trafic

 

miercuri, 19 martie 2014

A fost profanată Biserica Sacre Coeur din Paris

0 comentarii
Azi noapte a fost profanată Biserica Sacre Coeur din cartierul Montmartre.

Pe porțile și pe pardoseala Bisericii au fost scrise cu vopsea roșie mai multe fraze care au stârnit indignarea locuitorilor și a consilierilor din arondismentul XVIII.

«Ni Dieu, ni maître, ni Etat» = Nu vrem nici Dumnezeu, nici stăpân, nici stat.
«A bas toute autorité»= Jos autoritățile!
«Feu aux chapelles»= Dați foc bisericilor!

Spre deosebire de alte situații, Primarul Parisului, Bertrand Delanoe, a luat imediat atitudine: „Condamn cu cea mai mare fermitate inscripțiile apărut azi noapte pe porțile și pardoseala Bisericii din Montmartre. Asemenea degradări, care nu au loc pentru prima oară, sunt inacceptabile. Sper că autorii lor vor fi identificați și trași la răspundere foarte curând.”

Candidata socialistă Anne Hidalgo „coondamnă cu cea mai mare fermitate apelurile la violență scrise la intrarea în edificiu. Libertatea de a-ți trăi religia reprezintă unul dintre drepturile fundamentale ale Republicii noastre. Orice faptă care aduce atingere acestui principiu al laicității trebuie să fie denunțată și combătută cu cea mai mare fermitate.”

Natalie Kociusko-Morizet a reacționat pe contul său de twitter: „Înmulțirea actelor de violență și de profanare necesită reacții ferme. Ajunge!”.

Frontul Național a denunțat profanarea, care nu „e surprinzătoare în climatul actual”. 

Duminică are loc primul tur al alegerilor municipale din Franța.

sursa: valeursactuelles.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.