trafic

 

joi, 17 aprilie 2014

Manif pour tous: Chestionar pentru alegerile europarlamentare

0 comentarii
Mișcarea civică Manif pour tous din Franța nu are exprimare politică. Pentru a-și face auzită vocea de către oamenii politici, ea a ales să le trimită un chestionar candidaților la alegerile europarlamentare. (Este un model folosit cu real succes de Manif pour tous la alegerile locale din luna martie - Charta pentru municipale.)

Obiectivul chestionarului: alegătorii vor cunoaște mai bine poziția candidatului față de cele opt „principii europene pentru familie și copil”, a declarat azi Ludovine de la Rochere, președinta Manif, într-o conferință de presă rezumată de Le Journal du Dimanche.

Printre cele opt principii se află: „un copil este născut dintr-o mamă și dintr-un tată”, cu referire la adopția de copii de către cuplurile formate din persoane de același sex, și „copilul nu poate face obiectul niciunei donații sau contract nici înainte, nici după conceperea sa”, cu referire la reproducerea umană asistată medical (RUAM), legi aflate încă în dezbatere în Franța. „Lupta împotriva discriminării trebuie purtată în numele principiului demnității tuturor oamenilor” și nu poate fi folosită în profitul unei politici care vrea „să inițieze sau să instaleze identitatea de gen”. Pentru Manif pour tous „identitatea sexuată bărbat/femeie” este „o realitate obiectivă esențială pentru specia umană”; teoria genului se predă obligatoriu în școlile franceze de un an de zile. Susținătorii Manif se tem că problema „identității de gen” va produce o revoluție antropologică, de aceea una din întrebările chestionarului este despre acest lucru.

Ansamblul documentelor va fi publicat înainte de alegeri astfel încât fiecare cetățean să știe bine opinia candidaților în chestiunile ce țin de familie. Răspunzând acestui chestionar candidatul își dă acordul formal că va respecta și promova aceste principii în P.E.; candidații pot face comentarii la întrebările puse.

În cazul în care este ales, deputatul trebuie să precizeze dacă va accepta să facă parte dintr-un intergrup parlamentar, dedicat problemelor familiei și copilului.

Mișcarea Manif s-a înființat ca reacție la legea Taubira din 2013 (legalizarea căsătorie gay în Franța).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.