trafic

 

sâmbătă, 24 decembrie 2016

Nașterea Domnului - un desen animat rusesc

0 comentarii
Vă recomand un desen animat rusesc. Durează 15 minute.

https://www.youtube.com/watch?v=tADvrHsq3xo

https://www.youtube.com/watch?v=tADvrHsq3xo





Read more...

sâmbătă, 17 decembrie 2016

Colind

0 comentarii
Chitara: Maria Corina Stănescu. Melodie originala: Tatiana Stepa. Versuri: Adrian Păunescu.
Interpretează Ileana Machidon.

https://www.youtube.com/watch?v=LsUyOEGiKD4








Read more...

duminică, 11 decembrie 2016

Urmăriți aici prezența la vot în timp real!

0 comentarii
http://radar.ithub.gov.ro/


Read more...

duminică, 4 decembrie 2016

De ce votez cu Alianța Noastră România

0 comentarii


1. Alegerile sunt organizate mai transparent, fraudele vor fi semnificativ mai puține
După introducerea sistemului informatic de control al votanților la locale, numărul sesizărilor a scăzut cu peste 40%, iar al infracțiunilor și contravențiilor - cu peste 50%, performanță despre care nu vorbește nimeni.
La parlamentare se vor adăuga camerele de luat vederi în secții, în primul rând pentru filmarea momentului în care ștampilele sunt sigilate.
Votul - mult mai corect - va produce un scor foarte apropiat de adevăr. Partidele mari se vor privi în oglindă. Scorul poate trimite în Parlament și partide mici, fără resurse în campanie și boicotate de presă. Este o cursă în care oamenii cinstiți chiar au o șansă. Deci votul meu va fi mai important acum, decât a fost în 2012, de exemplu.
Nici un partid nu va fi mulțumit de scor, de fapt, dar arbitrajul corect va îndrepta discuția spre profesionalizarea lumii politice.

2. Sunt de acord cu ce spune Corneliu Berari (ne-a mai rămas suveranitatea culturală - sursa: aici).

3. La ce folosește un nou-născut? Rămâne de văzut, cum a spus un savant întrebat la ce va folosi curentul electric.
Alianța Noastră este acum o forță politică creștină aflată în fașă. 
Pe listele Alianței Noastre sunt mulți oameni care au apărat valorile creștine, fie și cu o postare pe un blog. Este un partid declarat creștin. Fiind la începutul vieții sale, rămâne de văzut dacă își va asuma cu adevărat valorile creștine, când va fi în Parlament.

Dacă trece pragul de 5% din voturi, va trimite în Parlament cel puțin 15 oameni. Ei vor fi o voce de care va trebui să se țină seama, în perspectiva anului 2019 (prezidențiale) și a anului 2020 (parlamentare la termen). Dacă vor rămâne o voce credibilă.

Pentru că, indiferent de ce trend există la un moment dat pe plan internațional, va fi o chestiune de viață și de moarte națională ca, în condițiile în care am pierdut suveranitatea economică și politică, să reușim să păstrăm tipare culturale și instituții sociale compatibile cu identitatea noastră istorică și cu felul nostru de a fi. (vezi pct 2.)


Read more...

sâmbătă, 26 noiembrie 2016

Dezbateri. România Centenară

0 comentarii
Departamentul Centenar al Guvernului României și Institutul Cultural Român vă invită marți, 29 noiembrie 2016, începând cu ora 18.30, la sediul ICR, Sala Mare (Aleea Alexandru nr. 38, Sector 1, București), la lansarea seriei de dezbateri „România Centenară - Reflecții despre trecut și viitor".
În cadrul evenimentului vor susține intervenții domnul Radu Boroianu, Președintele Institutului Cultural Român; acad. Victor Spinei, Vicepreședintele Academiei Române; prof. univ. dr. Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Coordonatorul Departamentului pentru Cultură, Culte și Centenar; Secretarul de Stat Florin-Daniel Șandru, Coordonatorul Departamentului Centenar; dr. Cristian Păunescu, Consilierul Guvernatorului BNR; prof. univ. dr. Bogdan Murgescu, Consilierul Ministrului Educației și Cercetării Științifice; dr. Carmen Mușat, Redactor-șef Observator Cultural; domnul Liviu Tofan, Directorul Institutului Român de Istorie Recentă.
Dezbaterea va fi urmată de vernisajul expoziției de fotografie Personalități ale Marelui Război, realizată de Departamentul Centenar în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a României și Arhivele Naționale ale României.
Accesul publicului la eveniment este liber, în limita locurilor disponibile.
(sursa: icr.ro)
Read more...

joi, 17 noiembrie 2016

Recomand: TotulDespreAvort.ro

0 comentarii
A fost lansat site-ul totuldespreavort.ro.

http://totuldespreavort.ro/viata-umanitate-si-persoana

Intuitiv, ușor de parcurs, bine organizat și documentat științific, TotulDespreAvort este un website educațional care spulberă în mod punctual orice argument în favoarea crimei, eufemistic intitulată „întrerupere de sarcină”.

Read more...

duminică, 13 noiembrie 2016

Seri duhovnicești la Biserica Sf. Nicolae - Titan

0 comentarii
Parohia "Sf. Cuv. Antonie cel Mare", din cartierul bucureştean Titan, str. Jean Steriadi nr. 19/A, sector 3, vă invită la două seri duhovnicești.


Luni - 14.11.2016, orele 18,00, va avea loc întâlnirea cu tema: "Vaccinarea copiilor - pro sau contra?..." , avându-l ca invitat de onoare pe  Domnul Dr. Pavel Chirilă, fondatorul primului spital creştin din România postdecembristă - Spitalul "Christiana" din Bucureşti, fondatorul Aşezământului, Mănăstirii şi Editurii "Christiana" din Bucureşti, Fondatorul şi Directorul Fundaţiei, Spitalului - Aşezamântului Hospice de îngrijiri paleative "Sfânta Irina" din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, Fondatorul Clinicii Medical - Creştine şi Oncologice de îngrijiri paleative din cadrul Mănăstirii Nera, judeţul Caraş-Severin, şi Directorul Centrului Medical - Creştin "Naturalia" din municipiul Bucureşti.

Luni - 28.11.2016, orele 18,00, vom avea întâlnirea cu tema "Despre marea familie a Bisericii şi marea familie a neamului în faţa provocărilor contemporane - realităţi, soluţii şi perspective". Va vorbi Părintele Prof. Dr. Mihail Milea - Preşedintele Fundaţiei "Sfântul Sava" din Buzău, Profesor la Seminarul Teologic Liceal "Chesarie Episcopul" şi Preot - Slujitor la Catedrala "Sfântul Sava" din municipiul Buzău.

Read more...

vineri, 11 noiembrie 2016

Conferință de Sf. Ecaterina

0 comentarii

Read more...

miercuri, 9 noiembrie 2016

Despre Sfântul Andrei, la Biserica Mărcuța

0 comentarii
Parohia Mărcuța vă invită la seara duhovnicească cu tema ,,Sfântul Apostol Andrei – contemporanul nostru”.
Va conferenția domnul Dumitru Manolache - autorul cărții ,,Andrei - Apostolul Lupilor”.
Va concerta Grupul Psaltic ,,Tinerii Creștini”. 
Evenimentul va avea loc în data de 14.11.2016, între orele 17.30 – 19.30, la Biserica Mărcuța - în Biserica cea nouă.

(sursa: parohiamarcuta.ro)
Read more...

Bogdan Duca despre 3 milioane de troglodiți

0 comentarii

Read more...

luni, 7 noiembrie 2016

Lansarea de la Sibiu

0 comentarii
Romanul ”Valea Nistrei” de Corneliu Dida a fost lansat și la Târgul de Carte și Revistă Religioasă de la Sibiu, ajuns la a XVI-a ediție.

Au vorbit Laurențiu Coca, organizatorul Târgului, Răzvan Codrescu, director literar la Editura Christiana, și eu.

Mai jos puteți urmări înregistrarea la link-ul dedicat lansărilor de carte ale Editurilor Christiana și Lumea credinței. Înregistrarea durează 30 minute.

https://www.youtube.com/watch?v=224sIG-hmJc#action=share




http://targdecartereligioasa.ro/2016/11/05/video-tncrr-2016-ziua-2/


Read more...

joi, 3 noiembrie 2016

MESAJUL ROMÂNILOR DIN AMERICA CĂTRE PARLAMENTUL ROMÂNIEI

0 comentarii

COMUNICAT OFICIAL AL ROMÂNILOR DIN STATELE UNITE – LIDERII SPIRITUALI ȘI COMUNITARI ÎN SPRIJINUL COALIȚIEI PENTRU FAMILIE


Noi românii din SUA ne alăturăm Coaliţiei pentru Familie, o mişcare civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic şi neafiliată confesional, sprijinită de toate cultele creştine din România, și în numele celor 3 milioane de români care au semnat pentru revizuirea Constituţiei, solicităm instituţiilor statului român, Curţii Constituţionale, Parlamentului, Guvernului, Preşedinţiei să organizeze odată cu alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 referendumul pentru modificarea Constituţiei.
Noi românii din SUA avem privirea ațintită la fiecare parlamentar român și analizăm modul în care se poziționează față de acest subiect. În sensul acesta cerem și pe această cale ca Parlamentul României să ducă la îndeplinire cerința românilor  exprimată de Coaliția pentru Familie. Românii din diaspora solicităm cu fermitate fiecărui senator și deputat din România să răspundă cererii legitime pe care o au românii.
Noi românii din SUA urmărim cu atenție acțiunile pe care le întreprind Senatul României și Camera Deputaților cu privire la solicitarea celor 3 milioane de români de a organiza odată cu alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 referendumul pentru modificarea Constituției.
Noi românii care locuim pe continentul american păstrăm în suflet dragostea de țară, credința, valorile, tradițiile și cultura românească. Chiar dacă astăzi fizic suntem departe, România este parte a vieții noastre. Gândul și rugăciunile noastre către Dumnezeu se îndreaptă în fiecare zi pentru binecuvântarea României.
Statutul şi rolul primordial pe care familia l-a avut de-a lungul istoriei poporului român are nevoie de protecţia noastră, a tuturor, în faţa tendinţelor actuale de distrugere a familiei aşa cum a rânduit-o Dumnezeu. Acum când familia este supusă atât de multor presiuni: sociale, economice și tehnologice, trebuie cu toții să oferim sprijinul nostru pentru consolidarea și continuarea valorilor creștine ale familiei românești.
Dumnezeu să binecuvânteze România!
(sursa:  popaspentrusuflet)
Read more...

miercuri, 2 noiembrie 2016

Despre statutul familiei și al căsătoriei în legislația europeană

0 comentarii
Vă recomand un documentar despre simpozionul media  "O criza de Constiinta? Identitatea europeană la răscruce", organizat de ADF International la Bruxelles, în luna octombrie 2016.
Organizația juridică ADF International apără dreptul oamenilor de a-și exprima și de a-și manifesta liber credința religioasă.
ADF International are statut consultativ la Organizația Națiunilor Unite, acreditare la Parlamentul European, la Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene și la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa. ADF International a intervenit și a consiliat în mai mult de 50 de cazuri în fața Curții Europene a Drepturilor Omului.

Mai jos puteți urmări Partea I: Statutul familiei si al căsătoriei în legislația europeana.
Invitati: dr. Adina Portaru, avocat ADF International, Sophia Kuby, Director UE Advocacy ADF International (Bruxelles)şi Andreas Thonhauser, Director de Comunicare ADF International (Viena).

Emisiunea a fost realizată de TVR/ Universul Credintei/ 30 octombrie 2016. (Traducerea: Ioana Ghiţescu; Director de Imagine: Ion Cristodulo; Redactor: Rafael Udriște)

https://www.youtube.com/watch?v=HqgUMMxUq5A

https://www.youtube.com/watch?v=HqgUMMxUq5A






.
Read more...

duminică, 30 octombrie 2016

Lansări de carte la Sibiu

0 comentarii
Târgul de carte și revistă religioasă de la Sibiu se află la a XVI-a ediție. În cadrul acestuia, vineri, 4 nov., la ora 17,45, vor avea lor următoarele lansări de carte:

Editura Christiana-București: Lansarea cărților ”Valea Nistrei (roman din ciclul Sud-Est Saga)” de Corneliu Dida și ”O introducere în creștinism” de Răzvan Codrescu.

Editura Lumea Credinței-București: Lansarea cărții ”Teofil Părăian, Ani de lumină, ani de bucurie. Ultimele cuvântări” și prezentarea noii Reviste ”Sfinții Ortodoxiei”.


Vor vorbi: Răzvan Codrescu, Răzvan Bucuroiu și Alina Dida.



Read more...

Despre Halloween

0 comentarii


" În loc să se pregătească de slujbă creştinii s-au dus la un praznic păgânesc, iar tu ai mers pentru puţină vreme între ei, mustrându-i prin prezenţa ta tăcută care i-a făcut să se ruşineze. Şi prin asprimea privirii tale i-ai învăţat că nu pot sluji la doi domni, lui Dumnezeu şi lui Mamona, că nu pot să cugete că după ce păcătuiesc Îi vor cânta lui Dumnezeu cu evlavie: Aliluia! "

Acatistul Sfântului Ioan Maximovici, Condacul 8
Read more...

sâmbătă, 29 octombrie 2016

Monument dedicat victimelor din Clubul Colectiv

0 comentarii
Duminică, 30 octombrie 2016, la împlinirea unui an de la incendiul din Clubul Colectiv, în urma căruia au murit 64 de tineri, în curtea bisericii Sfântul Nicolae – Broșteni va fi sfințit un monument dedicat memoriei victimelor acestui eveniment tragic.
Ceremonia va avea loc la orele 11.30, fiind urmată la orele 13.00 de slujba parastasului în faţa Clubului Colectiv  pentru toți cei decedați în urma incendiului.
Slujba de sfințire a monumentului şi parastasul vor fi oficiate de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, împreună cu un sobor de preoți şi diaconi.
Inițiativa edificării monumentului din marmură aparține Arhiepiscopiei Bucureștilor. Acesta a fost amplasat în curtea bisericii Sfântul Nicolae – Broșteni, deoarece este lăcașul de cult cel mai apropiat de locul tragediei. Adresa bisericii este: strada Cuza Vodă, nr. 77, sector 4, București.
De asemenea, slujbe de pomenire pentru cei decedați la Clubul Colectiv vor fi săvârșite în toate parohiile Patriarhiei Române, sporind astfel, prin rugăciune şi prin fapte de milostenie, comuniunea de iubire frățească şi solidaritate umană cu cei îndoliați în urma tragicului eveniment.
(Biroul de Presă al Patriarhiei Române)
Read more...

Expoziție: Comunismul în România

0 comentarii

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) și Fundația Konrad Adenauer (KAS), în colaborare cu Filarmonica „George Enescu”, organizează miercuri, 2 noiembrie 2016, de la ora 11.00, la Ateneul Român, vernisajul expoziţiei ”Comunismul în România”, în care sunt prezentate, în imagini sugestive, momentele cheie ale perioadei 1945-1989.

Într-o primă etapă, demarată în luna mai a acestui an, expoziţia a propus vizitatorilor o privire asupra fenomenului represiunii şi rezistenței anti-comuniste, punând acum la dispoziţia acestora şi alte secţiuni legate de perioada totalitară. Astfel, expoziția permanentă a unui viitor Muzeu al Crimelor Comunismului acoperă teme precum: ideologia comunistă, cucerirea puterii în România, Securitatea ca instrument al Partidului Comunist, țărănimea și colectivizarea, politicile demografice, politica externă, viața cotidiană, evenimentele din decembrie 1989.

La vernisajul de miercuri, care va avea loc în foaierul Ateneului Român (Str. Benjamin Franklin nr. 1-3), vor lua cuvântul Andrei Dimitriu (Filarmonica „George Enescu”), Norbert Beckmann-Dierkes (Fundaţia Konrad Adenauer) și Radu Preda (IICCMER).
Read more...

vineri, 28 octombrie 2016

Centenar Constantin Virgil Gheorghiu

0 comentarii

Read more...

joi, 27 octombrie 2016

Revista cu sfinți

0 comentarii
O nouă revistă ne prezintă atât viata si minunile celor mai mari sfinti ai Rasaritului, cât si amanunte despre cetatea in care s-au născut, despre personalitatile care le-au marcat cultura, despre biserica locala si contextul in care si-au lucrat mantuirea. Vom putea pătrunde astfel in epoca pe care fiecare sfant a marcat-o si mantuit-o, intr-o masura mai mare sau mai mica, prin nevointa sa.
”Sfinții ortodoxiei” este o revistă de colectie, care intregeste ”Vietile sfintilor” si care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca niciunui pelerin.




Read more...

luni, 24 octombrie 2016

Un apel al Alianței Noastre pentru românii din Harghita și Covasna

0 comentarii
Pentru o mai bună reprezentare parlamentară a etnicilor români din Covasna și Harghita

Alianța Noastră România recunoaște dreptul maghiarilor de a se mobiliza pentru a avea o cât mai bună reprezentare parlamentară în județele Covasna și Harghita. Mai mult, chiar, ANR apreciază în mod deosebit solidaritatea și unitatea de care dau dovadă concetățenii de origine maghiară atunci când își desemnează reprezentanți în Camera Deputaților și în Senat.

ANR remarcă faptul că reprezentanții celorlalte partide, confruntându-se permanent în județele Covasna și Harghita, în tentativa lor legitimă de a obține un număr cât mai mare de parlamentari, nu fac decât să-și epuizeze reciproc resursele electorale.

De aceea, Alianța Noastră, care în mod programatic susține obiectivele patriotice ale românilor și care în județele Covasna și Harghita are, conform cercetărilor de piață, un potențial de 10 – 15%, le face celorlalte partide aflate în competiție electorală, următoarea ofertă: toate partidele, în funcție de șansa celor care sunt mai bine plasate, să-și unească eforturile și să-și utilizeze toate resursele pentru promovarea în Parlament a candidaților români cel mai bine plasați, indiferent de formațiunea pe care aceștia o reprezintă.

Prin inițiativa noastră dorim să susținem un mod de cooperare constructiv, astfel încât un număr cât mai mare de parlamentari de etnie română, indiferent de partidul din care fac parte, să fie susținuți pentru a obține voturile necesare pentru intrarea în Parlament.

Doamne, ajută!

24 octombrie 2016

(Apelul este semnat de liderul AN, Marian Munteanu)
Read more...

joi, 20 octombrie 2016

Dan Tanasă s-a înscris în Alianța Noastră

0 comentarii
”Jurnalistul si militantul civic Dan Tanasă s-a înscris în Alianța Noastră România.
Dan va fi candidatul Alianței în județul Harghita și, sunt sigur, un demn reprezentant al ardelenilor în Parlamentul României”, a anunțat Marian Munteanu, liderul ANR, pe Facebook. 

Câte ceva despre Dan Tanasă am citit pe blogul său:

”Din 2008 scriu despre abuzurile grosolane ale administrației publice locale din Covasna și Harghita, controlată de către Uniunea Democrata Maghiara din România (UDMR) și Partidul Civic Maghiar (PCM), împotriva comunităților de români din cele doua județe. Ma puteți citi aici sau în alte publicații scrise sau online din țară și din străinătate sau mă puteți urmări din când în când la Antena 3, Realitatea TV sau România TV.
Tot din 2008 desfășor o activitate intensa de sesizare a instituțiilor centrale ale Statului Roman cu privire la procesul de epurarea etnică la care sunt supuși românii din Covasna și Harghita de către UDMR sau alte organizații politice maghiare din România.
Am câștigat numeroase procese în instanțele din România împotriva autorităților publice locale din Covasna și Harghita controlate de UDMR sau PCM și am dovedit cu acte ilegalitățile comise de UDMR și PCM în cele două județe.” (sursa: dantanasa.ro)

Read more...

Răzvan Orășanu

0 comentarii
Răzvan Orășanu și-a depus demisia din toate funcţiile deţinute în PNL, respectiv cea de membru al Biroului Politic Naţional al Partidului, de vicepreşedinte PNL Sector 3 şi de membru. Urmează să se efectueze toate formalităţile juridice şi pentru părăsirea funcţiei de Director Executiv al Institutului de Studii Populare

”Mulţumesc celor peste 5.000 de participanţi în diversele programe ale Institutului de Studii Populare din Septembrie 2014 şi până în prezent, îi încurajez să mă contacteze prin reţelele sociale şi prin contactele pe care le au. Cele 80 de programe de conferinţe internaţionale, seminarii locale, expoziţii, lansări de carte şi dezbateri publice au contribuit la o altă abordare din partea unui think-tank de centru-dreapta, în peisajul public românesc.

Începând cu 1 Noiembrie, Asociaţia “Ține de Noi” va deveni, alături de blogul www.razvanorasanu.ro  şi de prezențele săptămânale în România Liberă şi pe platforma Contributors.ro, precum şi în diverse talk-show-uri TV principalul vehicul prin care mă voi exprima public. Va fi o asociaţie de monitorizare a politicilor publice la nivel central, în special a ministerelor cheie şi invităm toţi prietenii şi colaboratorii să intre în legătură cu noi referitor la posibilitatea unor proiecte comune, imediat dar şi din 2017. Asociaţia îşi propune să aducă în timp real o analiză a principalelor politici publice propuse de ministere. Pe lângă proiectul de monitorizare, avem în vedere să realizăm proiecte de dezbateri substanţiale, de exemplu o Conferinţă de Educaţie anuală similară cu cea organizată în 2014 şi 2015 şi  o conferinţă internațională pe probleme de securitate regională în  Aprilie – Mai 2017 în cooperare cu Centrul de Conflicte şi Early Warning. Constant principiilor mele din ultimii 12 ani de prezență publică, voi continua să contribui activ la dezbaterea, analiza și monitorizarea politicilor publice”, a declarat Răzvan Orășanu.

Conducerea executivă a Institutului de Studii Populare va fi asigurată de la 1 noiembrie de către Claudia Benchescu,
Read more...

duminică, 9 octombrie 2016

Miercuri: Eveniment la INST

0 comentarii

Read more...

Un site nou: Geopolitica Estului

0 comentarii
Site-ul www.geopoliticaestului.ro aparține Asociației Geopolitica Estului (A.G.E.), asociație înființată în luna septembrie 2016, cu sediul în București, la inițiativa lui Marius Văcărelu.

Est modus in rebus este motto-ul acestui site, ce va aborda problematica Orientului Extins, a spațiului ex-sovietic și a Rusiei.

Citez din primul articol postat pe acest site, scris de Marius Văcărelu:

”Istoria relațiilor româno – ruse este una dintre cele mai interesante pentru un specialist în geopolitică, dacă le vom privi in abstracto. Istoria începe întotdeauna în secunda anterioară, iar miliardele de secunde anterioare adaugă experienței omului simplu, dar mai ales decidenților. Fiecare secundă care este în față ne obligă însă la cunoașterea celor anterioare, și mai ales la tragerea învățămintelor corespunzătoare, fără de care adoptarea de măsuri corecte și pozitive este imposibilă.

Historia magistra vitae, dar ea nu este singura știință care este necesară pentru cunoașterea temeinică a relațiilor dintre state. Geografia nu poate lipsi, științele juridice au un rol important în negocierea contractelor și tratatelor internaționale, iar economia vorbește de peste un sfert de veac mai puternic decât toate științele laolaltă. De fapt, lista științelor care pot explica părți din relațiile dintre state este una vastă, ceea ce permite ca numărul de specialiști să crească, deoarece unghiurile diferite de vedere contribuie în final, întocmai fațetelor unui diamant, la realizarea unei analize temeinice a relației dintre state.

Ultimii 27 de ani au reprezentat pentru România o scădere a eforturilor sale de înțelegere a  realităților lumii contemporane. De la începutul anilor 1990, s-au conturat doar direcții de cercetare privind spațiul vestic, în raport de cele două mari construcții politice, NATO și Uniunea Europeană.

Parcă o ceață groasă a acționat din acele momente asupra decidenților politici, care au uitat dintr-o dată nu doar realizările României în diferite dosare internaționale de importanță,  cum ar fi cel israelo – palestinian, cel al relației SUA – China, cel al relațiilor dintre URSS și China etc., și dintr-o dată aproape toate eforturile politicii internaționale românești s-au direcționat spre vest. Astfel, decidenții politici au uitat că România are interese de natură economică și politică în multe spații, mai ales acolo unde industria românească a dat dovadă de pricepere și a exportat bunuri de calitate, ori a construit obiective industriale la cererea diferitelor țări.”

www.geopoliticaestului.ro



Read more...

David Icke vine în România

0 comentarii

Read more...

sâmbătă, 8 octombrie 2016

Prof. Virgil Nemoianu vine în România

0 comentarii
Vineri, 14 octombrie 2016, de la ora 10:30, Virgil Nemoianu, profesor la Catholic University of America din Washington, va fi prezent la Biblioteca Națională a României, unde va avea, alături de profesorul Mircea Anghelescu – Facultatea de Litere din București – o întâlnire cu elevii, studenții și cu toți cei interesați de rigorile documentării bibliografice, ale organizării unui demers științific (lucrări de licență, disertații, lucrări de doctorat etc.).
Cei doi invitați vor aborda, cu acest prilej, teme legate de corecta și eficienta utilizare a resurselor pe care le pun la dispoziție sau le intermediază bibliotecile din lumea contemporană (naționale, universitare, de cercetare), în sens larg (bibliografii, dicţionare, cataloage, baze de date etc. în format tradițional, dar și electronic), de sistematizarea rezultatelor şi de redactarea propriu-zisă a lucrărilor științifice.

Evenimentul se va desfășura în Sala de conferințe Simion Mehedinți (demisol, Aripa Dâmbovița). 

Intrarea este liberă.

În perioada 11-20 octombrie 2016, profesorul Virgil Nemoianu se află în România într-o campanie de lansare a volumelor România şi liberalismele ei. Tradiţie şi libertate şi Surâsul abundenţei. Cunoaștere lirică și modele ideologice la Ștefan Aug. Doinaș, apărute la Editura Spandugino: -

Marţi, 11 octombrie 2016, de la ora 14:00, Sala de Lectură a Bibliotecii Facultății de Litere din Bucureşti. Alături de autor vor vorbi: prof. Carmen Muşat şi prof. Mihai Zamfir;

- Miercuri, 12 octombrie 2016, de la ora 19:00, la Librăria Humanitas – Cişmigiu. Alături de autor vor vorbi: prof. Valeriu Stoica, prof. Tudorel Urian şi Sorin Lavric;

- Joi, 13 octombrie 2016, ora 14:00, Centrul Multicultural al Universității Transilvania (Brașov). Alături de autor vor vorbi: conf. Adrian Lăcătuş – Decanul Facultăţii de Litere (Brașov), prof. Rodica Ilie, prof. Caius Dobrescu și conf. Adrian Lesenciuc – Preşedintele Uniunii Scriitorilor – Fliala Braşov;

- Marţi, 18 octombrie 2016, ora 12:00, Atrium Palas Mall – Iași, în cadrul Târgului de Cărți și Arte Frumoase Arca lui Gutenberg. Alături de autor vor vorbi: Mircea Platon, Varujan Vosganian şi Alina Ledeanu – Preşedintele Fundaţiei Culturale Secolul 21. Moderator: Cassian Maria Spiridon; -

Joi, 20 octombrie 2016, ora 12:00, Sala Albastră a Facultății de Litere – Universitatea din Craiova. Alături de autor vor vorbi: prof. Nicolae Panea – Prorectorul Universității din Craiova, prof. Florea Firan, conf. Gabriel Cosoveanu şi Alina Ledeanu – Preşedintele Fundaţiei Culturale Secolul 21.


Read more...

Interviu cu Dragoș Pîslaru la Adevarul Live

0 comentarii
Vă recomand un interviu cu Dragoș Pâslaru, ministrul Muncii, un candidat ideal la postul de prim-ministru în decembrie.

Interviul a fost realizat de Mircea Vasilescu pentru Adevărul Live și va fi publicat și în ”Dilema Veche”.

http://adevarul.ro/news/societate/dragos-pislaru-ministrul-muncii-despre-saracie-dezvoltare--8_57f78b795ab6550cb857de54/index.html





Read more...

vineri, 30 septembrie 2016

Un comentariu superb al lui Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii

0 comentarii
Mi-au atras atenșia două comentarii, pe Facebook, ale lui Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii, referitoare la măsurile de stimulare a ocupării forței de muncă, adoptate de Guvern, ce vizează persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, angajatorii și românii din diaspora (vezi mmuncii.ro).

Dragoș Pâslaru spune, ca răspuns la articolul critic al lui Moise Guran din biziday:

”As avea cateva gânduri pe marginea interpretării propuse:
1) deși jurnaliștii au scos in evidența prima de instalare de 12.500 lei ca "vedeta" pachetului, in ordonanța sunt mult mai multe lucruri importante, printre care triplarea bugetului de măsuri active prin punerea in comun a banilor naționali cu cei europeni. Faptul ca vom avea un cadru unitar de politica de măsuri active, inclus
iv pentru tinerii NEET, si vom evita crearea de proiecte fanteziste pe fonduri europene, gândite sa plătească staff-ul de partid sau rudele apropiate, este un progres evident. Si nimeni nu s-a gândit la o astfel de abordare pentru ca se ia caimacul la care am făcut referire mai sus.2) prima de instalare are dublu sens. Pe lângă cel sugerat de articol prin care vasluienii găsesc oportunități in vestul tării, exista un obiectiv de a ajuta investitorii care au nevoie de un bazin mai mare de forța de munca sa se ducă spre zone marginalizate, beneficiind de prime pentru toți ceilalți angajați de care ar avea nevoie. Astfel, presupunând ca ar avea nevoie de 400 persoane cu calificare redusă si de 100 cu calificare ridicată, ar putea sa meargă la Vaslui sa investească, relocând de peste tot din țara personalul calificat si beneficiind de 100 prime de instalare pentru acest scop. Astfel, investitorul poate gandi o soluție de locuire, având securizate costurile de chirie pentru cele 100 persoane. Împreuna cu MDRAP, urmează sa venim cu o strategie si lege pe locuire, prin care autoritățile locale sa fie încurajate de a oferi facilitați investitorilor ce doresc sa construiască locuințe de serviciu. Mai este de lucru, dar de cinci luni gândim la acest pachet si suntem pe drumul cel bun, zic eu ;-)”

Al doilea comentariu al lui Dragoș Pîslaru se referă la un articol critic din ”Logica economică”, pe care îl puteți citi aici.

”Am vazut articolul, cred ca este scris de Bogdan Glavan, pe care il apreciez pentru condeiul ascutit si viziunea bazată pe școala austriaca. Indiferent ce as fi propus ca măsuri active ar fi fost ca principiu contestat, pentru ca orice intervenție bazata pe subvenții a statului este considerată ineficienta si distorsionată de libertarieni. Daca însă plecam de la ideea ca lipsa de mobilitate, atat teritorială, cât si socială (schimbarea nivelului de trai) există un eșec de piața in societatea românească, atunci statul are temei sa intervină. Cât despre șomaj, cifrele oficiale nu reflecta si o parte importantă de oameni care nu mai sunt in evidențe si nici macar nu își caută activ loc de munca. Prin urmare, faptul ca avem o populație ocupată mică si un șomaj mai mare in realitate decât statisticile o spun, justifica pe deplin o intervenție statală.
Bun, acum dezbaterea pe argumente. Primo, in lipsa unei piețe de servicii sociale adecvată, statul încearcă sa ofere o plasa de siguranța (safety net) pasiva prin acordarea de beneficii. Evident nu e bine si nici eficient. Politicul nu a avut interesul de a oferi servicii sociale sau de a stimula mai bine servicii sociale private pentru ca prin oferirea de beneficii păstra o masa electorală de manevra, dependentă de alocații si indemnizații. Aici suntem de acord. Dar soluția nu este sa tăiem beneficiile cu totul, pentru ca deși in teorie funcționează, in practica vor suferi sau chiar muri oameni amărâți, care se târăsc de la o zi la alta primind aceste beneficii. Aici soluția este de a dezvolta serviciile gradual, încurajând privatul, atat ONG-uri cât si companii, pe zona de CSR (responsabilitate socială). Si in timp, cu accent pe preventie, dezinstituționalizare, profilate, management de caz, monitorizare, beneficiile vor rămâne cu o pondere din ce in ce mai redusă. Un prim pas de reforma a beneficiilor deja este făcut prin trecerea din 2018 la Venitul Minim de Inserție (VMI). O sa dau mai multe detalii saptamana viitoare când sper ca Parlamentul sa adopte proiectul de lege inițiat de Guvern in primăvara. Si atunci, daca ar fi inconștientă sa tai deodată beneficiile, ce poți face este sa stimulezi angajarea, adica exact ce face Ordonanța adoptată de Guvern. Din nou, teoria e una, practica e alta. Iar pentru cine nu crede din fotoliul confortabil de acasă, sa meargă in comunitățile vulnerabile marginalizate grad 3 si 4 si sa vadă cum le diminuează oamenilor acelora beneficiile fără sa ii condamne complet. Din păcate nu vorbim de blonde, ci de oameni amărâți si marginalizați. Care nu își pot vopsi parul ca sa aibe un trai decent. Si nici nu cred ca tentează pe cineva ca sa își producă o dizabilitate ca sa beneficieze indirect de măsurile active.
Secundo, haideți sa discutam despre prima de activare. Prin urmare, statul investește (atenție, nu cheltuiește ci investește) o suma de 500 lei pentru a atrage șomerii pe termen lung sa se angajeze. Macar trei luni. De ce atat? Pentru ca daca le ceri mai mult ii sperii. Si pentru ca după trei luni statul își recuperează banii investiți (nu mai plătește VMG si primește taxe). Iarăși, cine merge pe teren o sa constate ca oamenii amărâți, șomeri pe termen lung, au probleme in a se angaja si pentru ca sunt descurajati de o serie de obstacole de ordin psihologic (nu au cu ce sa se îmbrace decent, nu au bani de transport la locul de munca sau chiar nu au bani de adeverința medicală). O serie de lucruri pot părea derizorii, dar exista o jena reala, pe care speram sa o înlăturăm. Si încă un lucru care din păcate denota graba articolului de a critica repede ceva - prima de activare se oferă doar șomerilor pe termen lung, adica celor care au minim 6 luni de șomaj. Prin urmare, nu poti beneficia de primele acestea tot timpul. Si multe alte condiții artificiale sunt prevăzute de ordonanta, pe baza experienței Serviciului Public de Ocupare (ANOFM).
Concluzie: este ușor sa desființezi ceva, sa critici doctrinar si atat. Este mult mai greu sa vezi cu ochii tai realitatea si sa cumpănești bine o serie de măsuri active care sa dezvolte piața muncii.
Știm sigur sigur ca măsurile vor avea succes? Poate ca nu. Era mai bine sa nu facem nimic? Sigur nu. Avem temei sa intervenim in aceasta direcție pentru a dezvolta economia in mod sustenabil si a da o șansa im plus grupurilor vulnerabile? Categoric da!
Dar dezbaterea este buna si articolul menționat este o rara avis intr-o societate in care schimbul de opinii si argumente este înlocuit de invective, tabloide si exprimări copilărești de orgolii nemăsurate. De aceea mulțumesc Logica Economica pentru critici. Asa este firesc si asa putem progresa.”
Read more...

Valea Nistrei

0 comentarii



Corneliu Dida, Valea Nistrei (roman din ciclul Sud-Est Saga) 
ediția a doua, cu un prolog editorial de Răzvan Codrescu,  
Editura Christiana, București, 2016


Prolog editorial (de Răzvan Codrescu)

S-a crezut mult la noi, înainte de 1989, în așa-numita „literatură de sertar”: cenzura ideologică a regimului comunist putea să împiedice apariția publică a unor opere neconvenabile tematic sau ideatic oficialităților, dar nu putea opri dinamica creației; în catacombele lor domestice, autori cunoscuți sau necunoscuți încă, întruchipînd o formă de rezistență care va răzbuna prezentul în posteritate, își urmau destinul creator, în așteptarea unor vremuri mai bune, cînd totul va putea ieși la iveală și se va putea aprecia adevărata măsură cultural-artistică și moral-spirituală a „geniului” nostru contemporan. 

Iată însă că după 1989, cînd așa-zisa „revoluție”, oricît de falsă sau de incompletă ar fi fost, a adus măcar libertatea de exprimare și circuitul neîngrădit al tipăriturilor de orice fel, revelațiile – în frunte, desigur, cu Jurnalul fericirii (1991) al lui N. Steinhardt – au fost atît de puține încît, treptat, și-a făcut loc sintagma „mitul literaturii de sertar”: așteptările fuseseră mari, dar realitatea s-a dovedit cu mult mai săracă, nu zic neapărat în capodoperele la care unii visaseră, dar chiar și în opere mai modeste, care să ateste nu „genialitatea” de culise, ci doar autenticitatea unei mai largi rezistențe creatoare. Iar puținul semnificativ care a apărut, în precipitarea anilor ’90, a fost reprezentat mai ales de literatura memorialistică (semnată, de regulă, de foști deținuți politici), nu de o autentică literatură de creație. 
(...)

Cartea de față – zămislită în anii ’80 și încheiată în 1987 – a apărut, ce-i drept într-o ediție modestă, acum 22 de ani: Corneliu Dida, Valea Nistrei. Din ciclul Sud-Est Saga, Editura Conpress-Six, Constanţa, 1994 (458 de pagini)*. Ea face parte dintr-un proiect epic mai amplu, de ambiții epopeice, pe care autorului nu i-a fost dat să-l împlinească. Dar chiar și așa, rămîne rotundă în sine și relevantă, constituind probabil cel mai bun roman scris pînă azi pe tema rezistenței anticomuniste și a întregii noastre tragedii istorice din inima secolului XX. Dincolo de siguranța scriiturii, de forța personajelor și de dinamica ideilor, avem de-a face cu fresca unei lumi în toată tulburătoarea ei complexitate. E o realitate care se deghizează în ficțiune romanescă, dar nu pierde nimic din durul ei adevăr: arta naratorului – scriitor nu prin ocupație, ci prin vocație – o potențează fără să o falsifice, oferind cititorului nu doar o suită de lecții de viață și de provocări de conștiință, ci o adevărată „baie” de istorie, atît de vie încît îl face să simtă efectiv răceala apei și pietrele de pe fundul ei. Spațiul concentraționar de la Valea Nistrei, în care converg toate firele epice, este „ocheanul” prin care ni se dezvăluie această lume în dureroasă prefacere, radiografiată la toate nivelurile ei, de la resturile „burgheze” ale lumii vechi, în luptă cu prigoana și marginalizarea, la poporul devenit masă de experiment și de manevră a lumii noi, cu grobienele ei „elite” proletare, în mare parte alogene, sub veghea atentă a hidrei bolșevice și în abandonul indign al unui Occident de la care nu mai emană decît iluzia deșartă că „Vin americanii”  (care nu numai că n-au venit, dar nici n-au avut de gînd în mod serios să vină vreodată!). Sigur, accentul cade pe rezistența anticomunistă, în toate ipostazele ei: grupurile de rezistență din exil (de la care pornește desfășurarea epică, prin personajul-cheie Radu Pavelescu), închisorile și lagărele de muncă din țară, partizanatul din munți, dar și rezistența cotidiană, să-i zicem domestică, a unei umanități ce încearcă să-și salveze condiția în pofida tuturor dramelor cu care se confruntă, pe dinăuntru și pe dinafară. 
(...)

Baza documentară a lui Corneliu Dida a fost una cu precădere orală: convorbirile cu trăitori sau martori direcți ai experiențelor evocate,  „zecile, poate sutele, de rezistenţi, de deţinuţi politici, de veterani sau prizonieri de război de pe ambele fronturi, de victime ale colectivizării forţate sau ale represiunii sovieto-bolşevice supervigilente, pe care i-am cunoscut sau doar i-am întîlnit meteoric, de-a lungul a mai bine de trei decenii”, cazuri ce nu au lipsit nici din propria familie. (...) 


Read more...

duminică, 25 septembrie 2016

Festivaul Filmului Kazah

0 comentarii


Ambasada Republicii Kazahstan în România, împreună cu partenerul principal, KMG International, prezintă a doua ediţie a Festivalului Filmului Kazah la Bucureşti, pentru a sărbători împreună cei 25 de ani de independenţă a Republicii Kazahstan.

În urma succesului înregistrat de prima ediţie a festivalului, ce a marcat aniversarea a 550 de ani de la fondarea Hanatului Kazah, anul acesta oferim spectatorilor români o selecţie de filme ale unor regizori kazahi de top, menite să prezinte cultura şi istoria acestei naţiuni.

Read more...

De ce trebuie definită căsătoria prin Constituție

0 comentarii

Read more...

duminică, 18 septembrie 2016

Pentru copii: Atelier despre planul orașului București

0 comentarii
Atelier de carte rară pentru copii. PLANUL ȘI GHIDUL ORAȘULUI BUCUREȘTI, EDIȚIA A 3-A, BUCUREȘTI, 1923, DE MAIOR MIH. C. PÂNTEA     
Motto: Labor improbus omnia vincit!

În data de 29 septembrie 2016, la Biblioteca Naţională a României – Sala „Sergiu Celibidache”, mezanin – va avea loc atelierul de carte rară pentru copii cu tema „PLANUL ȘI GHIDUL ORAȘULUI BUCUREȘTI, EDIȚIA A 3-A, BUCUREȘTI, 1923, DE MAIOR MIH. C. PÂNTEA”. 

A fost un ghid extrem de apreciat de publicul interbelic, o ediție care a beneficiat de referințe foarte bune din partea unor contemporani de vază: Generalul Scarlat Gh. Panaitescu – om cu o carieră militară de excepţie și cu o activitate ştiinţifică bogată, axată pe cartografia matematică şi pe istoria cartografiei, conferenţiar la Secţia de Geografie a Facultăţii de Ştiinţe și membru-corespondent al Academiei Române – și marele istoric Nicolae Iorga, de asemenea membru al Academiei Române, cei doi semnând studiile introductive la prezentul volum.

Coordonat de Dana Panighianţ, artist plastic şi bibliotecar, Atelierul de carte rară se adresează copiilor cu vârste între 6-12 ani.

Participarea la atelier este gratuită. Ore de desfăşurare: 18:30-19:45. 

Înscrierea se face pe baza permisului de cititor (eliberat pe loc), în limita locurilor disponibile, și prin completarea formularului online. (sursa: bibnat.ro)
Read more...

Marian Munteanu despre politica CSI

0 comentarii
Președintele rus Vladimir Putin a calificat drept „foarte productive” discuțiile pe care le-a avut vineri și sâmbătă cu premierul Pavel Filip, cu ocazia summit-ului CSI de la Bișkek, dar a atras atenția că acum, oricât și-a dori, nu se mai poate ajunge la un acord bilateral cu Republica Moldova: „Moldova a semnat acordul cu Uniunea Europeană, acum trebuie să implicăm și Comisia Europeană, dar sper să găsim o soluție comună”, informează Europa Liberă. (sursa: aici)

Ca răspuns la cele afirmate la summit-ul CSI, Marian Munteanu, liderul ANR, a postat astăzi pe Facebook:

”Președintele Putin apreciază că „țările post-sovietice au plecat din Uniunea Sovietică cu o moștenire clar pozitivă” și, spre deosebire de UE, unde „fiecare vorbește pe limba lui”, CSI ar oferi avantajul... limbii ruse, ca "liant" de comunicare.
Pentru a putea discuta despre viitor, trebuie clarificate și înțelese problemele trecutului. Din acest punct de vedere, moștenirea URSS este una negativă pentru TOATE popoarele acelei zone de influență, inclusiv pentru poporul rus. Mi
lioanele de morți, zecile de milioane de deținuți politici și deportați, strămutările de populație, campania uriașă de bolșevizare și anulare a identității etnice a popoarelor sunt o realitate cumplită, peste care nu se poate trece cu ușurință.
Pentru ca un idiom să devină un liant și nu un lanț, e nevoie de respectul identității culturale, a drepturilor istorice, a demnității și libertății fiecărui popor, indiferent de mărimea acestuia sau de numărul rachetelor nucleare pe care le deține.
Ca român și descendent al unei familii din Basarabia aștept, de exemplu, să văd că presiunile cu privire la impunerea unei așa-zise limbi "moldovenești" să înceteze. Aștept să fie recunoscută calitatea etnică de român pentru toți vorbitorii de limbă română (și nu "moldovenească") din toate zonele de la răsărit de Prut și Nistru, aștept ca Mitropolia Basarabiei să nu mai fie persecutată, aștept să văd că libertatea cetățenilor din spațiul aflat sub influența CSI este respectată.
Și da, este bine, foarte bine, că la reuniunile UE e nevoie de 27 de traducători. Asta înseamnă respect pentru fiecare stat și fiecare popor. Poate într-o zi vor trebui și mai mulți traducători. Doamne, ajută!
P.S. Pe tatăl meu îl chema Vladimir și, ca orice basarabean, știa limba rusă. Dar partea din Rusia pe care o respecta și aprecia era cea a culturii, a valorilor umane, a credinței ortodoxe și în nici un caz cea a oprimărilor și nedreptăților pe care familia mea, ca atâtea alte milioane de familii românești, rusești, poloneze, lituaniene, letone, ucrainiene ș.a.m.d. le-au cunoscut cu prisosință.”
Read more...

sâmbătă, 17 septembrie 2016

Mâîne: Putem vedea Cumințenia Pământului

0 comentarii
În semn de mulțumire pentru donatorii și susținătorii campaniei, duminică, 18 septembrie, Muzeul Băncii Naționale a României va fi deschis în mod excepțional între orele 12.00 – 20.00. Accesul va fi gratuit și nu implică programare prealabilă! Din luna iunie, Cumințenia Pământului a cunoscut deja peste 8000 de vizitatori!

Până pe 15 sept s-au strâns 831mii euro prin subscripție publică.



Read more...

joi, 15 septembrie 2016

Se reiau cursurile la Academia Privată

0 comentarii
”Literatura noii ordini universale” este primul curs din această toamnă, de la Academia Privată.

Cursul își propune o prezentare și o discuție despre patru romane clasice ale literaturii distopice. Ca teme generale vor fi urmărite relevanța lor pentru modernitate, presupozițiile antropologice și filozofia politică implicită, cu un accent special pe amplasarea fiecărui roman într-un context ideologic anume. În același timp, vor exista trimiteri și comparații inevitabile la textele utopice notorii (Republica, Utopia sau Călătoriile lui Gulliver) pentru a pune în evidență locurile comune, dar mai ales diferențele specifice. În subsidiar, vor fi atinse și distopiile cinematografice, mai ales în cazul ecranizărilor romanelor în discuție.

Seminarul se adresează celor interesați de istorie conte
mporană, pasionaților de istoria ideilor, literatură și filozofie. Însă, practic, oricine dorește o introducere livrescă în totalitarism, eugenie, transhumanism, tehnocrație și alte variațiuni ale acelorași erezii, este binevenit. În consecință, pentru participarea la seminar nu e nevoie de standarde formale, însă lectura cărților în discuție va fi mult apreciată.
Vor fi discutate romanele:
Noi, de Evgheni Zamiatin;  Minunata Lume Nouă, de Aldous Huxley; 1984, de George Orwell și Acea putere hidoasă, de C.S. Lewis.

Lector este Ninel Ganea, cercetător independent, membru asociat al Institutului Ludwig von Mises – Romania, a studiat filozofia la Universitatea București și știintele politice la SNSPA; în ultimii ani a scris pentru blogul Karamazov (
www.karamazov.ro).

Alte detalii pe academiaprivată.ro.
Read more...

sâmbătă, 10 septembrie 2016

S-a lansat emisiunea ”Întrebările adolescenței” la Radio Trinitas

0 comentarii
Asociația Părinți pentru Ora de Religie în parteneriat cu Protoieria Sector III Capitală a lansat prima emisiune-concurs cu și despre adolescenți la Radio Trinitas.
Emisiunea „Întrebările adolescenței” se realizează în familie. Actorul Tomi Cristin, vicepreședinte al Asociației Părinți pentru Ora de Religie și Alina Tomi, soția sa, sunt realizatorii acestei emisiuni. Conceptul de bază și prezentarea emisiunii îi aparțin Anei-Maria Tomi, fiica lor în vârstă de doar 13 ani.
„Întrebările adolescenței” își propune asigurarea unui spațiu public în care adolescenții să-și poată exprima părerile, acest lucru contribuind la zidirea caracterului și la experierea unei comuniuni. Se asigură un cadru optim pentru manifestarea și recunoașterea talentelor literare, pentru întâlnirea cu nume mari ale teatrului românesc și pentru apropierea de Biserică.
Emisiunea vine în întâmpinarea căutărilor, a frământărilor, a dorinței de afirmare specifice acestei perioade a vieții. Aici, adolescenții au șansa de a-și manifesta talentul literar, de a-și spune părerea, de a se simți importanți în calitate de invitați speciali în studiourile Radio Trinitas, de a-și bucura astfel familiile și comunitatea din care fac parte, de a-și asculta cu emoție cele câteva rânduri scrise din sufletele lor în lectura unor mari actori ai României. Pr. Protoiereu Florin-Nectarie Busuioc de la Protoieria Sector III Capitală, în calitate de invitat permanent, va concluziona ideile exprimate de acești tineri.
CÂȘTIGĂTORII FIECĂREI EDIȚII VOR FI INVITAȚI ÎN STUDIOURILE RADIO TRINITAS PENTRU A PARTICIPA LA REALIZAREA EMISIUNII ȘI VOR PRIMI UN PREMIU SURPRIZĂ!

     Regulament de participare:

Dacă aveți între 10 și 18 ani, puteți fi chiar voi câștigătorii emisiunii „Întrebările adolescenței”! Cum? E foarte simplu:
  1. Ascultați emisiunea „Întrebările adolescenței” în fiecare sâmbătă de la ora 11:30 la Radio Trinitas.
  2. Fiți foarte atenți! Se va anunța tema eseului pentru emisiunea viitoare! (tema o veți putea găsi și pe pagina noastră de facebook „Întrebările adolescenței”)
  3. Scrieți un eseu de MAXIM o pagină A4 cu tema….(tema pentru săptămâna viitoare va fi anunțată în fiecare emisiune). Eseul trebuie să fie scris la PERSOANA I SINGULAR! Exprimați în scris părerile și sentimentele voastre.
  4. Trimiteți eseul pe adresa adolescent@trinitas.ro PÂNĂ LUNI! (eseurile trimise după această zi NU vor fi luate în considerare!) NU UITAȚI să vă scrieți NUMELE, PRENUMELE, VÂRSTA și UN NUMĂR DE TELEFON LA CARE VĂ PUTEM CONTACTA în cazul în care câștigați concursul.
  5. Așteptați telefonul nostru! Dacă nu câștigați acum, puteți câștiga data viitoare!
 Doi actori profesioniști, de fiecare dată alții, VOR ALEGE ESEURILE CÂȘTIGĂTOARE. La fiecare emisiune vor fi câte DOI câștigători: un băiat și o fată. Câștigătorii vor avea bucuria să-și asculte eseurile citite de mari actori ai scenei românești, chiar în cadrul emisiunii „Întrebările adolescenței”!
 (sursa: oradereligie.ro)
Read more...

marți, 6 septembrie 2016

Lansare de carte: Însemnări de la Jilava

0 comentarii


Luni 12 septembrie 2016, ora 18, la Librăria Eminescu (Piaţa Universităţii – Bd. Elisabeta nr. 16) se va lana cartea:

ÎNSEMNĂRI DE LA JILAVA – de Corneliu Zelea Codreanu, o pagină a memorialisticii de detenţie politică de la noi.

Prezentare de carte va avea loc cu participarea foştilor deţinuţi politici Zoe RĂDULESCU, Galina RĂDULEANU, Marcel PETRIŞOR, Petre PETRE.

Participanţii vor putea viziona o mică expoziţie de cărţi interzise între 1941 şi 1989, îngropate sau zidite până după Revoluţie.

Organizator: Editura Sânziana.

(sursa: buciumul.ro)
Read more...

sâmbătă, 3 septembrie 2016

Programul plagiat al Partidului România Unită

0 comentarii
Ziarul Cotidianul, ediția de ieri, publică un material de Ion Spânu în care este demonstrat punct cu punct faptul că programul partidului România Unită (PRU) este plagiat masiv din cel al partidului efemer Mișcarea pentru România (MpR), dispărut în urmă cu peste 20 de ani.
MpR a fost un partid naționalist, înființat și condus de Marian Munteanu, care a obținut 3000 voturi la alegerile din 1992.
Anu acesta Marian Munteanu a înființat Alianța Noastră – România, partid naționalist care își propune să obțină peste 10% la alegerile parlamentare din decembrie.
Citiți articolul complet pe rostonline.ro.
Read more...

joi, 1 septembrie 2016

Cumințenia Pământului: Mai avem 29 zile

0 comentarii


Până acum au fost donate doar 640 mii euro din cele 6 mil. necesare.
Dacă 2,5 milioane de români donează 10 lei prin SMS, Cuminţenia Pământului devine a românilor pentru totdeauna.
Mai avem 29 zile. Noi, cei cărora ne pasă de Brâncuși. 
Read more...

miercuri, 31 august 2016

De mâine, plicurile pentru campania Brâncuși

0 comentarii

Artistul Mircea Cantor, în parteneriat cu Romfilatelia, a realizat o ediție specială de plicuri dedicată campaniei pentru Cumințenia Pământului. De mâine puteți achiziționa unul din cele 25.000 de plicuri disponibile în 392 unități ale Poștei Române, la prețul de 1,5 lei.

Read more...

marți, 30 august 2016

Când sunt de acord cu Vlad Petreanu

0 comentarii
Am găsit pe blogul lui Vlad Petreanu un ghid practic despre campania pentru Cumințenia Pământului.


”E foarte ușor să decizi dacă donezi sau nu pentru Cumințenia Pământului.
Trebuie doar să ți-i imaginezi pe copiii tăi, peste 40 de ani, privind sculptura lui Brâncuși – într-un muzeu, la televizor, într-o poză, nu contează – și oftând.
Care dintre următoarele două variante ți se pare cea rușinoasă?
1. Imaginează-ți, dragă, părinții noștri au fost atât de tâmpiți încât să dea 100 de lei pe o sculptură de Brâncuși.
Sau
2. Imaginează-ți, dragă, părinții noștri au fost atât de tâmpiți încât au refuzat să dea 100 de lei pe o sculptură de Brâncuși când au avut ocazia.
Alegerea ta între aceste două variante spune totul despre tine.” (sursa: petreanu.ro)
Read more...

Să ajutăm Departamentul de Stat al SUA....

0 comentarii
...să aibă o bază de date ca lumea despre românii deranjați de afirmațiile ambasadorului american la Chișinău, James Pettit.

Pe această adresă puteți scrie către Secretarul de Stat american, John Kerry.

Nu încap decât 5000 caractere.

Acțiunea 2012, poreclită de unii acțiunea-SIE, a propus azi să trimitem o scrisoare deschisă către DOS. O puteți găsi aici, în engleză și românește.

Pentru a ne încadra în cele 5000 caractere vă propun următoarea variantă:




To the Secretary of State or the United States of America,

His Excellency, Mr. John Kerry



Your Excellency,



The interview of your colleague, the Extraordinary and Fully Empowered Ambassador of the United States of America in the Republic of Moldova, His Excellency, Mr. James Pettit, granted to the State television network in Chișinău on August 28, 2016, in which he referred to a very sensitive issue for the citizens of both Romanian speaking countries, the Reunion of the Republic of Moldova with Romania, triggered a state of profound worry toward the policies of the USA as the strategic partner of Romania.

The allegations of Mr. Ambassador James Pettit perpetuate an entire series of historical and cultural mystifications dating from the period of the dictatorship of Joseph Stalin and could be seen by many as an offense  to the Romanian people: "I think it is very important and this of course is our politics, I think also the politics here that Moldova will remain a sovereign and independent State within secured boundaries. The Union with Romania, as an example, as a way to access the EU or for any other reason, is not a practical choice and it is not a choice which will make things better here, in Moldova. ... Moldova is not Romania, Moldova has its own history and its own challenges".


Please acknowledge and let know also the President of the United States as well as the American people that the majority of the population of the Republic of Moldova is Romanian (73%), has the same origin, history, culture and language as the Romanian population of Romania. It is unfortunate that a high ranking diplomat of the USA serving in one of the two Romanian speaking countries has no knowledge of the history of the Romanians in Romania and the Republic of Moldova. Otherwise he should have been aware it was not due to the exercise of their democratic will, but it is due to the repeated interventions of the Great Powers during the past 2 centuries that the Romanians are living today in the 2 separate states: Romania and the Republic of Moldova.

As follows:
1812 As a result of the war of 1806 to 1812 between Russia and the Ottoman Empire the Eastern part of the autonomous Principality of Moldova, between the rivers Prut and Nistru, was transferred to Russia by Turkey. The new province created as a result is named Bessarabia, and after 1821 the Czarist Government implemented policies to ban the Romanian language and culture.
1856 As a result of the defeat of Russia in the Crimean War (1853-1856), the Southern part of Bessarabia is given back to the Principality of Moldova.
1859 Through the Union of the two Romanian Principalities, of Moldova and of Wallachia, it is formed the state called since 1866 Romania. The Southern region of the present day Republic of Moldova was a constitutive part of Romania since its foundation.
1878 Against the withdrawal of the armies after the Russian-Romanian-Turkish War (1877-1878), of the recognition of the independence and of the rights of Romania in Dobrogea, Russia forces Romania to surrender its territory East of the river Prut, which is attached again to Bessarabia.


1905 Following the revolution of Russia, the Romanian culture is again allowed in Bessarabia and a national emancipation movement begins.

1918 In the context of the Russian Revolution of 1917 and of the affirmation of the principle of the right of the nationalities promoted by the USA President Woodrow Wilson, Bessarabia declares itself independent and subsequently reunites with Romania, through the democratic vote of the revolutionary parliament.

1924 To prepare the future expansion in the East of Romania, the Soviet Union sets up a so-called Moldovan autonomous republic on the Eastern bank of the Nistru.

1939  Through the Ribbentrop-Molotov Treaty, Hitler's Germany and Stalin's Soviet Union agree the partition of the Eastern Europe: the Baltic countries, Eastern Poland and a part of Romania (Bessarabia) were acknowledged by Hitler as expansion areas for the USSR. Bessarabia, together with other 2 regions in Eastern Romania, was forcefully annexed by the Soviet Union on June 28, 1940, in the context of World War II. On August 2, 1940, while some of the Romanian territories are included in the Soviet Ukraine, on the basis of the autonomous Moldovan republic is created the Moldovan Soviet Socialist Republic, which includes a part of the territory of the former autonomous republic and most of the historical Bessarabia.
1945 Although Bessarabia was annexed by the USSR forcefully based on the Ribbentrop-Molotov Treaty and against the participation of Romania to the war against the Nazi Germany between August 1944-May 1945, in the context of the alliance between the USA, the United Kingdom, France and the Soviet Union, these Great Powers agreed that Bessarabia will remain to the USSR, on the expense of Romania, which was confirmed by the Paris Treaty in 1947.
1989  In the context of the reforms ongoing in the USSR and under the pressure of the masses, the Moldovan SSR adopts again the writing of the Romanian language with Latin alphabet, the Romanian language is declared the official language and the Stalinist thesis of a separate “Moldovan” language, an obvious mystification, is denounced as such.

We, ROMANIANS, ask you to express publicly the position of the USA toward these issues and to clarify if the USA support the allegations of their Ambassador to Chișinău, His Excellency, Mr. James Pettit.

(Eu am trimis scrisoarea.)


Read more...