trafic

 

duminică, 16 martie 2014

Miraj (2): Renate Weber (PNL)

0 comentarii

Un sfert dintre europarlamentari au semnat Declarația în 10 puncte din 2009 a ILGA-Europe și sunt membri ai acestei organizații umbrelă pentru lobby-ul gay din Europa. ILGA este finanțată în principal de Comisia Europeană (programul Progress).


Renate Weber (PNL) a semnat declarația ILGA pentru alegerile din 2009. Este singurul europarlamentar român membru ILGA, din cei 33. Nici un alt candidat român de atunci nu a semnat declarația.

Pe site-ul renateweber.eu calitatea de membru nu este afișată explicit, iar la căutarea cu termenii „LGBT” și asemănători există doar informații foarte vechi.Nici despre rapoartele Estrela, Lunacek sau Zuber nu apare nimic, deși ele tratează „temele” LGBTI.

Raportul Estrela a fost respins în PE în dec. 2013, votându-se o rezoluție alternativă. Renate Weber a votat pentru acest raport, alături de alți doi membri PNL (Ovidiu Silaghi și Norica Nicolai) și de alți deputați români, asupra cărora voi reveni într-un articol viitor. E o informație oficială a UE, care nu ar fi trebuit să lipsească de pe site-ul oficial al europarlamentarului român. Pentru rapoartele Lunacek (foaie de parcurs împotriva homofobiei) și Zuber d-na Weber a votat asemănător; aici i s-a alăturat și colega de partid Adina Vălean. 

Informația că Renate Weber este membră ILGA apare abia la rubrica „Legături utile” și trebuie să o cunoști dinainte ca să o găsești:
În ian. 2014 ILGA-Europe i-a invitat din nou pe candidații la PE să semneze o  Declarație în 10 puncte. Peste 150 de candidați au semnat deja Declarația, un angajament conform căruia obiectivele rezoluției Lunacek, ne-obligatorii pentru statele membre, vor face parte din programul lor politic pentru legislatura PE dintre 2014-2020. 

Site-ul renateweber.eu are și un newsletter. Despre Rapoartele citate mai sus, care au stârnit furtună în Europa și în România, nu apare nici o informație. Dar aflăm că „problema punerii în aplicare a foii de parcurs va fi un element fundamental în audierile pentru noi comisari, ce urmează a avea loc toamna viitoare” (newsletter dec. 2013).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.