trafic

 

sâmbătă, 12 aprilie 2014

Evenimente culturale

0 comentarii
Editura Arca Învierii și Asociația Orante vă invită marți, 15 aprilie 2014, la ora 17, la Librăria Mihai Eminescu din București (Bd. Regina Elisabeta 16), la lansarea volumului:
Tarkovski. Filmul ca rugăciune. O poetică a sacrului în cinematograful lui Andrei Tarkovski. Ediția a IV-a, actualizată și îmbunătățită.
Invitați: prof. univ. dr. Manuela Cernat, critic de film, acad. Răzvan Theodorescu, președinte al Secției Artă-Arhitectură-Audiovizual a Academiei Române, pr. dr. Gheorghe Holbea, prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă din București, Costion Nicolescu, dr. în teologie, scriitor, reprezentați ai Ambasadei Rusiei.


La zece ani de la aderarea a zece state est europene și la șapte ani de la aderarea României și Bulgariei, conferința „După zece ani...” reunește lideri de opinie, reprezentanți ai administrației centrale, membri ai societății civile și specialiști în diferite domenii, pentru a discuta "recolta" statutului de membru în UE după 10 ani de la aderare (cazul Poloniei) și înainte cu trei ani de această aniversare (cazul României și Bulgariei).
    Conferința “După zece ani...”
    Participanții vor propune priorități de țară pe următorii trei ani, care să poată reprezenta o referință pentru reluarea discuției în 2017, atunci când România va sărbători, la rândul ei, 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană.
    Evenimentul este organizat de Reprezentanța Comisie Europene în Romania, în data de15 aprilie 2014, începând cu ora 9:30, la Hotel Howard Johnson Grand Plaza (sala Platinum) din București.
    Va rugăm să ne confirmați participarea până la data de11 aprilie 2014orele 16:00, persoană de contact: Cristina Ciucur, DC Communication, e-mail: cristina.ciucur@dccom.ro, tel 021 3123835.

    Miercuri, 17 aprilie 2013, istoricul american Ernest H. Latham, Jr., diplomat şi profesor, bun cunoscător al României – şi vorbitor de română! – vine la Cafeneaua Critică pentru o discuţie al cărei pretext este apariţia recentă a culegerii sale de articole şi eseuri Timeless and Transitory. 20th Century Relations between Romania and the English-Speaking World(în limba engleză, la Editura bucureşteană Vremea).
    Ernest H. Latham, Jr. a trăit în anumite perioade în România, mai întâi ca ataşat cultural al Ambasadei americane, în anii 1983-1987, cînd a şi obţinut, la finele intervalului, un doctorat la Universitatea din Bucureşti, apoi ca profesor la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj, în anii 2000-2002. Pasionat de istoria şi cultura ţării noastre, a lucrat şi ca expert pe teme româneşti, a scris articole şi studii, a colaborat la enciclopedii, a îngrijit şi prefaţat ediţii legate într-un fel sau altul de România. La Cafeneaua Critică, Ernest H. Latham, Jr. va vorbi despre cariera sa şi despre cum vede trecutul, prezentul şi viitorul ţării sale favorite (din afara Statelor Unite ale Americii, bineînţeles!).
    Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua Critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A. Întâlnirea din această săptămână se va desfășura începând cu ora 19:00 în Club A (Bucureşti, Str. Blănari, nr. 14). Amfitrionul evenimentului va fi criticul literar Ion Bogdan Lefter.

    Muzeul Național al Țăranului Român vă invită marți, 15 aprilie 2014ora 18.00, la Clubul Țăranului, la conferința Răstignirea creatoare, un nou eveniment din ciclul Conferințelor de la Șosea, susținut de etnologul Șerban Anghelescu.

    Între 14 aprilie – 4 mai 2014, la Sala Acvariu a MȚR puteți vedea expoziția de icoane pe sticlă pictate de Simona Teodora Roșca (concept expoziție) și Florinița Oana Musceleanu. Vernisaj: 14 aprilie, ora. 17.00, la Sala Acvariu. Curator: Lila Passima.



    TAXA de participare = 15 LEI / COPIL+PĂRINTE/ ATELIER.  
    Înscrierile se fac începând cu data de 14.04.2014, la telefon 021 317 91 10, int 191, (Răitaru Oana), emailprogrameculturale_mnsdg@yahoo.com  
    Atelierele se desfăşoară în clădirea Arhondaric, Kiseleff nr. 28. Coordonatori: Oana Răitaru, Irina Răitaru, Livia Răitaru. Numărul maxim de copii înscrişi este de 12 pentru fiecare atelier. Vârsta minimă este de 6 ani şi participă alături de un părinte la atelier. Materialele necesare sunt asigurate de muzeu.

    Universitatea Romano-Americana impreuna cu Ambasada Republicii Federale Germane in Romania va invita sa participati la conferinta"Rolul si pozitia Germaniei in economia globala".
    Evenimentul va avea loc in data de 16 aprilie 2014, incepand cu ora 15:00, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane
    Invitatul principal al evenimentului este Excelenta Sa Ambasadorul Republicii Federale Germania in Romania, domnul Werner Hans Lauk

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Comentariul dvs. așteaptă moderarea.