trafic

 

luni, 29 decembrie 2014

De Anul Nou

0 comentarii

"Cel mai mare distrugător al iubirii şi al păcii este avortul, care reprezintă războiul împotriva copilului." (Maica Tereza)

Ca o "rezoluție" de Anul Nou, ne propunem să facem tot ce ne sta în putință pentru a opri acest război in comunitatea noastră, în societatea noastră, în țara noastră?
Read more...

duminică, 28 decembrie 2014

La Manif pour Tous ne propune un chestionar

0 comentarii
Comme vous le savez, La Manif Pour Tous mobilise depuis plus de 2 ans des millions de personnes contre la loi Taubira, ses conséquences et le bouleversement de civilisation souhaité par le gouvernement. Ce mouvement d'une ampleur inédite a surpris tout le monde, à commencer par le gouvernement, qui a cherché par tous les moyens à le minimiser, l'intimider et le réprimer.

Compte tenu de la nécessité de poursuivre notre mobilisation dans un contexte politique et un environnement complexe, La Manif Pour Tous prépare la suite de son action.

C'est pourquoi, comme nous l'avions fait à l'été 2013, nous vous sollicitons pour répondre au questionnaire qui suit : l'objectif est de vous donner la parole pour nous permettre de préparer ensemble les prochaines étapes de notre action.

Găsiţi chestionarul aici.


Read more...

luni, 22 decembrie 2014

Decorarea eroului Octav Bjoza

0 comentarii



Foarte frumos ce-a scris azi ziaristul Mihnea Măruţă pe facebook:


"Decizia lui Klaus Iohannis ca preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic, Octav Bjoza, să fie primul om pe care-l decorează, şi chiar în prima zi a mandatului său, şi chiar cu cel mai înalt ordin al României, reprezintă, simbolic, adevărata închidere a cercului deschis prin ocuparea ţării de către trupele sovietice.

În numele statului român, preşedintele recunoaşte - foarte târziu, dar nu tardiv - eroismul celor peste 100.000 de deţinuţi politic de după 1945, le mulţumeşte şi îi onorează. Pentru că, aparent paradoxal, niciun alt preşedinte de după 1989 nu a mai decorat vreun alt fost deţinut politic anticomunist. Până şi Ticu Dumitrescu a fost decorat abia post-mortem, şi asta la trei ani după condamnarea comunismului (2005).

Octav Bjoza are o poveste extraordinară. A fost membru într-un grup de 15 liceeni şi studenţi care n-au acceptat gândul că trebuie să se "adapteze".

Am ales un fragment despre Periprava din amintirile pe care le-a povestit colegilor noştri Anca Stef şi Raul Stef, şi care se găsesc în volumul de mărturii "Supravieţuitorii", recent apărut la Humanitas: 

"Seara, la poartă, stăteai la rând să fii bătut, puteai să stai și un ceas până îți venea rândul să fii bătut și să vezi ce se întâmplă sub ochii tăi. Normele erau imposibil de realizat. Nu conta că ești bătrân sau bolnav, erai bătut. Atunci, noi, cei tineri, ofeream munca de peste zi bătrânilor și bolnavilor, și rămâneam noi să fim bătuți."

Citiţi mai multe pe iest.ro.
Read more...

sâmbătă, 20 decembrie 2014

Revelionul Copiilor

0 comentarii

Read more...

vineri, 19 decembrie 2014

Sărbători pentru toţi

0 comentarii

Read more...

duminică, 14 decembrie 2014

Poezii de Lucia Muntean

0 comentarii
"Mielul alb de-o săptămână
Poartă cojocel de lână.
Şi e alb şi e curat,
Numai bun de mângâiat.

- Cum îi spală mama lui,
Cojocelul, poţi să-mi spui?
Că sunt tare curios
Să aflu cum i-l dă jos.

-  Cojocelul fără pată
Nu-l dezbracă niciodată.
Ştiţi de ce, copiii mei?
Fiindcă n-are năsturei."

Recomand cărţile pentru copii ale Luciei Muntean. (luciamuntean.ro)

Preferata mea este:




Read more...

sâmbătă, 13 decembrie 2014

Mâine: Marşul Colindătorilor

0 comentarii
Doamne ajută!

Vă invităm Duminică, 14 decembrie, să luăm parte la Marşul Colindătorilor. Vom merge din Piaţa Romană până în Piaţa Universităţii cântând colinde, amintindu-ne de eroii care şi-au dat viaţa în Revoluţia din 1989.

Întâlnirea va avea loc la orele 17:00, în Piaţa Romană, în dreptul staţiei de taxiuri, fosta cafenea BCR (vizavi de staţia de metrou).

Pentru mai multe detalii îl puteţi contacta pe Paul Pătrăţanu – 0766361437.
Read more...

vineri, 12 decembrie 2014

Târg de carte pentru copii

0 comentarii
Târgul de carte pentru copii Minilibri are loc în week-end la MŢR, alături de târgul de bucate tradiţionale.
Read more...

joi, 11 decembrie 2014

Ştiri exclusive

0 comentarii
Astăzi Tiberiu Lovin a deschis un nou site, Stiri exclusive.

Noul proiect al lui Tiberiu, jurnalist specializat în investigații, intenționează să repornească presa de modă veche, de calitate. 

Tiberiu este creatorul brandului Reporter virtual, un site nişat pe ştiri din mass media.

Succes, Tiberiu!
Read more...

Poezia din spatele gratiilor

0 comentarii

Read more...

miercuri, 10 decembrie 2014

Declaraţia politică a lui Daniel Gheorghe (deputat PNL)

0 comentarii
Declarația politică a deputatului Daniel Gheorghe (PNL), ales în Circumscripia electorală Ilfov la alegerile parlamentare parțiale din iunie 2014. Citită în plenul Camerei Deputaților marți, 9 decembrie 2014.
 
Unul dintre lucrurile care au evidențiat ruperea României de regimul totalitar comunist la începutul anilor 90 l-a reprezentat introducerea studiului religiei în școli, revenindu-se așadar la practica din perioada anterioară bolșevizării și impunerii materialismului marxist-leninist. Ca atare îmi permit să spun că revenirea religiei în școala românească este un adevărat simbol al victoriei spiritului creștin asupra totalitarismului ateu!

Declararea de către CCR a invalidității constituționale a unor articole din legea educației referitoare la predarea religiei în școli are ca efect o anomalie practică, mai precis spus inversarea regulii corecte prezente în legea actuală conform căreia ora de religie face parte din trunchiul comun al programei școlare, dar că părinții elevilor care nu doresc să participe la ora de religie pot face o cerere în scris de neparticipare la obiectul de studiu amintit care li se aprobă automat și fără nicio discriminare. Curtea Constituțională vine să schimbe regula, o regulă absolut democratică ce instituie principiul fundamental al libertății de alegere, astfel că părinții elevilor care vor să participe la cursurile de religie devin cei obligați să depună cerere pentru a beneficia de participarea copiilor lor la ora de religie.

Interesant este faptul că în majoritatea statelor europene se studiază religia, fie după principiul opțional prezent până acum și în legislația românească pus în acord cu preceptele cultelor reprezentate, lucru comun de exemplu Germaniei, fie în sistemul obligatoriu precum se întâmplă inclusiv în Italia în baza acordurilor dintre Vatican și guvernul italian, fie într-un sistem care combină alegerea autorităților locale pusă în acord cu părinții, cultele reprezentate și tradiția religioasă a locului respectiv, precum se întâmplă în Marea Britanie. Studiul religiei în școală reprezintă înainte de orice cunoașterea fundamentelor culturii și civilizației căreia îi aparținem, cultură întemeiată pe bazele Sfintei Evanghelii și cultură europeană care a asimilat armonios etica iudeo-creștină și care a deprins prin mesajul lui Hristos valori precum libertatea de conștiință, liberul arbitru, libertatea de expresie și de alegere și nu în ultimul rând conștiința egalității omului în fața legilor și a Lui Dumnezeu. Pentru noi, românii, Biserica a reprezentat constant un vector de cultură și de coeziune națională, astfel că nu trebuie să neglijăm niciodată uriașul aport pe care Biserica Ortodoxă și celelalte culte l-au avut sub aspectul dezvoltării sistemului de educație, a sistemului de sănătate publică, a culturii naționale și nu în ultimul rând al luptei pentru unitate națională, lucru dovedit și de rolul episcopului ortodox, Miron Cristea și a celui greco-catolic, Iuliu Hossu în actul Unirii de la 1 Decembrie 1918.

Revenind la nefericita decizie a CCR trebuie spus că este o hotărâre discriminatorie și antidemocratică încălcând dreptul legitim al majorității formate din cei aproximativ 85-86% cetățeni români creștin-ortodocși și al celorlalți 13-14% cetățeni români aparținând altor culte religioase spre a-și exprima liber și direct valorile religioase, valori care sunt și valori de natură socială concretă, rolul legilor fiind acela de se orienta după realitățile existente în societate și nu cel de a construi o lume utopică bazată pe teorii și ipoteze care nu au nicio pondere reală la nivelul străzii și care tind să redeseneze artificial lumea în care trăim. Nu cred că este în folosul CCR, instanță cu adevărat necesară pe ceea ce înseamnă litigii juridico-constituționale majore, să reglementeze poporului român după 2000 de ani de istorie și expresie creștină ceea ce este moral ori mai puțin pentru societatea în care trăim și felul în care putem ori nu să avem acces la cunoașterea temeliilor autentice ale civilizației românești și europene. Statul, prin legi, este dator să respecte adevărul social și să transpună în norme juridice realitatea, iar adevărul social este unul simplu: românii (indiferent de originea etnică) sunt indisolubil legați de identitatea și tradiția creștină iar marea majoritate a lor sunt aderenți ai Bisericii Ortodoxe Române!

Religia în școală înseamnă cunoaștere, înseamnă cultură și spirit liber, și înseamnă mai presus de orice valori morale autentice, valori care pot sta pavază oricând în fața curentelor de gândire tributare relativismului social și moral și a deconstructivismului postmodern!

Adresez invitația Bisericii Ortodoxe prin Patriarhia României ca alături de Senat și Camera Deputaților să se așeze la masa dialogului în scopul identificării soluției legale, transparente și sigure pentru depășirea acestui impas nedorit și a păstrării studiului religiei în școli, pe baza formatului prevăzut în legea educației de acum.
Andre Malraux spunea că sec. XXI va fi creștin ori nu va fi deloc, expresie care nu reprezintă o simplă metaforă, ci adevărul unei lumi tot mai căzute sub ispita „redesenării” propriei sale conștiințe, lucru care cu atât mai mult mă face să cred că viitorul trebuie să aparțină unor valori fundamentale precum respectul pentru persoană și alteritate, libertatea de expresie și de alegere și nicidecum etatizării moralei individuale ori sociale și reglementării excesive a formelor de expresie ale minții omenești!

Read more...

vineri, 5 decembrie 2014

Avortul, ca formă de exploatare

0 comentarii

Read more...

joi, 4 decembrie 2014

Statistica avortului la cerere în România

0 comentarii

Între 1958 şi 2012 în România s-au efectuat peste 21,7 milioane de avorturi la cerere. În Franţa, în intervalul de 40 de ani de la votarea legii Veil (legalizarea avortului la cerere), s-au efectuat 8 milioane de întreruperi de sarcină. Dar Franţa e o ţară în care secularizarea societăţii a început înainte de anul 1800 şi noi suntem un popor care se declară conservator în materie de familie.

La om, circa 40% dintre sarcini se termină printr-un avort spontan. Majoritatea avorturilor spontane au loc în primul trimestru de sarcină; nu ştim de la început câţi embrioni sunt sănătoşi, câţi vor creşte şi se vor dezvolta până la a ajunge să se nască. Nu ştim de la început care sarcină se va termina cu o naştere, şi pentru asta îi urmărim evoluţia. O sarcină reprezintă un potenţial şi acesta este primul motiv pentru care a face un copil se dovedeşte un lucru dificil.
În ultimii 30 de ani, graţie tehnicii ecografice, sarcinile pot fi diagnosticate tot mai devreme, acum de la 3 săptămâni de la concepţie; astfel, şi avortul spontan poate fi diagnosticat din timp, adică dinainte ca femeia să vină la medic pentru hemoragie şi dureri. După diagnosticarea unei sarcini mici (de 3-4 săptămâni), specialistul repetă ecografia, la anumite intervale, tocmai pentru a vedea cum „evoluează sarcina”, adică dacă ea „se opreşte în evoluţie” (=dacă se va termina printr-un avort spontan) sau nu.
În România, din 1990 este permis şi avortul la cerere, legal până la 14 săptămâni de sarcină şi decontat parţial de către asigurările obligatorii de stat. Femeile cu sarcini mai mari, care îşi doresc un avort în trimestrul II sau chiar III de sarcină, pot apela la „mica cezariană”, o intervenţie care se practică, în acest scop şi doar în unele spitale, pentru şpăgi de mii de euro. (Şi această intervenţie este decontată de către asigurări.)
Ca medic de familie am întâlnit persoane care nu ştiau că există şi avort spontan, de aceea explicaţiile de mai sus mi se par utile pentru acest articol.
Asociaţia Pro Vita Bucureşti a publicat de curând o statistică a avortului în România (Citiţi articolul integral aici.)
Avortul la cerere a fost legalizat pentru prima oară în România în 1957. În URSS avortul fusese legalizat în 1955, iar în majoritatea ţărilor socialiste în anul 1956. Influenţa Moscovei s-a făcut simţită şi în politicile familiale; pentru stat, femeia era mai importantă ca salariată decât ca mamă.
În mai puţin de 10 ani în România s-au efectuat peste 7,5 milioane de avorturi, astfel că un studiu privind natalitatea în RSR, efectuat în 1966, indica prognoze demografice sumbre pentru anii 1980. Decretul 770/1966 a limitat avortul la cerere; femeile puteau face întreruperi de sarcină după ce năşteau patru copii sau după ce depăşeau 40 de ani. Chiar şi în aceste condiţii de „prohibiţie” în România s-au efectuat peste 6,5 milioane de avorturi. Efectul decretului 770 a fost deformarea piramidei vârstelor. El nu s-a dovedit eficient pentru a îmblânzi iarna demografică, iar prognoza este acum agravată de emigraţia românilor de după anul 2000.
După Revoluţia din 1989, în primul decret al CFSN, prin care erau abrogate o serie de legi comuniste, este abrogat şi decretul 770 şi cele conexe lui. În condiţii de libertate în 1990 s-au efectuat aproape un milion de avorturi; între 1990-2012 cifra oficială depăşeşte 7,6 milioane.
Avortul are urmări fizice şi psihice mai ales pentru femeie, dar şi pentru bărbat. Acestea pot deregla relaţiile dintre membrii familiei, lucru care se reflectă asupra întregii societăţi. Naşterea de copii arată (şi) disponibilitatea familiei de a oferi ceva societăţii căreia îi aparţin, şi ce viitor pot avea cei care renunţă de bunăvoie să aibă copii? În România, din 5 milioane de familii, 3,5 milioane au un singur copil. Iarna demografică se dovedeşte un loc comun şi pentru români.


Read more...

marți, 2 decembrie 2014

Pe 5 dec.: Concert de colinde în cartierul Titan

0 comentarii
"Parohia "Sf. Cuv. Antonie cel Mare" din cartierul bucurestean Titan, str. Jean Steriadi nr. 19/A, sector 3, Bucuresti, are deosebita bucurie sa va invite in ziua de vineri - 05.12.2014, orele 17,00, in cadrul Slujbei Vecerniei, Litiei si Privegherii, in cinstea praznuirii si pomenirii "Sf. Ier. Nicolae - Arhiepiscopul Mirelor Lichiei" - Unul dintre Ocrotitorii Spirituali ai Bisericii noastre, la un frumos concert de colinde sustinut de membrii Asociatiei cultural - spirituale "Traditia Romaneasca" - condusi de către Parintele Vladimir Alexa.

Tinerii colindatori, imbracati in frumos port popular romanesc, dispun de un repertoriu bogat si rodnic, interpretand mai multe piese, preluate si prelucrate din tezaurul popular si traditional romanesc...


Prin urmare, va asteptam, cu multa dragoste si cu deosebita bucurie, la aceasta manifestare culturala si spirituala, organizata de catre, in cadrul si la nivelul comunitatii noastre parohiale, acum, in aceasta perioada binecuvantata a Postului Nasterii Domnului (Craciunul) - cand ne aflam in rastimpul cel mai potrivit, pentru initierea si organizarea unui asemenea eveniment duhovnicesc!..."
Read more...