trafic

 

joi, 24 aprilie 2014

O veste bună: Se fură cărţi!

0 comentarii
Superbă informaţia de pe Hotnews:

"Remus Pricopie, ministrul Educatiei, a anuntat astazi ca de la Biblioteca Pedagogica lipsesc 28.000 de pozitii. Sunt “28.000 de pozitii de inventar lipsa, si cand spun pozitii poate sa fie un titlu in 3-5-7 exemplare”, a explicat ministrul. Oficialul a anuntat ca dosarul corpului de control al premierului a fost finalizat si ca se va adresa organelor de specialitate. 

“Nu am gasit cartile de la Biblioteca Pedagogica si din pacate am ajuns la 28.000 de pozitii lipsa. Initial am mers pe cartile care au o anumita valoare si erau cateva mii, dupa care am ajuns inclusiv la carti publicate in anii ’70, ’80, ’90. 28.000 de pozitii de inventar lipsa, si cand spun pozitii poate sa fie un titlu in 3-5-7 exemplare. Dosarul deja a fost finalizat, inclusiv de corpul de control al primului ministrului, si de corpul de control al ministerului si evident ca atunci cand vorbesti de asa ceva ne vom adresa organelor de specialitate”, a afirmat joi, 24 aprilie, Remus Pricopie.     

Amintim ca Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a modificat in decembrie 2013, prin Ordonanta de Urgenta, statutul Bibliotecii Pedagogice Nationale "I.C.Petrescu" care a devenit astfel sectie a Bibliotecii Centrale Universitare. Motivul acestei modificari il reprezinta faptul ca imobilul ocupat de Biblioteca Pedagogica "a fost retrocedat, institutia se afla intr-un mare pericol de a pierde fondul de carte si locurile de munca ale angajatilor sai", a explicat la finalul anului trecut MEN. Decizia Ministerului a fost criticata insa de o parte a angajatilor bibliotecii pedagogice, care a organizat si un protest fata de aceasta hotarare, in luna februarie. 

In urma cu o luna, ministrul Educatiei a anuntat ca aproape 4.000 de carti de patrimoniu lipsesc din inventarul Bibliotecii Pedagogice Nationale "I.C.Petrescu". Acesta a precizat atunci ca din totalul volumelor care nu au fost gasite, 189 dateaza din perioada 1642 - 1850. In Biblioteca Pedagogica nu a mai existat un inventar facut asa cum scrie la carte din 1984, a sustinut ministrul. Pricopie a anuntat ca a solicitat sprijinul corpului de control al premierului, iar dupa prezentarea rezultatelor "evident ca va fi sesizat si parchetul". Ministrul a declarat ca va cere si o inventariere a tuturor bibliotecilor."


... Mai ales dacă o coroborez cu asta:

"Miercuri după-amiază, în Piaţa Universităţii, 10.000 de cărţi au dispărut în doar 4 minute şi jumătate. Expuse în scuarul din faţa sediului central al BCR, volumele au fost epuizate într-un timp record de bucureştenii care s-au adunat în număr foarte mare laNoaptea Cărţilor Deschise, pentru a primi gratuit 10.000 de cărţi însoţite de flori, potrivit B365.ro.
Bucureştenii s-au călcat practic în picioare pentru cât mai multe cărţi, atraşi de campania iniţiată de editura Litera, de Ziua Mondială a Cărţii. Imediat ce s-a dat startul, oamenii au doborât gardurile de protecţie şi s-au îmbrâncit să adune cât mai multe cărţi. Cu toate că reprezentanţii editurii le-au spus celor prezenţi că fiecare trebuie să-şi aleagă doar o carte şi o floare, mulţi şi-au încărcat braţele, genţile şi sacoşele fără măcar să verifice dacă sunt pe placul lor cărţile alese, mulţi oameni trecuţi de prima tinereţe ajungând să ia cărţi pentru copii, cărţi de colorat sau volume dedicate tinerilor care vor să se căsătorească, în timp ce copiii au luat cărţi greu de “digerat” pentru vârsta lor." (sursa: activenews.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.