tot părinții trebuie să decidă.
Prin decizia Curţii Constituţionale nr. 669/2014 s-a modificat procedura de participare a copilului la ora de Religie şi până la data de 6 martie a.c. trebuie depusă o cerere pentru a putea frecventa această materie şi în semestrul II. Susținem campania părinților care doresc să-și elibereze copiii de ignoranța religioasă.
Noua Republică se alătură campaniei iniţiate de Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie şi le recomandă membrilor şi simpatizanţilor săi să depună cererea în timp util.
Reamintim faptul că educația religioasă se desfășoară în peste 25 state europene. 

Mihail Neamțu, preşedinte PNRNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.