trafic

 

vineri, 28 martie 2014

Pe 6 aprilie: Ziua Pasarilor la Muzeul Satului

0 comentarii
De 20 de ani, la initiativa Societatii Ornitologice Romane, la inceputul lunii aprilie este sarbatorita Ziua Pasarilor. In 2014, SOR va organiza evenimentul in ziua de duminica, 6 aprilie, la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”.

Prima parte a actiunii este dedicata celor mai mici pasarari sau celor care abia acum iau contact cu lumea pasarilor. De la ora 11, la scena Dumitra, are loc o piesa de teatru de papusi, reprezentatie a trupei „Clopotel”.

In timp ce micutii se vor distra la piesa de teatru, adultii ii pot inscrie la atelierele speciale pentru copiii cu varste intre 5 si 14 ani. Cei mici pot orna turta dulce, pot rezolva puzzle-uri cu pasari, pot colora planse sau se pot aventura in muzeu. Fie aleg sa verifice cuiburile artificiale amplasate de SOR in Muzeu, fie vor face un tur ornitologic pentru a vedea pasarile cu binoclurile si cu luneta. Atelierele au loc de la ora 12 la ora 14.

Incepand cu ora 14, la Sala Multimedia din cadrul Muzeului Satului are loc proiectia filmului „Delta Dunarii – paradisul aproape pierdut”, film realizat de Salvati Dunarea si Delta!
Nu in ultimul rand, de la ora 16, in acelasi spatiu, are loc lansarea cartii „Pasarile din Lunca si Delta Dunarii”, volum semnat de blogger-ul Doru Panaitescu. Cartea este un album foto cu instantanee de exceptie realizate de mai multi fotografi de natura din Romania: Doru Panaitescu, Bogdan Ciungara, Cristian Mihai, Doina Rusu, Eros Nicolau si Mircea Bezergheanu, iar textul este semnat de Doru Panaitescu si Vlad Cioflec. Albumul este si un mic ghid potrivit pentru cei care incep sa deprinda birdwatching-ul in Romania. Volumul va putea fi achizitionat si de la standul SOR, deschis pe toata durata evenimentului.

Ziua Pasarilor va fi sarbatorita si in toate cele 19 sucursale ale Societatii Ornitologice Romane. La Biroul Teritorial Cluj-Napoca sunt programate doua actiuni. Copiii si pasararii incepatori sunt asteptati de la ora 10 in Gradina Facultatii de Biologie pentru a observa pasari cu binoclul si luneta. Pasararii cu mai multa experienta se reunesc de la ora 10 la sectia in aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei pentru un tur ornitologic, cu lunete si binocluri, tur care incepe de la muzeu si se continua in Padurea Hoia.

sursa: sor.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.