trafic

 

vineri, 20 martie 2015

Conferinţă: Efectele Acordului de Asociere cu UE pentru Republica Moldova

0 comentarii
Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti are deosebita plăcere de a vă invita, în data de 23 martie 2015, la conferinţa „Efectele Acordului de Asociere cu U.E. pentru Republica Moldova”.

Semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană la 27 iunie 2014 și a actelor conexe – liberalizarea regimului de vize și crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, marchează o etapă nouă în evoluția Republicii Moldova și reconfirmă vectorul european de dezvoltare a țării. Pentru a continua însă apropierea de U.E. și pregătirea pentru procesul de preaderare, noul guvern de la Chișinău trebuie să implementeze o serie de reforme structurale, care ar permite finalizarea procesului de tranziție economică, crearea unei economii de piață funcționale, consolidarea statului de drept și dezvoltarea unor strategii durabile. Aceste teme și multe altele vor fi dezbătute în cadrul sus-menționatei conferințe.

Evenimentul este parte a Festivalului “Zilele Basarabiei” la București, organizat de opt ani consecutiv, pentru a marca Unirea Basarabiei cu Patria-Mamă România.

La conferință vor participa personalități din mediul academic, politic și cultural, bloggeri, mass-media și tineri de pe ambele maluri ale Prutului.

Dezbaterea este organizată cu sprijinul Comisiei românilor de pretutindeni din Senatul României și se va desfășura la Palatul Parlamentului, sala Avram Iancu, între orele 11:30-14:00.

Acces: intrarea B3 – Senat, Calea 13 Septembrie (vis-a-vis de Academia Română), începând cu ora 11:20.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.