trafic

 

duminică, 16 martie 2014

ACTIVISMUL GAY (6): ILGA-Europe

0 comentarii

Un sfert dintre europarlamentari au semnat Declarația în 10 puncte din 2009 a ILGA-Europe și sunt membri ai acestei organizații umbrelă pentru lobby-ul gay din Europa. ILGA este finanțată în principal de Comisia Europeană (programul Progress).

Din ILGA fac parte peste jumătate dintre eurodeputații scandinavi și spanioli, o treime dintre eurodeputații francezi și britanici și un sfert dintre cei germani.

În ian. 2014 ILGA-Europe i-a invitat din nou pe candidații la PE să semneze o Declarație în 10 puncte. Peste 150 de candidați au semnat deja Declarația, un angajament conform căruia obiectivele rezoluției Lunacek vor face parte din programul lor politic pentru legislatura PE dintre 2014-2020. 

Am făcut o comparație între cele două Declarații, pentru a afla câte ceva despre evoluția „tehnicii” sociale asumată de UE.


Declarația din 2009
Declarația din 2014
Promovarea unei definiții cuprinzătoare a familiei (=familia „diversă”, cu nevoi ce trebuie satisfăcute de legislația UE)
Promovarea unei legislații UE care să includă familia LGBTI (=adopția de copii de către cupluri de același sex)
Combaterea homofobiei și transfobiei prin legislație penală
Combaterea hărțuirii, a homofobiei și transfobiei în școli (în 2012, Belgia și Olanda au introdus ore de educație pentru diversitate, obligatorii, de la vârsta de 7 ani)
Includerea persoanelor trans în Directiva privind egalitatea de gen
Dreptul la sănătate pentru persoanele trans (=schimbare de sex decontată din bani publici, o realitate în România dinainte de a adera la UE)

Identitatea trans să nu mai fie considerată o condiție patologică (=oamenii politici decid ce înseamnă boală și ce nu)
Acțiune pentru apărarea drepturilor LGBT ca drepturi ale omului (= drepturile LGBT sunt văzute separat, adică unii sunt mai egali decât alții).


Protecție efectivă pentru azilanții ce se declară persoane LGBTI (=cereri de azil în UE aprobate mai repede)

În politica externă a UE protejarea drepturilor persoanelor LGBTI, separat de cea a drepturilor omului, va fi prioritară (exportăm modul de viață LGBTI ca valoare europeană)
Să asigurăm fonduri europene pentru acţiuni de combatere a discriminării pe baza identităţii de gen.

Idem: programe de finanțare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.