trafic

 

miercuri, 5 martie 2014

Vineri, la IER: Dezbatere despre prevenirea violentei impotriva femeilor

0 comentarii
Biroul de Informare al Parlamentului European în România și Institutul European din România organizează vineri, 7 martie 2014, dezbaterea cu tema: „Prevenirea violenţei împotriva femeii: o provocare pentru noi toţi”.

Evenimentul face parte din manifestările prevăzute de Parlamentul European în toate statele membre ale Uniunii Europene pentru a marca Ziua internațională a femeii și pentru a sublinia importanța pe care Uniunea o acordă promovării rolului femeii în societate.
În cadrul dezbaterii, deputaţi europeni, reprezentanţi ai instituţiilor publice şi ai organizaţiilor neguvernamentale cu activitate în acest domeniu, sunt invitați să îşi exprime punctul de vedere.

Evenimentul va avea loc la București,  în data de 7 martie 2014, între orele 10:30-14:00, la Sala UNITER, Club Gala - Le Théâtre.

sursa: ier.ro 


In contextul combaterii violentei impotriva femeilor si a copiilor, este de retinut un lucru important: un raport care condamnă prostituția a fost adoptat de Parlamentul European zilele trecute. Raportul, care poartă numele inițiatorului său – europarlamentara britanică Mary Honeyball (grupul Socialist) – arată că prostituția este o formă gravă de sclavie și de violență împotriva femeilor, o încălcare a demnității umane și a egalității între femeie și bărbat. De asemenea, are legătură directă cu traficul de persoane și cu criminalitatea organizată. Legalizarea prostituției nu reduce aceste fenomene, dimpotrivă; în plus, creează o impresie de legalitate și normalitate în jurul unui fenomen prin natura sa odios.

Raportul d-nei Honeyball propune extinderea la alte țări europene a așa-numitului „model nordic” de tratare a prostituției. Suedia, Finlanda și Norvegia îl aplică, interzicând cumpărarea sexului și dezincriminând persoana prostituată. Cu alte cuvinte, cumpărătorul de sex – practic întotdeauna bărbat – este cel care comite o infracțiune, nu femeia prostituată. În plus, aceasta este cooptată în programe guvernamentale sau private de integrare socială și profesională care să o sprijine să abandoneze prostituția.

Rezultatele spectaculoase – reducerea cu până la 2/3 a prostituției stradale în Suedia, de exemplu – recomandă „modelul nordic” ca un pas înainte major pentru eliminarea prostituției. 

Cititi articolul integral pe culturavietii.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.