trafic

 

joi, 17 aprilie 2014

ACTIVISMUL GAY (7): O.N.U. și „drepturile sexuale” din România

0 comentarii
Un serial pentru cei lipsiți de prejudecăți.

Centrul European pentru Inițiative Publice (ECPI), un fel de Asociație Accept cu masterat, ne informează (sublinierile îmi aparțin):

„Comitetul ONU pentru Drepturile Omului a adoptat lista de probleme adresată României, la cea de-a 110-a sesiune a Comitetului (10-28 martie 2014). Această listă conține, printre altele, întrebări legate de drepturile sexuale și ale reproducerii, la care statul român trebuie să răspundă pentru audierile care vor avea loc în perioada următoare.
Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice (ECPI) se bucură să regăsească în listă aproape toate problemele ridicate în legătură cu drepturile sexuale și ale reproducerii în România, trimise Comitetului printr-o scrisoare comună semnată împreună cu Center for Reproductive Rights (CRR).
Astfel, Comitetul a preluat 4 dintre ariile problematice indicate de ECPI și CRR, cerând Statului Român:
  • să indice pașii efectuați pentru adoptarea unei legislații cuprinzătoare pentru a permite modificarea actelor de stare civilă în scopul recunoașterii juridice a identității de gen,
  • să ofere informații despre acțiunile desfășurate pentru a garanta persoanelor care trăiesc cu HIV accesul la servicii medicale, inclusiv de sănătate a reproducerii, la asistență medicală maternă, la educație și muncă, fără discriminare,
  • să ofere informaţii despre măsurile luate privind problema sarcinilor la adolescente,
  • să ofere informații despre motivele pentru care femeile recurg la avort în condiții ilegale și  nesigure, în ciuda existenței unui cadru legal care permite avortul.
România are un termen de mai multe luni să răspundă acestor solicitări şi va fi audiată în perioada următoare în faţa Comitetului pentru Drepturile Omului.” (sursa: ecpi.ro)
Textul ECPI e însoțit de o imagine:

Ce nu înțeleg eu din imagine: cine are dreptul la viață? De ex., embrionul de delfin are dreptul la viață?
La ce visez: la un milion de accesări pe an pentru site-ul ECPI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.