trafic

 

duminică, 30 octombrie 2016

Lansări de carte la Sibiu

0 comentarii
Târgul de carte și revistă religioasă de la Sibiu se află la a XVI-a ediție. În cadrul acestuia, vineri, 4 nov., la ora 17,45, vor avea lor următoarele lansări de carte:

Editura Christiana-București: Lansarea cărților ”Valea Nistrei (roman din ciclul Sud-Est Saga)” de Corneliu Dida și ”O introducere în creștinism” de Răzvan Codrescu.

Editura Lumea Credinței-București: Lansarea cărții ”Teofil Părăian, Ani de lumină, ani de bucurie. Ultimele cuvântări” și prezentarea noii Reviste ”Sfinții Ortodoxiei”.


Vor vorbi: Răzvan Codrescu, Răzvan Bucuroiu și Alina Dida.



Read more...

Despre Halloween

0 comentarii


" În loc să se pregătească de slujbă creştinii s-au dus la un praznic păgânesc, iar tu ai mers pentru puţină vreme între ei, mustrându-i prin prezenţa ta tăcută care i-a făcut să se ruşineze. Şi prin asprimea privirii tale i-ai învăţat că nu pot sluji la doi domni, lui Dumnezeu şi lui Mamona, că nu pot să cugete că după ce păcătuiesc Îi vor cânta lui Dumnezeu cu evlavie: Aliluia! "

Acatistul Sfântului Ioan Maximovici, Condacul 8
Read more...

sâmbătă, 29 octombrie 2016

Monument dedicat victimelor din Clubul Colectiv

0 comentarii
Duminică, 30 octombrie 2016, la împlinirea unui an de la incendiul din Clubul Colectiv, în urma căruia au murit 64 de tineri, în curtea bisericii Sfântul Nicolae – Broșteni va fi sfințit un monument dedicat memoriei victimelor acestui eveniment tragic.
Ceremonia va avea loc la orele 11.30, fiind urmată la orele 13.00 de slujba parastasului în faţa Clubului Colectiv  pentru toți cei decedați în urma incendiului.
Slujba de sfințire a monumentului şi parastasul vor fi oficiate de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, împreună cu un sobor de preoți şi diaconi.
Inițiativa edificării monumentului din marmură aparține Arhiepiscopiei Bucureștilor. Acesta a fost amplasat în curtea bisericii Sfântul Nicolae – Broșteni, deoarece este lăcașul de cult cel mai apropiat de locul tragediei. Adresa bisericii este: strada Cuza Vodă, nr. 77, sector 4, București.
De asemenea, slujbe de pomenire pentru cei decedați la Clubul Colectiv vor fi săvârșite în toate parohiile Patriarhiei Române, sporind astfel, prin rugăciune şi prin fapte de milostenie, comuniunea de iubire frățească şi solidaritate umană cu cei îndoliați în urma tragicului eveniment.
(Biroul de Presă al Patriarhiei Române)
Read more...

Expoziție: Comunismul în România

0 comentarii

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) și Fundația Konrad Adenauer (KAS), în colaborare cu Filarmonica „George Enescu”, organizează miercuri, 2 noiembrie 2016, de la ora 11.00, la Ateneul Român, vernisajul expoziţiei ”Comunismul în România”, în care sunt prezentate, în imagini sugestive, momentele cheie ale perioadei 1945-1989.

Într-o primă etapă, demarată în luna mai a acestui an, expoziţia a propus vizitatorilor o privire asupra fenomenului represiunii şi rezistenței anti-comuniste, punând acum la dispoziţia acestora şi alte secţiuni legate de perioada totalitară. Astfel, expoziția permanentă a unui viitor Muzeu al Crimelor Comunismului acoperă teme precum: ideologia comunistă, cucerirea puterii în România, Securitatea ca instrument al Partidului Comunist, țărănimea și colectivizarea, politicile demografice, politica externă, viața cotidiană, evenimentele din decembrie 1989.

La vernisajul de miercuri, care va avea loc în foaierul Ateneului Român (Str. Benjamin Franklin nr. 1-3), vor lua cuvântul Andrei Dimitriu (Filarmonica „George Enescu”), Norbert Beckmann-Dierkes (Fundaţia Konrad Adenauer) și Radu Preda (IICCMER).
Read more...

vineri, 28 octombrie 2016

Centenar Constantin Virgil Gheorghiu

0 comentarii

Read more...

joi, 27 octombrie 2016

Revista cu sfinți

0 comentarii
O nouă revistă ne prezintă atât viata si minunile celor mai mari sfinti ai Rasaritului, cât si amanunte despre cetatea in care s-au născut, despre personalitatile care le-au marcat cultura, despre biserica locala si contextul in care si-au lucrat mantuirea. Vom putea pătrunde astfel in epoca pe care fiecare sfant a marcat-o si mantuit-o, intr-o masura mai mare sau mai mica, prin nevointa sa.
”Sfinții ortodoxiei” este o revistă de colectie, care intregeste ”Vietile sfintilor” si care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca niciunui pelerin.




Read more...

luni, 24 octombrie 2016

Un apel al Alianței Noastre pentru românii din Harghita și Covasna

0 comentarii
Pentru o mai bună reprezentare parlamentară a etnicilor români din Covasna și Harghita

Alianța Noastră România recunoaște dreptul maghiarilor de a se mobiliza pentru a avea o cât mai bună reprezentare parlamentară în județele Covasna și Harghita. Mai mult, chiar, ANR apreciază în mod deosebit solidaritatea și unitatea de care dau dovadă concetățenii de origine maghiară atunci când își desemnează reprezentanți în Camera Deputaților și în Senat.

ANR remarcă faptul că reprezentanții celorlalte partide, confruntându-se permanent în județele Covasna și Harghita, în tentativa lor legitimă de a obține un număr cât mai mare de parlamentari, nu fac decât să-și epuizeze reciproc resursele electorale.

De aceea, Alianța Noastră, care în mod programatic susține obiectivele patriotice ale românilor și care în județele Covasna și Harghita are, conform cercetărilor de piață, un potențial de 10 – 15%, le face celorlalte partide aflate în competiție electorală, următoarea ofertă: toate partidele, în funcție de șansa celor care sunt mai bine plasate, să-și unească eforturile și să-și utilizeze toate resursele pentru promovarea în Parlament a candidaților români cel mai bine plasați, indiferent de formațiunea pe care aceștia o reprezintă.

Prin inițiativa noastră dorim să susținem un mod de cooperare constructiv, astfel încât un număr cât mai mare de parlamentari de etnie română, indiferent de partidul din care fac parte, să fie susținuți pentru a obține voturile necesare pentru intrarea în Parlament.

Doamne, ajută!

24 octombrie 2016

(Apelul este semnat de liderul AN, Marian Munteanu)
Read more...

joi, 20 octombrie 2016

Dan Tanasă s-a înscris în Alianța Noastră

0 comentarii
”Jurnalistul si militantul civic Dan Tanasă s-a înscris în Alianța Noastră România.
Dan va fi candidatul Alianței în județul Harghita și, sunt sigur, un demn reprezentant al ardelenilor în Parlamentul României”, a anunțat Marian Munteanu, liderul ANR, pe Facebook. 

Câte ceva despre Dan Tanasă am citit pe blogul său:

”Din 2008 scriu despre abuzurile grosolane ale administrației publice locale din Covasna și Harghita, controlată de către Uniunea Democrata Maghiara din România (UDMR) și Partidul Civic Maghiar (PCM), împotriva comunităților de români din cele doua județe. Ma puteți citi aici sau în alte publicații scrise sau online din țară și din străinătate sau mă puteți urmări din când în când la Antena 3, Realitatea TV sau România TV.
Tot din 2008 desfășor o activitate intensa de sesizare a instituțiilor centrale ale Statului Roman cu privire la procesul de epurarea etnică la care sunt supuși românii din Covasna și Harghita de către UDMR sau alte organizații politice maghiare din România.
Am câștigat numeroase procese în instanțele din România împotriva autorităților publice locale din Covasna și Harghita controlate de UDMR sau PCM și am dovedit cu acte ilegalitățile comise de UDMR și PCM în cele două județe.” (sursa: dantanasa.ro)

Read more...

Răzvan Orășanu

0 comentarii
Răzvan Orășanu și-a depus demisia din toate funcţiile deţinute în PNL, respectiv cea de membru al Biroului Politic Naţional al Partidului, de vicepreşedinte PNL Sector 3 şi de membru. Urmează să se efectueze toate formalităţile juridice şi pentru părăsirea funcţiei de Director Executiv al Institutului de Studii Populare

”Mulţumesc celor peste 5.000 de participanţi în diversele programe ale Institutului de Studii Populare din Septembrie 2014 şi până în prezent, îi încurajez să mă contacteze prin reţelele sociale şi prin contactele pe care le au. Cele 80 de programe de conferinţe internaţionale, seminarii locale, expoziţii, lansări de carte şi dezbateri publice au contribuit la o altă abordare din partea unui think-tank de centru-dreapta, în peisajul public românesc.

Începând cu 1 Noiembrie, Asociaţia “Ține de Noi” va deveni, alături de blogul www.razvanorasanu.ro  şi de prezențele săptămânale în România Liberă şi pe platforma Contributors.ro, precum şi în diverse talk-show-uri TV principalul vehicul prin care mă voi exprima public. Va fi o asociaţie de monitorizare a politicilor publice la nivel central, în special a ministerelor cheie şi invităm toţi prietenii şi colaboratorii să intre în legătură cu noi referitor la posibilitatea unor proiecte comune, imediat dar şi din 2017. Asociaţia îşi propune să aducă în timp real o analiză a principalelor politici publice propuse de ministere. Pe lângă proiectul de monitorizare, avem în vedere să realizăm proiecte de dezbateri substanţiale, de exemplu o Conferinţă de Educaţie anuală similară cu cea organizată în 2014 şi 2015 şi  o conferinţă internațională pe probleme de securitate regională în  Aprilie – Mai 2017 în cooperare cu Centrul de Conflicte şi Early Warning. Constant principiilor mele din ultimii 12 ani de prezență publică, voi continua să contribui activ la dezbaterea, analiza și monitorizarea politicilor publice”, a declarat Răzvan Orășanu.

Conducerea executivă a Institutului de Studii Populare va fi asigurată de la 1 noiembrie de către Claudia Benchescu,
Read more...

duminică, 9 octombrie 2016

Miercuri: Eveniment la INST

0 comentarii

Read more...

Un site nou: Geopolitica Estului

0 comentarii
Site-ul www.geopoliticaestului.ro aparține Asociației Geopolitica Estului (A.G.E.), asociație înființată în luna septembrie 2016, cu sediul în București, la inițiativa lui Marius Văcărelu.

Est modus in rebus este motto-ul acestui site, ce va aborda problematica Orientului Extins, a spațiului ex-sovietic și a Rusiei.

Citez din primul articol postat pe acest site, scris de Marius Văcărelu:

”Istoria relațiilor româno – ruse este una dintre cele mai interesante pentru un specialist în geopolitică, dacă le vom privi in abstracto. Istoria începe întotdeauna în secunda anterioară, iar miliardele de secunde anterioare adaugă experienței omului simplu, dar mai ales decidenților. Fiecare secundă care este în față ne obligă însă la cunoașterea celor anterioare, și mai ales la tragerea învățămintelor corespunzătoare, fără de care adoptarea de măsuri corecte și pozitive este imposibilă.

Historia magistra vitae, dar ea nu este singura știință care este necesară pentru cunoașterea temeinică a relațiilor dintre state. Geografia nu poate lipsi, științele juridice au un rol important în negocierea contractelor și tratatelor internaționale, iar economia vorbește de peste un sfert de veac mai puternic decât toate științele laolaltă. De fapt, lista științelor care pot explica părți din relațiile dintre state este una vastă, ceea ce permite ca numărul de specialiști să crească, deoarece unghiurile diferite de vedere contribuie în final, întocmai fațetelor unui diamant, la realizarea unei analize temeinice a relației dintre state.

Ultimii 27 de ani au reprezentat pentru România o scădere a eforturilor sale de înțelegere a  realităților lumii contemporane. De la începutul anilor 1990, s-au conturat doar direcții de cercetare privind spațiul vestic, în raport de cele două mari construcții politice, NATO și Uniunea Europeană.

Parcă o ceață groasă a acționat din acele momente asupra decidenților politici, care au uitat dintr-o dată nu doar realizările României în diferite dosare internaționale de importanță,  cum ar fi cel israelo – palestinian, cel al relației SUA – China, cel al relațiilor dintre URSS și China etc., și dintr-o dată aproape toate eforturile politicii internaționale românești s-au direcționat spre vest. Astfel, decidenții politici au uitat că România are interese de natură economică și politică în multe spații, mai ales acolo unde industria românească a dat dovadă de pricepere și a exportat bunuri de calitate, ori a construit obiective industriale la cererea diferitelor țări.”

www.geopoliticaestului.ro



Read more...

David Icke vine în România

0 comentarii

Read more...

sâmbătă, 8 octombrie 2016

Prof. Virgil Nemoianu vine în România

0 comentarii
Vineri, 14 octombrie 2016, de la ora 10:30, Virgil Nemoianu, profesor la Catholic University of America din Washington, va fi prezent la Biblioteca Națională a României, unde va avea, alături de profesorul Mircea Anghelescu – Facultatea de Litere din București – o întâlnire cu elevii, studenții și cu toți cei interesați de rigorile documentării bibliografice, ale organizării unui demers științific (lucrări de licență, disertații, lucrări de doctorat etc.).
Cei doi invitați vor aborda, cu acest prilej, teme legate de corecta și eficienta utilizare a resurselor pe care le pun la dispoziție sau le intermediază bibliotecile din lumea contemporană (naționale, universitare, de cercetare), în sens larg (bibliografii, dicţionare, cataloage, baze de date etc. în format tradițional, dar și electronic), de sistematizarea rezultatelor şi de redactarea propriu-zisă a lucrărilor științifice.

Evenimentul se va desfășura în Sala de conferințe Simion Mehedinți (demisol, Aripa Dâmbovița). 

Intrarea este liberă.

În perioada 11-20 octombrie 2016, profesorul Virgil Nemoianu se află în România într-o campanie de lansare a volumelor România şi liberalismele ei. Tradiţie şi libertate şi Surâsul abundenţei. Cunoaștere lirică și modele ideologice la Ștefan Aug. Doinaș, apărute la Editura Spandugino: -

Marţi, 11 octombrie 2016, de la ora 14:00, Sala de Lectură a Bibliotecii Facultății de Litere din Bucureşti. Alături de autor vor vorbi: prof. Carmen Muşat şi prof. Mihai Zamfir;

- Miercuri, 12 octombrie 2016, de la ora 19:00, la Librăria Humanitas – Cişmigiu. Alături de autor vor vorbi: prof. Valeriu Stoica, prof. Tudorel Urian şi Sorin Lavric;

- Joi, 13 octombrie 2016, ora 14:00, Centrul Multicultural al Universității Transilvania (Brașov). Alături de autor vor vorbi: conf. Adrian Lăcătuş – Decanul Facultăţii de Litere (Brașov), prof. Rodica Ilie, prof. Caius Dobrescu și conf. Adrian Lesenciuc – Preşedintele Uniunii Scriitorilor – Fliala Braşov;

- Marţi, 18 octombrie 2016, ora 12:00, Atrium Palas Mall – Iași, în cadrul Târgului de Cărți și Arte Frumoase Arca lui Gutenberg. Alături de autor vor vorbi: Mircea Platon, Varujan Vosganian şi Alina Ledeanu – Preşedintele Fundaţiei Culturale Secolul 21. Moderator: Cassian Maria Spiridon; -

Joi, 20 octombrie 2016, ora 12:00, Sala Albastră a Facultății de Litere – Universitatea din Craiova. Alături de autor vor vorbi: prof. Nicolae Panea – Prorectorul Universității din Craiova, prof. Florea Firan, conf. Gabriel Cosoveanu şi Alina Ledeanu – Preşedintele Fundaţiei Culturale Secolul 21.


Read more...

Interviu cu Dragoș Pîslaru la Adevarul Live

0 comentarii
Vă recomand un interviu cu Dragoș Pâslaru, ministrul Muncii, un candidat ideal la postul de prim-ministru în decembrie.

Interviul a fost realizat de Mircea Vasilescu pentru Adevărul Live și va fi publicat și în ”Dilema Veche”.

http://adevarul.ro/news/societate/dragos-pislaru-ministrul-muncii-despre-saracie-dezvoltare--8_57f78b795ab6550cb857de54/index.html





Read more...